week-1118

SNAPSHOTS WEEK 11/2018

Zijn jullie ook helemaal van de leg? Geen Snapshots op maandag. Hoe dat komt? De website was gehackt en de webhost had de website uit de lucht gehaald. Ik heb echt de ballen verstand van de achterkant van de website dus zat behoorlijk met mijn handen in het haar. De webhost was ook vrij star in het weer online zetten dus daarom heeft het bijna 24 uur geduurd. Maar…. hij doet het weer en doen de Snapshots nu gewoon op woensdag 🙂 Ik had ze al bijna klaar voordat de site eruit klapte. Mijn blogplanning is nu wel behoorlijk in de war en ik kan ook een paar mooie samenwerkingen op den buik schrijven want uitgerekend tijdens het monitoren van de website gaat hij offline. Maar er zijn ergere dingen…. Vanaf vandaag hopelijk weer ongestoord genieten van ENJOY!

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik begon de week goed door de badkamerkastjes uit te mesten. Er liggen zoveel spullen in die over de datum zijn of die wij niet gebruiken. Binnenkort in de rubriek opgemaakt. Als ik nog iemand een plezier met iets kan doen…. Let me know!

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik kreeg twee jongedames op bezoek van de school voor de Journalistiek. Zij kwamen mij interviewen over het delen van persoonlijke dingen op internet en Social Media. Leuk gesprek en ik kreeg als dank dit lekkers.

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Eindelijk naar de kapper. Kijk mij blij zijn. Mijn kapster had haar sleutelbeen gebroken dus was een tijdje uit de running. En ik wilde niet naar een ander dus liep ik een tijd rond met een enorme uitgroei. #schijntmodetezijn

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Het is weer netjes!

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Daarna even met een vriendin naar de kringloopwinkel. Ik kocht er alleen een schattig lepeltje maar moest inwendig lachen om dit fonduestel. Ik overwoog nog even het mee te nemen. Ik had het laatst met een andere vriendin over de ‘goede ouwe tijd’ en dat wij toen fondueden. En hoe niks wij dat eigenlijk vonden. Altijd je stukje vlees kwijt of het hele tafelkleed vloog in de hens.

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Aan het eind van de middag bracht ik samen met Martha de spullen terug naar Medipoint. Gelukkig kan ik die fase afsluiten. Op mijn krukken red ik mij aardig. Een bedrijvig maar gezellig dagje. En superlief van Martha dat zij mij wilde helpen. Thanks!

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Zuslief kwam met de spulletjes die zij voor mij ingeslagen had. Zij woont in Zwolle waar ze een Søstrene Grene hebben. En gelijk even voor mij naar de Lidl voor die leuke paaseitjes. Superblij met mijn spulletjes! Dank je zuslief.

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Samen gingen we naar een presentatie van het Noors Verkeersbureau dat gehouden werd op de GeWoonboot in Amsterdam. Wat een bijzonder mooi plekje! Een prachtige duurzame vergaderlocatie op het IJ, waar je ook een puik feestje kunt geven.

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

We kregen heel veel moois te zien over Noorwegen. Met name over de regio Trøndelag en over een bijzondere manier van individueel reizen via Up Norway  Via deze organisatie kom je op de meest bijzondere plekjes in Noorwegen. Zij organiseren ook geweldige uitstapjes en stellen je reis helemaal naar jouw eigen wens samen. Voor onderweg heb je een app die je precies verteld waar je heen gaat, overnacht en waar de leukste hotspots zijn. En heb je onderweg vragen dan kun je via de app chatten.

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

En natuurlijk diverse Noorse hapjes als versnapering. Na de presentatie gingen we naar het Noorderlicht om daar te lunchen.

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Wat een prachtig uitzicht over het IJ vanaf de GeWoonboot.

Als je aan Scandinavië denkt, dan denk je niet gelijk aan food. Meer aan natuur, rust en ruimte. Maar Noorwegen heeft zo zijn eigen eetcultuur. En zoals met alles in Scandinavië moet je daar even naar zoeken of inside information hebben. Hier een prachtig filmpje over Trøndheim.

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

‘s Avonds aten we met z’n allen kip, patat, sla en appelmoes. Natuurlijk met de kippies van Kiplekker Foodtruck. #woensdagkipdag

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

De jongenspuber haalde een heel mooie Magnolia tak voor mij bij de bloemist hier in het dorp. Die jongen kan je echt wel voor een boodschap sturen. En natuurlijk de frutsels van de Søstrene Grene erin. Beetje Pasen in da house.

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik had spullen besteld bij de Kruidvat. Dat leek mij handig maar het duurde bijna een week voordat het in de winkel afgehaald kon worden. Eens maar niet weer…

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Lunchtijd! Turks brood met heksenkaas, ham en rucola. YUM!

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Broerlief gaat met kerst naar Zweden. Ik stuurde hem een tip voor een bijzonder plekje in Idre. Deze knusse berghut ligt op de piste.

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Lang leve de Ektorp banken van Ikea. Die hebben hoezen die je kunt wassen. En dat gebeurt hier nog al eens. Zeker de witte hoes. Het was hoog nodig want iemand had wijn gemorst. Ik noem geen namen….

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Zo af en toe luister ik een stukje van de podcast van Cheft. Dit keer staat Yvette van Boven aan de stoof. 

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Iets dat mijn hele dag en humeur kan vergallen. Blauwe enveloppen. Er ploften er maar liefst vier op de mat met een onheilspellende inhoud.

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte vast amandelspijs voor een taartje dat ik het weekend wilde maken. Volgens het recept van ENJOY! natuurlijk.

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

En ondertussen ben ik dit boek aan het lezen. Ik durf bijna geen taartjes meer te bakken. Ik ben halverwege. Het is bijzonder interessant. Alle diëten en sporten ten spijt worden wij alleen maar dikker. Hoe het wel moet? Zover ben ik nog niet. Ik zal binnenkort een review met jullie delen.

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik heb heel fijne pennen van Micron ontdekt. Super om in de Bullet Journal mee te schrijven en tekenen. Ik deel binnenkort een review met jullie.

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik probeerde mij de afgelopen week wat te verdiepen in Social Media. Ik weet niet waarom, maar dat wil allemaal niet erg vlotten. Hoewel ik mij probeer minder bezig te houden met volgers etc. en meer met inhoud, merk ik wel dat ik het niet kan uitstaan dat het zo tergend langzaam gaat bij mij. Die jonge Instagrammers hebben massa’s volgers. Hoe dan! Ik ben niet veel wijzer geworden, maar paste een aantal kleine dingen aan. Zoals het gebruik van hashtags iets verminderen en ze op de goede plek zetten. Tips zijn welkom!

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Dit boek, De Moestuin van Floor Korte , lijkt mij een geweldig boek. Ik hoop dat ik dit voorjaar een nieuwe poging kan doen om met mijn moestuin aan de slag te gaan. Floor heeft ook een leuke website waar je veel moestuintips kunt vinden.

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

We aten superlekkere wraps. De jongenspuber had tortillas gehaald en ik zat eerst te mopperen dat hij de verkeerde had gehaald, maar uiteindelijk waren het de lekkerste ooit. Geen Mexicaanse maar Italiaanse met olijfolie en er zaten drie flinkerds in een pakje. Als ik ze weer eens vind zal ik ze met jullie delen. Wij vulden de wraps met kippedijfilet, kaas en avocado volgens dit recept. Daar is trouwens ook deze foto van.

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Bijna pasen. Ik ben bezig wat paas receptjes uit te werken en inspiratie op te doen. Deze tulband maakte ik vorig jaar. Het recept vind je hier.

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

En het bleek Nationale Pannenkoekendag. Ik kwam er een beetje laat achter, maar heb altijd wel wat mooie foto’s om op terug te vallen. Zoals deze American Pancakes met mango.

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Zaterdagochtend ging ik sfeer proeven bij de Buitenplaats Plantage met twee gezellige ladies. Buiten zou je niet zeggen dat het binnen zo’n gezellig warm nest is. En wat was het gruwelijk koud het weekend!

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

De sfeer hier is super. Echt een fijne plek om neer te strijken met iets warms te drinken en lekkers erbij. Er liggen genoeg mooie boeken en tijdschriften om lekker te relaxen.

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Beste plek als je het mij vraagt…. Het taartenbuffet 🙂

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

En wat een geluk! De appeltaart kwam net vers uit de oven.

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

My favorite! Warme appeltaart met lobbige room en thee. Niets beter 🙂

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Ook bij de open haard is het goed toeven. Lekker plekje om het weekend te beginnen.

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Thuisgekomen maakte ik banketbakkersroom. Had ik nog niet eerder gedaan maar bleek heel simpel. Volgens het recept van Cees Holtkamp.

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik had eiwitten over en besloot daar meringues van te maken. Ook weer uit het boek De Banketbakker van Cees Holtkamp.

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Echt een supermakkelijk en leuk klusje.

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte kleine éénhaps schuimpjes en bakjes die ik kan vullen met room en fruit. En hop in de oven.

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

En toen ben ik ze helemaal vergeten. Ik kwam ze de volgende dag pas weer  tegen in de oven toen ik de taartbodem wilde bakken. Maar boy! wat waren ze lekker. Superwit en heerlijk crispy. Ik laat ze voortaan in de oven een nachtje afkoelen. Werkt perfect.

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Leuk toch voor pasen?

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Tussendoor wilde de humeurige witte kater in en uit lopen. Best irritant….

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte sloffendeeg met mijn nieuwe krachtpatser. Ik ben zo blij met deze machine. Had ik jaren eerder moeten hebben. Maar ja, het ding kost wel een godsvermogen…. Maar voor bakliefhebbers een aanrader.

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik heb geen sloffenvorm dus deed ik het met wat ik had. Een kleine bakvorm en kookringen. Volgens het recept van Laura’s Bakery.

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Amandelspijs erop en in de oven.

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Echt perfect gelukt!

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Bakkersroom erop.

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Slagroom erop spuiten en het holletje vullen met advocaat. Echt een heel leuk klusje.

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Nog wat gesmolten chocolade erover en klaar. Het was eigenlijk een enorme klus, maar het resultaat was prachtig en goddelijk lekker. Binnenkort deel ik het recept met jullie.

SNAPSHOTS WEEK 11/2018 | ENJOY! The Good Life

Natuurlijk moeten daar foto’s van gemaakt worden en wat gebeurt er…. Mijn reflexiescherm valt op het kleine taartje. Gelukkig had ik al wat foto’s geschoten.

Het weekend sloten we af met de bloopers van De Luizenmoeder. Wij vonden het weer hilarisch!

De week is nu al halverwege. Over twee dagen gaat eindelijk het gips van mijn been en je kunt je voorstellen dat dan de vlag in stok gaat. Nu nog hopen dat het er allemaal een beetje goed uitziet onder het gips en dat de enkel goed genezen is. Je hoort het volgende week.

Geniet van je week!

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Avatar
  Anne-Marie
  http://www.myhappykitchen.nl

  Die sloffentaartjes met advocaat zien er echt heerlijk uit! Ik heb meteen zin om ze te maken.

  maart 21st, 2018 14:51
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Die sloffentaartjes zijn goddelijk. Het recept komt van de week online.

   maart 24th, 2018 10:19
   Reply
   02
 • Avatar
  AlettA

  Was idd een kleine domper, geen snapshots op maandag. Maar blij om te lezen dat alles weer goed is.

  Oooh denk dat idd de vlag uit kan vrijdag verlost van het gips. Succes met de laatste gipsen loodjes, xxx groetjes

  maart 21st, 2018 18:03
  Reply
  03
  • Avatar
   José

   Wat een domper hè! Vind ik ook. De hele week heb ik al gedoe met de website. Dat voelt niet fijn want ENJOY! is toch een beetje mijn derde kindje 😉 Gips is er inmiddels af. Heel erg wennen maar ik heb wel het gevoel op de goede weg te zijn! Ik hoop dat de blogplanning vanaf nu weer gesmeerd loopt. Fijn weekend!

   maart 24th, 2018 10:16
   Reply
   04

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.