SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 

Het eerste Snapshot overzicht van het nieuwe jaar. Wow…. het voelt al alsof het nieuwe jaar alweer weken oud is. Afgelopen week hadden wij hier bij ENJOY! nog vakantie. Ondanks dat we lekker gerelaxt hebben, heel veel afleveringen van Gilmore Girls gekeken hebben, hebben wij ook veel gedaan en ondernomen. Ik neem je mee naar afgelopen week in fotovlucht. Enne…. pak er gerust een grote kop thee bij.

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

De week begon goed. Ik dacht dat ik al zou gaan beginnen aan mijn nieuwe project, waar ik heel veel zin in heb toen bleek dat de start pas een week later zou zijn. Dus had ik nog een extra weekje vakantie. Een dagje rustig aan, op mijn gemakje de Snapshots maken en ‘s avond een kopje soep, overgebleven van het weekend. Ik bakte daarbij een focaccia brood. Het recept vind je hier.

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

We hadden een extra damespuber te logeren en voor de dames maakte ik deze smoothie als ontbijt. Nou ja…. lunch. Van havermout, cranberry’s, banaan, citroen, cacaopoeder, kokosbloemsuiker, yoghurt, kokosmelk. YUM

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik had geen zin om de deur uit te gaan voor boodschappen en bakte zelf een brood. Dat werd echter een enorme bakflater. Geen idee waarom…… Het werd een compact blokje beton.

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

‘s Avonds aten we couscous met groente, mergues worstjes en chilisaus. Ik gebruik de laatste tijd parelcouscous omdat de pubers die lekkerder vinden dan ‘normale’ couscous.

LA LA LAND | ENJOY! The Good Life

We gingen naar de film LA LA LAND. Ik moest echt wel even het zingen en dansen parkeren maar toen ik daaraan gewend was vond ik het echt een geweldige film. Ik zat er zo in dat ik spontaan wilde meeklappen, zingen en dansen. Heerlijke film. Ik schreef er eerder al dit artikel over.

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik bakte een kokoskoek. Bij het zien van de ingrediënten besloot ik het recept aan te passen. In plaats van boter kokosolie en in plaats van suiker honing. Dat…. had ik nooit moeten doen. Health-freaks zullen hem heerlijk gevonden hebben maar wij vonden hem echt té gezond smaken.

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

De meeste vriendinnen van de damespuber zijn als de dood voor de Moody White Cat. De logée probeerde vrienden te worden door met hem te gaan spelen. Lukte aardig 🙂

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

We hadden gasten aan tafel. Mijn ‘bonus’ dochter en haar nieuwe vlam kwamen eten. Ik ging op safe en maakte deze croissantring gevuld met gehakt. Altijd een succesnummer. Het recept vind je hier terug. Daarbij maakte ik een salade van botersla.

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

Als nagerecht had ik de kokoskoek. Maar ook de gasten kon het niet bekoren. Soms…. moet je gewoon lekker all the way gaan als het gaat om bakken. Lekker met roomboter en suiker.

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

Terwijl ik nog druk aan het tikken was vanuit mijn bed en dus nog helemaal niet ‘decent’ was, kreeg ik bezoek van mijn volkstuin maatje. Hij kwam de papieren officieel en persoonlijk overhandigen. Fijn…. in ochtend gewaad. Dit jaar heb ik een moestuin! En ik schreef er dit artikel over.

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

En dit is hem dan. Hij moet nog even omgeploegd en van mest voorzien worden (nee, dat ga ik niet doen). Ik kan niet wachten om te beginnen.

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

Stiekem gaat het hierom. Het bankje grenzend aan de tuin. Ik verwacht dat hier heel wat gezelligheid gaat komen…. En al is het alleen maar om na gedane arbeid even uit te puffen.

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik ging gelijk serieus aan de slag en begon diverse moestuin liefhebbers te volgen. Deze volg ik al even. Ik ben benieuwd wat het verschil is tussen gewone en biologische zaden.

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik zit helemaal in de zaden want ik zie hier niet alleen maar een paprika maar ook de zaden.

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik heb ze eruit gepeuterd en ben vastbesloten ze te gaan zaaien. Beetje uitproberen toch?

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

Liet mijn creativiteit weer even de vrije loop in mijn Bullet Journal. Ik probeer zo een beetje overzichtelijk de 52 weken spaar challenge bij te houden.

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik eet regelmatig een harinkje. Ik neem dan ook altijd een paar stukjes kibbeling mee. Niet een bakje vol want anders eet ik dat weer allemaal op en de gebakken vis is mij toch te zout. Maar een paar van die stukjes is een echt geluksmomentje.

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik vind Instagram wel een leuk medium om inspiratie op te doen. Deze Instagrammer volg ik sinds kort en haar plaatjes bevallen mij wel. Mooi clean. Volg jij ENJOY eigenlijk al op Instagram?. Je vindt ENJOY! hier.

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

De damespuber en ik gingen naar de AC-tion. Onze chique uitspraak voor de Action. Daar hebben ze soms zulke leuke hebbedingen.

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

En handige en betaalbare spulletjes zoals deze tandenborstel opzetborsteltjes (of hoe je zoiets noemt…) 8 stuks voor € 2,79.

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

Of deze leuke stationary die overigens verdacht lijkt op de leuke spulletjes van de HEMA. Alles voor een ‘prikkie’

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

En wat dacht je van deze leuke retro plantenhanger. Binnenkort kom ik met een artikel over mijn budget aankopen.

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

Ook nog even naar de Kwantum waar wij heel melig werden en met bladeren aan de haal gingen. Uiteindelijk daar geslaagd voor geinige kunst cactussen.

week 1:17 huskytocht

Ik was foto’s aan het uitzoeken voor een artikel over wintersport in Zweden toen ik dit filmpje tegen kwam (klik op de link). Samen met een vriendin maakte wij een huskytocht en raakte verstrikt in een dennenboom. Het is te kort en te chaotisch om er een goed beeld van te krijgen maar ik lag gevloerd toen ik het zag.

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik schreef een artikel over de driedelige serie “Het verborgen leven van de kat” van de NPO met onze Moody White Cat in de hoofdrol. Hier lees je het terug.

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

Tijdens het fotograferen van de plantenhagers donderde er één kapot. Dat was even balen. Maar scherven brengen geluk toch?

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

Zaterdagochtend spiekte ik tussen de luxaflexen door en zag dat het gesneeuwd had. Dat gooide flink roet in mijn plannen voor die dag. Wij wilden een dagje naar Rotterdam en ik had een behoorlijk programma maar een deel hebben wij maar gecanceld.

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

Dit is ook zo’n geluksmomentjes. Vogelpootjes in de sneeuw.

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

Samen met een vriendin ging ik naar Rotterdam. Het weer was heel slecht dus belandde wij bij Pace du Nord. Het pop-up restaurant van Kookpunt.nl

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

Een lekker aardappel, spinazie soepje met gerookte zalm. Leuke zaak en lekker eten.

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

En daarna lekker vergapen aan alle mooie spullen op kookgebied bij Kookpunt. Als foodie is het hier een echt walhalla. Deze SMEG waterkokers staan al zolang op mijn lijstje…..

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

En ook deze zwarte fluitketel van Le Creuset staat daar op…. Lekker tegenstrijdig 🙂

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

Kijk dit dan!!! Huizen hoge voorraad van Kitchen Aid keukenmachines.

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

Op de kookboeken-afdeling zag mijn vriendin een leuk kookboek dat ik voor mijn verjaardag kon vragen. Hoe leuk moestuinieren en recepten die je van oogst kunt maken. Yep…. ook op de lijst 🙂

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

Nog een kopje thee bij de pop-up buren en op naar het volgende adresje….

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

Het onwijs leuke restaurant Vicini in Kralingen. In dit restaurant kun je niet alleen heerlijk eten….

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

Maar het interieur en de sfeer is geweldig. Ik schreef er ooit dit artikel over.

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

Wij dronken hier een wijntje. Want die is goddelijk hier!

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

Daarna mochten wij aanschuiven bij Café Ter Marsch. Befaamd om zijn kippetjes. Hier lees je de review.

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik was uitgenodigd om hier te komen eten. En we kregen van alles en nog wat voorgeschoteld zoals deze gefrituurde spiering met citroenmayonaise. Gisteren schreef ik er dit artikel over.

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

Zaterdagavond toen wij op onze carpoolplek terugkwamen lag een deel van de parkeerplaatsen van de KFC bezaaid met de overblijfselen van menig maaltijd die zo uit de auto geflikkerd is. Echt ongelooflijk schofterig vind ik dat!

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik ging wat fotograferen. Al mijn favoriete spulletjes verzameld. Marktplaats en IJ-hallen vondsten.

90 YEARS MARILYN MONROE | ENJOY! The Good Life

Ik schreef een artikel over mijn bezoek aan de tentoonstelling 90 years Marilyn Monroe.

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

En ik ging kokkerellen voor de lunch. En maakte shakshuka. Een groente, ei gerecht. Recept volgt nog.

SNAPSHOTS WEEK 1/2017 | ENJOY! The Good Life

Hier geeft iemand vreselijk toe aan de Lazy Sunday. Als ik even niet oplet gaat hij altijd op plekken liggen waar hij niet mag. Hele stoel weer onder de haren… Maar ik smolt toen ik hem zo zag liggen. En hij wist dat….

Dat was mijn weekje. Ik hoop dat je het leuk vond om mee te kijken. Komende week is alles weer normaal en moeten wij weer vroeg uit de veren. Dat zal weer even wennen zijn. Maar ik heb er zin in! Heb jij leuke plannen voor komende week?

ENJOY! your week.

 

 

 

 

 

 

 • Avatar
  AlettA
  http://AlettaVeenboer

  Idd een lange snapshots, maar wederom ervan genoten met een MEGA grote mok thee

  januari 9th, 2017 8:10
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Haha…. Je had er wel een hele pot thee bij kunnen zetten. Eigenlijk te lang maar ach…. ik weet dat je het leuk vind 😉

   januari 9th, 2017 19:20
   Reply
   02
 • Avatar
  Nancy Baten
  http://www.nancysfashionstyle.com

  Heel erg leuk om te lezen! Ik dacht net : wat een te gekke plantenhangers maar toch maar niet dan! De Action is zo n heerlijke winkel hè!

  januari 9th, 2017 8:22
  Reply
  03
  • Avatar
   José

   Die plantenhanger is echt super leuk maar je moet hem niet aan een rendier hoofd hangen die niet zo goed aan de muur bevestigd bleek ;(

   januari 9th, 2017 19:21
   Reply
   04

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.