SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 12/2019

Het was een onstuimig weekje. Niet alleen vanwege de storm, maar ook over wat er in Utrecht gebeurde. Dat had hier veel impact en dat hield ons ook goed bezig. Verder de dagelijkse dingen. Schrijven, schrijven en nog eens schrijven. Een paar leuke samenwerkingen aan gegaan en heerlijk gegeten in Haarlem. Ik neem je mee naar afgelopen week.

SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

Het PLASTIC FANTASTIC-project. Ik verzamelde lege flessen van schoonmaakmiddelen en ging aan de knutsel. Ik verfde ze met heel wat lagen verf en het eindresultaat was echt prachtig geworden. Althans, dat vind ik. De pubers vonden het maar stom. Hoewel ze heel voorzichtig toegaven, toen het eenmaal af was en een mooi plekje had gekregen, dat het best aardig was. Binnenkort zal ik deze DIY met jullie delen.

SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

Terwijl ik lekker aan het knutselen was, stuurde de damespuber mij maandagmorgen dit bericht. Ik ging op zoek naar nieuws, maar kon nog niets vinden. Alleen op Twitter. En in Italië was het eerder nieuws dan hier. Zij maakte zich zorgen omdat zij dagelijks met deze tram reist en een uur eerder een halte verder was uitgestapt. Dit speelde zich dus allemaal heel dicht bij haar school af. Ik maakte mij na dit bericht ook zorgen.

SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

Zij stuurde mij foto’s en ik volgde Twitter.

 SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

Ze vond het echt heel eng. Wat het ook was omdat de dader nog voortvluchtig was en niemand wist wat er precies gebeurt was. De school werd afgesloten. Niemand mocht meer in en uit. Ik moet echt zeggen dat de school goed gehandeld heeft en de leerlingen heel goed opgevangen en begeleid heeft. Later bleek dat er drie slachtoffers waren. Ik heb voor de televisie gehuild. Het zal je kind, man, vader etc. maar wezen. Mijn hart huilde voor de nabestaanden. Wat een narigheid allemaal in deze wereld. Toen de damespuber eind van de middag eindelijk thuis was hebben wij elkaar opgelucht geknuffeld. Helaas bleek een vriendinnetje van een klasgenootje het meisje van 19, één van de dodelijke slachtoffers te zijn. School heeft gezorgd voor slachtofferhulp en de leerlingen werden aan elk begin van de les gevraagd of het oké ging. Natuurlijk ging het niet oké en samen zijn de klasgenootjes bloemen gaan leggen op het Oktoberplein.

SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

Dit zou ik soms wel eens willen. Er lijken meer gekken buiten de gevangenissen en inrichtingen te zitten dan daarbinnen.

SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

Raar om dan weer verder te gaan met onzinnige dingen als een kringloopwinkel bezoekje. Dat is het leven. Het gaat weer door. Ik had wel een oogje op het schilderij met de blauwe bloemen omdat ik een blauwe wand ergens in huis wil maken. Toch maar laten hangen.

SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

Mijn oog viel op dit schilderij van Kamagurka en de borden. Ook laten staan. Hoewel ik thuis gelijk gebeld heb om een optie te nemen. Het liet mij niet los.

SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte koude komkommersoep. Dat is zo ontzettend lekker. Heerlijk zomer gerechtje. Recept volgt later.

SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

Ik ontving mijn bestelling van de HEMA. Het zag er echt heel mooi uit, maar helaas is alles weer retour gegaan. Of te strak, te groot etc. Toch binnenkort maar naar de speciaalzaak.

SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte deze heerlijke pittige kip Hawaii.

https://www.lekkerensimpel.com/pittige-kip-hawai/

 

Ik keek deze film. Niet helemaal mijn ding, maar toch een heel leuke film.

SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

Mijn ontbijtje. Vast een gruwel voor veel van jullie, maar ik hou er van. Brinta met dit keer appel en kaneel erdoor.

 

SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

 

Even grabbelen in de doos met spullen die opgemaakt zijn voor een nieuwe ‘Opgemaakt’. Binnenkort.

SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

Lunchtime: Leftover Orzo met garnalen en tomaatjes.

Ik heb eindeloos naar de aarde zitten staren, elke keer als ik in de keuken bezig was. Mijn mandarijn pitjes keek ik de grond uit. Net toen ik dacht dat het niet ging gebeuren was daar, jawel…. een mandarijn plantje. Ik kan het niet helpen, maar vind dit soort experimenten en zaai projectjes dus heel erg leuk #kleingenieten

SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

Ik deelde het recept van deze heerlijke Griekse orzo.

SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

Samen met de damespuber was ik bij de kringloop. Zij heeft een pest hekel aan de kringloop. Ik voel haar want ik had het tot voor kort ook. We hadden heel veel lol. Er stond een mevrouw te dubben of ze deze kast nu wel of niet moest nemen. Wij gingen erbij staan en doen of het perfect voor de uitzet van de damespuber was. Ja! ze vond hem mooi. Haha…. die vrouw wist niet hoe snel ze er iemand bij moest halen om hem te reserveren. Zo ook met het voorraad kastje. Ik herken dit zo. Je moet er snel bij zijn, anders word het voor je neus verkocht.

SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

Ze moest mee omdat ik niet op krukken kan lopen én een schilderij kan dragen. Mijn geliefde Kamagurka ging ik ophalen. Ik had geluk want er bleken al diverse extra optie’s op te zijn gezet voor als ik hem niet op zou komen halen. Ik liep als ‘een aap met zeven lullen’, zo trots de kringloop uit.

SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

En het bord kreeg een voorlopig plekje in de keuken.

SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

De jongenspuber had een nieuwe smartphone waar wij meisjes best jaloers op zijn. Hij ging poppetjes van ons allemaal maken. Heel grappig.

SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

Lunch. Rijstwafel, avocado en gebakken eitje.

SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

Van de uitgever kreeg ik dit mooie kookboek opgestuurd. Zeer welkom want wij eten steeds minder vlees en vis. Vegan is dan wel weer een uitdaging.

SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

Mijn tomatenplantjes gaan als een raket.

SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

Zoete aardappelpizza met tonijn, ansjovisjes en knoflookgarnalen.

SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

Als weekendtip deelde ik wat mooie plekjes aan de Oudezijds Voorburgwal. Ik mis het enorm om lekker door Amsterdam te slenteren. Hoop zo dat het er straks weer eens inzit.

SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

Weekplanning maken in de Bullet Journal. Ideaal om van te voren al te weten wat je gaat eten. Makkelijk ook om dat in kaart te hebben, voordat je de boodschappen besteld voor de week erna. Gegrilde groenten vanavond.

SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

Zondags ontbijtje. Pancakes met gebakken appeltjes.

SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

Ik ging even bij ’t Glimmerhofje langs na de kringloop. Ik zag er zoveel mooie spulletjes, maar heb mij in weten te houden. In dit overzicht vind je al mijn leuke vintage adresjes.

SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

Een vriendin van mij heeft een toilet met Maria beeldjes. Misschien iets voor haar. Hoewel ik denk dat je dan je kont niet meer kunt keren in het toilet.

SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

Het weekend sloot ik af bij Café Samabe in Haarlem. Samen met vrienden had ik hier een goddelijke avond. Wat kun je hier fantastisch Indonesisch eten!

SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

Vrienden van mij waren net terug uit Bali. Ik liet de keuze van gerechten dus geheel aan hun over. Vooraf Saté Lilit en natuurlijk als hoofd de Campur Rijsttafel. Ik zeg rennen naar Samabe want het is allemaal heerlijk.

SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

En alleen al voor de toetjes zou ik zeker weer die kant opgaan. Zoals deze rechts Bubur Injin, zwarte rijstpudding met kokos-ijs.

Dit waren de Snapshots weer. Deze week ga ik naar Zeeland om, onder andere Oosterschelde kreeft, te gaan vangen en blijf een nachtje slapen in één van de Largo duinlodges. Eind van de week ben ik jarig. Ik weet nog steeds niet of ik het zal vieren. #storyofmylife Maar ik ga in ieder geval wel traditiegetrouw met de pubers een hapje eten. Ik denk dat het HappyHappyJoyJoy gaat worden. Oh, en ik krijg mijn speciale schoenen. Ik hoop dat ik dan wat beter kan lopen. Verre van sexy, maar echt noodzakelijk. Wat zijn jouw plannen voor deze week?

 SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 12/2019 | ENJOY! The Good Life

ENJOY! your week.

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.