SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 1/2018

De laatste week van de kerstvakantie en de eerste week van het nieuwe jaar. Altijd heb ik het gevoel dat ik niets kan en helemaal verpieter, maar elke week verbaas ik mij weer over alle dingen die ik gedaan heb. Hoewel het meeste nog steeds thuis, vermaak ik mij prima. En ik heb een nieuwe uitdaging. Ik ben begonnen met een koolhydraatarm dieet. De eerste dagen was echt lastig maar ik begin het steeds leuker te vinden en heb al lekkere gerechten uitgevogeld. Zelfs de pubers vinden het minder erg dan verwacht. Zullen we samen nog even terugkijken op afgelopen week?

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

Mijn week begon goed. Ik kreeg een enorme doos lekkers van de buurman. Hij had een feestje gegeven en wilde iets geven voor de overlast. Die overlast viel reuze mee, maar toch heel attent. Ik heb de doos keurig opgeborgen en als ik flink wat afgevallen ben, ga ik daar heerlijk van genieten.

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

Iemand gaf laatst wat inspiratietips voor ENJOY! Schrijf eens over nagels lakken en jouw rode nagels. Hierbij dan 😉

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

Mijn nagellak was op en na een enorme zoektocht op het web vond ik mijn favoriet weer bij Drogist.nl. Zo fijn die pakjes aan huis 🙂

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik ben begonnen met een koolhydraatarm dieet. Dat is echt wel even lastig om te beginnen. Alles wat ik lekker vind bevat een hoop koolhydraten. Pasta, rijst, brood, aardappels. Ik begin de week maar met een lunch van gebakken ei met tomaat, ui en een restje verse dille. Best lekker.

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

De pubers wilden wraps. Prima maar ik mag geen tortilla’s. Een tafel vol schaaltjes met avocado, gehakt, bonen, tomaat, paprika, mais etc. Ieder nam wat hij lekker vond. Ik mocht alles behalve saus en tortilla. Dan krijg je dus dit.

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik had alles in een schuitje van een little gem blad geschept. Kan ook in een groot blad sla gerold.

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

Het was echt lekker! Alleen een hoop gedoe om het op te eten. Ik at drie gevulde slabladeren.

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

De kerstspullen kunnen nu eindelijk allemaal weer opgeborgen worden.

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life©Annetvelsberg

Jumbo kwam de boodschappen bezorgen. Dat was hoog nodig want ik had een Poolse koelkast. Zo zag het er zo’n beetje uit nadat de boodschappen uitgepakt waren. Lang leve het koolhydraatarme dieet. SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

Heel belangrijk! Mooie quote die ik tegenkwam.

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

De damespuber is, net als ik, gek op bakken. Ze wilde dus aan de slag in de keuken, maar mocht van mij alleen iets bakken dat binnen mijn dieet past. Dat werd dus deze blauwe bessen/framboos clafoutis. Zij vond hem niet te pruimen, maar ik ben blij met alles dat ik eten mag. Was zeker niet vies.

Kleine wasjes, grote wasjes.... | ENJOY! The Good Life

Afgelopen week schreef ik weer een artikel voor de column op zondag. ‘Het leed dat een kapotte wasdroger heet’

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik ben al mijn schoenen aan het fotograferen en op Marktplaats aan het verkopen. Helaas kan ik alle pumps en schoenen met een hak straks, na de operaties, niet meer dragen. Schoenen uitverkoop bij ENJOY!

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik at een verrukkelijk avondmaaltje. Maar ik was zo hongerig dat ik het vergat te fotograferen. Ik heb het later in de week  nog een keer gemaakt om te fotograferen. Ik wil het graag met jullie delen. Binnenkort op de blog….

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik probeer het Chinees Lantaarnplantje te stekken. In een leeg flesje van de Worcestershiresaus. Wel zo toepasselijk in de keuken.

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik moest naar het ziekenhuis en een vriendin was zo lief om even mee te gaan. Na een eindeloos lang bezoek dat ik moest doorlopen voor de operatie die eraan zit te komen, besloten we er toch nog een leuke dag van te maken door te gaan lunchen bij Melange7. Ik at een heerlijke salade met linzen, spinazie, knolselderij en geitenkaas met een verrukkelijke dressing dadel/vijg. Deze kocht ik na afloop van de lunch. Bij Melange7 kun je namelijk ook shoppen 🙂

SNAPSHOTS WEEK 47/2017 | ENJOY! The Good Life

En ik kocht deze en twee zwarte postertjes met een gouden kwal en een stuk koraal. Het is namelijk uitverkoop mij Melange7 en scoorde deze voor een prikkie. Hij is overigens van Yaya.nl

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

Weinig energie om de kokkerellen. Ik maakte een salade van rucola, tomaat, avocado en tonijn met de heerlijke dressing van Melange7.

week-118-kast-servies

De damespuber is altijd aan het mopperen over mijn serviesverslaving. Snap werkelijk niet waar zij zich zo druk over maakt… Ik stuurde haar dit bericht dat het altijd erger kan 😉

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

Heerlijk momentje voor mijzelf. Kop thee erbij en de Bullet Journal uitwerken voor een nieuwe week. Dit keer reserveerde ik ook ruimte voor de maaltijden. Beste handig om bij te houden wat je eet.

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

Helemaal in mijn element als ik aan het fotograferen ben. Het is een  beetje behelpen allemaal, maar er kwamen toch een paar mooie plaatjes uit.

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik fotografeerde wat kringloopvondsten waar ik binnenkort een artikel over wil gaan schrijven.

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik werd ook weer opgehaald door een vriendin voor een bezoek aan de kringloop. Snel haalde ik een deel van mijn glazenkast leeg. Want ik mag van mijzelf niet naar de kringloop zonder iets in te brengen. En ik trok het één en ander uit mijn kledingkast dat ik niet meer ging dragen of niet meer paste. Een hele grote zak vol als resultaat. Heerlijk dat opruimen! Ik kocht weer een aantal leuke spulletjes. Waaronder een koffiepotje. Ik drink geen koffie maar vind dit altijd zulke leuke potjes. Ik kocht een prachtexemplaar voor 2 euro. Stopte hem in de vaatwasser en was diepbedroefd dat hij er zo uitkwam.

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

En deze dan! Mooi van lelijkheid. Ik kocht deze poezen theepot, het koffiepotje, een prachtig glas en een bollenvaasje voor 4 euro. Ik vind het zo leuk om zulke mooie spulletjes voor een prikkie te scoren.

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik at andijviestampot. Niet met aardappels maar met bloemkool, beetje nootmuskaat, uitgebakken spekjes en huttenkase. Echt heerlijk.

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

Even grabbelen in de kast met serviesgoed en andere props die ik gebruik om food foto’s te maken.

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte het  gerecht dat ik eerder die week vergeten was te fotograferen.

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

Na het fotograferen aten we die als lunch. De zalm verdeelden we met z’n drietjes. Eigenlijk best oké want een heel stuk zalm is heel machtig. Ik had er maangedroodge tomaatjes (zonder suiker) bij en broccoli. Binnenkort zal ik het recept voor de zalm met jullie delen. Superlekker!

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

Uitverkoop bij Zara. Nog steeds ben ik op zoek naar lekkere warme truien. Ik vond deze trui in een prachtige kleur maar hij is echt huge. Momenteel is super oversized de mode maar als je niet erg petit bent lijk je gelijk een paasos. Toch denk ik dat ik hem ga houden. De kleur is zo mooi en hij is heerlijk warm. Deze blouse vind ik ook mooi. Weer eens iets ander en een blouse met pareltjes op de schouder. De rest van de spullen gaan retour. Ik had alles in twee maten besteld want bij de Zara valt altijd alles klein. Ik wil heel graag een mooie rode trui. Als iemand tips heeft?

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

Tijdens het fotograferen kan ik het nooit laten om de humeurige witte kater even vast te leggen. Hij is zo fotogeniek. Hij word daar altijd extra chagrijnig van en als het tegen zit valt hij de camera aan.

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

Oh jee…. ik kon het niet laten dit prachtige servies te kopen. Het was in de uitverkoop en is van Royal Doulton. Ontworpen door Elle Degeneres. Toch stuur ik het weer terug, maar ik houd de gebaksbordjes. Een mooie compromis.

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

Zondag aten we lasagne met gegrilde groenten. Even een therapeutisch snijwerkje.

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

Groenten grillen

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

Tomatensaus van een gefruit uitje, lekker veel knoflook, tomatenpuree en balsamico meebakken, twee blikken tomatenblokjes en provencaalse kruiden. Even laten pruttelen.

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

Stapelen maar….

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

Met een goddelijk eindresultaat. Groenten grillen, tomatensaus en stapelen met laagjes ricotta en ‘gewone’ kaas. Ik zal deze ook binnenkort met jullie delen. Moet ik hem eerst nog een keer bij daglicht maken zodat ik het kan fotograferen.

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

Het weekend sloten we af met Boer zoekt vrouw. Ik werd er helemaal emotioneel van tot grote hilariteit van de damespuber. Ik wil ook met een leuk gezelschap op zo’n heerlijke plek doorbrengen. Gezellig met elkaar. Beetje koken, kletsen en vooral genieten! Mooie aflevering. Dit waren de Snapshots weer. Ik vond het weer leuk ze met je te delen. Deze week lijkt zoals altijd weer redelijk rustig, maar vult zich altijd vanzelf met leuke ontmoetingen, schrijven, fotograferen en vast weer een bezoekje aan de kringloop. Die vriendinnen van mij zijn allemaal aangestoken en halen mij maar wat graag op om er even op uit te gaan naar de kringloop 🙂 En ik hoop dat de wasdroger weer gemaakt kan worden. Je ziet het volgende week weer. Heb jij plannen voor deze week, leuke tips of gewoon iets dat je met ENJOY! wilt delen? Laat je reactie achter in de comments.

ENJOY! your week.

 • Avatar
  Anne-Marie
  http://www.myhappykitchen.nl

  Die lasagna ziet er zeker lekker uit! Ik zou dit niet kunnen hoor geen koolhydraten. Ben een echt brood & pasta mens!

  januari 8th, 2018 10:28
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Het valt mij 200% mee. Maar het vraagt wel wat creativiteit in de keuken. Dat zie ik als een leuke uitdaging. Tot nog toe elke dag heerlijk gegeten en heel verrassend is dat ik de pubers niet hoor klagen.

   januari 9th, 2018 17:29
   Reply
   02
 • Avatar
  AlettA

  Leuke snapshots en hier ook een KHA lover, er zijn genoeg sites waar hele lekkere recepten op staan. Een waar ik regelmatig iets van maak is deze https://www.koolhydraatarmrecept.nl/ er staat zelfs een recept op voor SNERT (maar dan zonder erwt) erg lekker…. Ook de boerenkool met pompoen is nomnomnom. Rookworstje erbij en smullen maar.
  Als spaghetti eet ik regelmatig courgettie, ik draai dan een courgette door een soort puntenslijper en wik het dan een beetje. Oke het is geen echte pasta. En voor nasi gebruik ik bloemkoolrijst (lees fijngemalen bloemkool, beetje wokken en dan het vlees, groente en nasimix.
  En de kringloopwinkel is zo gek nog niet, heb de uitzendingen gezien, erg leuk.
  Geen grootse plannen, back to real life, kids naar school en zelf weer werken :-)) Groetjes Aletta

  januari 8th, 2018 13:41
  Reply
  03
  • Avatar
   José

   KHA haha dat is een stuk makkelijker! Het valt mij enorm mee. Dat had ik echt niet verwacht. Ik bedenk wel lekkere receptjes of maak variaties op bestaande. Eerlijk gezegd weet ik niet of ik het wel helemaal volgens de regels doe, maar ik eet geen aardappels, rijst, pasta, brood, suiker en koemelkproducten. Zo’n spiraalsnijder wil ik nog wel graag hebben. Ik maakte vandaag couscous van bloemkool. Ook weer verrassend lekker!

   januari 9th, 2018 17:38
   Reply
   04

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.