SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 10/2017  

Afgelopen week stond in het teken van de moestuin. Want hoewel ik nog niet veel kan doen omdat de tuin nog omgeploegd moet worden heb ik al honderd keer de verschillende zakjes zaad door mijn handen laten gaan, ben ik aan het voorzaaien, heb ik stont geharkt en een tuinplan gemaakt. Ik heb behoorlijk het moestuinvirus te pakken en kan het dan ook niet uitstaan dat ik nog niets op de tuin kan doen. Maar er was meer afgelopen week. Hier is het snapshot overzicht…..

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

Maandagochtend ontving ik deze foto dat er een berg paardemest op mijn tuintje gestort was. Ik kreeg het er Spaans benauwd van ,letterlijk en figuurlijk, want ik kan echt niet zulk zwaar werk doen dus piekerde mij suf hoe ik dat eens moest gaan doen. Ik ben nog niet eens begonnen en moet al hulp vragen.

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

Maar dat hoefde niet want ‘s middags kreeg ik een appje dat mijn buurman van de naastgelegen tuin de mest voor mij in, voor mij goed te verwerken bergjes, had weggewerkt. Je wilt niet weten hoe opgelucht ik was en ongelooflijk dankbaar. Ik heb namelijk een vreselijke hekel aan hulp vragen. Ik ben zo blij dat ik samen met deze twee lieve ‘ex’ buurmannen tuin. Zij weten welke beperkingen ik heb dus dat is superfijn.

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

Op maandag ga ik, als ik die dag niet voor REDPR werk, altijd een wandeling maken met een ‘wandelmaatje’. Ik merk toch dat ik mét iemand moet wandelen anders komt het er niet van. En ik moet echt meer bewegen. Als ik het maar vaak genoeg zeg, ook hier op mijn blog, dan moet het toch goedkomen. Als iemand zin heeft om een keer mee te wandelen? Gezellig! Al wandelend kom je vaak tot mooie gesprekken.

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

Hier in Uitgeest kom je dan op dit soort plekjes. Ik kan mij overigens heel erg opwinden over deze plek. Het is namelijk een fantastische locatie. Beeldschoon. In gedachten heb ik er diverse bestemmingen voor maar er gebeurt hier helemaal niets en elke keer als ik er langskom lijkt het wel meer te verpauperen. De gemeente Uitgeest is niet erg van de initiatieven en doorpakken.

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

Op Marktplaats vond ik dit schattige kleine tegeltje van Storytiles. Ik vind de tegeltjes van Storytiles echt superleuk maar moet oppassen dat ik niet weer doorsla en het hele huis vol tegels hangt. De combinatie met de oude Delftse borden vind ik mooi.

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

Zo ziet dat er dan in z’n geheel uit. Ik heb de borden express niet ‘netjes’ gehangen anders wordt het wat stijfjes. Hoewel het ook wel weer begint te kriebelen het bord te veranderen door iets anders. Dat is het leuke hiervan. In een handomdraai heb je een nieuwe look. Andere kussens op de klepbank en klaar. Nu ik de tegeltjes heb laat ik het nog maar eventjes zo.

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

Bij Budgethome zie ik altijd zulke leuke spullen van de Zeeman, Wibra, Action etc. Deze vaas vind ik mooi van de Wibra. € 7,99. Maar zodra de post van Budgetproof online is moet je rennen anders is het overal uitverkocht. Over Wibra gesproken…. Wist je dat je daar soms echt juweeltjes kunt vinden als je goed zoekt? En het schijnt dat Dasty schoonmaakmiddel dat je daar kunt kopen een wondermiddel is. Kortom…. wonderlijke winkel 🙂

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

De paprikazaadjes doen het goed in de kweekbak van de IKEA. Ik vind dit echt ideaal. De bak staat op mijn bureau en ik kijk de zaadjes soms de grond uit. Alles blijft lekker schoon. Ja…. ik ben een damestuinder 😉 Deze zaadjes heb ik overigens gewoon uit een paprika gehaald en opgekweekt.

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

De tomatenplantjes konden al overgepot worden. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik toch iets te vroeg ben met voorzaaien en dat je dat beter op een koelere plek kunt doen. Mijn kweekbak staat zowat óp de verwarming waardoor je slappe plantjes krijgt. Ik hoop dat ze nog wat bijtrekken. Ziet er wel decoratief uit want die plastic bekertjes vind ik zo armoedig. Een plastic bekertje past precies in zo’n blikje.

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

We aten hete boontjes. Uitje, knoflook, klodder pindakaas, sambal en ketjap. Boontjes even koken en alles door elkaar roeren. YUM!

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

Met aardappeltjes in de kokosolie gebakken met knoflook en provencaalse kruiden. Ook al zo lekker.

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

En daarbij een overheerlijk kippenboutje uit de oven. Beetje paprika kruiden, peper en zout. Klein klontje boter en wat olijfolie. Jawel…. ik heb gelukkig weer een nieuw ‘kippenadresje’ gevonden bij de populier in Heemskerk waar ze heerlijke kippenpoten en dijen verkopen.

redpr oproep

Op Insta en Facebook deden wij, van REDPR, een oproep om bloggers te vinden in deze categorie. Het stikt van de bloggers in Nederland maar wij willen ons graag onderscheiden door de juiste opdrachtgever bij de juiste doelgroep te brengen. We kregen veel leuke reacties en kunnen daarmee een mooi bloggersbestand opbouwen. Voor wie gereageerd heeft…. bedankt en reactie volgt snel!

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik was uitgenodigd om bij Chiapas Taco Cartel in de van Woustraat in Amsterdam lekker wat taco’s te komen happen. En natuurlijk nam ik de damespuber mee want die is gek op dit soort eten. Welke puber niet….

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

Het is een klein zaakje en je hebt het gevoel dat je een Mexicaanse Cantina inloopt. Het is zelfservice en er wordt niet in glazen geserveerd. Behoorlijk low budget dus. Dat was even wennen voor deze luxe meisjes maar BOY!!!!…. wat was het lekker!

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

Bij taco’s denk je aan die harde schelpen maar in Mexico kennen ze die helemaal niet. Taco’s zijn dus kleine zachte, soort van ‘pannenkoekjes gemaakt van (mais)meel. Echt superlekker. Deze was met crunchy chicken. We hadden er ook nog één met vis en één met eh…. een heleboel ingrediënten zeg maar…. Ik kom hier nog op terug met een aparte post.

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

Een aantal tomatenplantjes heb ik toch maar vast in mijn ‘kweekgarage’ gezet. Kunnen ze lekker uitharden. De rest moet daar eigenlijk ook heen maar ik vind het zo leuk om het groeiproces op de voet te volgen.

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

Van de leftovers van de vorige dag maakte ik een omelet voor de lunch. Ontzettend lekker. Nooit restjes weggooien. Komt altijd weer van pas en de volgende dag is eten meestal nog veel lekkerder.

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

Werkdagje REDPR bij mij thuis. Als lunch hadden we snert met roggebrood. Lekker toepasselijk bij dat snertweer…. maar we hadden ons soepje nog niet op of de zon brak door. Hoe heerlijk!

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

Jawel…. Ik moest weer met de humeurige witte kater naar de dierenarts. Ik begin er schoon genoeg van te krijgen. Hoewel het zielig is ben ik het ook zat dat mijn huis op z’n kop staat om te voorkomen dat die kat op mijn banken en stoelen piest. Buiten dat, lopen die doktersbezoeken behoorlijk in de papieren. En we kregen slecht nieuws want zijn bloedsuiker was ondanks de insuline weer gestegen. De dosering is weer verhoogd. Maar…. het lijkt erop dat het nu wel aanslaat. Zijn drinkbakje is niet meer leeg, hij eet weer normaal en niet als een uitgehongerd beest en hij is weer een stuk vitaler en oh ja….. hij piest ook niet meer op zijn bak (waar hij zo een hekel aan heeft) én in huis. Fingers crossed….

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

De damespuber was niet thuis dus at ik zuurkool want dat vind zij gruwelijk. Ik maakte het eens anders dan anders. Met zoete aardappel in plaats van gewone en met vegetarische gehaktballetjes in plaats van worst. Erg lekker maar ik vind traditionele zuurkool met spek, rookworst, aardappelen en jus toch het allerlekkerst. Maar het recept deel ik binnenkort met jullie want het is zeker een leuke afwisseling en een stuk gezonder.

Het lijkt overigens een enorm bord eten maar ik eet sinds kort van een ontbijtbord of mijn Burleigh servies. Deze bordjes zijn een stuk kleiner dan de normale dinerborden. Vroeger at men van veel kleinere borden. Onze borden worden steeds groter. En aangezien ik een beetje wil minderen maar niet op water en brood wil, leek dit mij een goede oplossing. De vegetarische balletjes hebben de grote van pingpongballetjes. Zo smaken ze ook overigens hahaha…..

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik ging even oefenen hoe ik mij met tuingereedschap op een beetje charmant manier kan verplaatsen. Ik hoef gelukkig alleen mijn straat uit te fietsen en dan ben ik er maar om nou lopend op mijn lompe laarzen en mijn hark over mijn schouder, gaat mij wat ver. Dus probeerde ik te fietsen met een hark. Da’s best een ….. uitdaging 😉

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

En ik ging dan ook een paar keer bijna op mijn plaat tot groot genoegen van de damespuber die foto’s aan het maken was. We piesten uiteindelijk samen bijna in ons broek van het lachen.

week 10 scheppen1

Vrijdag was het prachtig weer en ik had al vroeg afgesproken op de tuin samen met de andere ‘ex’ buurman. Hij moest zijn deel van de stront nog scheppen. Ik hielp even….. Voor de foto dan;) En ik kon mijn bergjes mest op mijn stukje grond gaan uitharken. Voor mij nog een behoorlijk pittig klusje. Maar ik was intens gelukkig. De zon, de vogels, het gezelschap en dat ik in beweging ben in de buitenlucht. Dit kan alleen maar heel goed voor je zijn!

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

Die mannen lachen mij steeds uit om mijn tuinoutfit. Ik ga natuurlijk (nog) niet in een overal aan het werk. Nee, ik doe dat op mijn ‘hippe’ Supertrash outdoor laarzen. Kijk die mest eens dampen op de achtergrond….

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

En waar laat je die laarzen dan als je thuiskomt met al die mest eronder….. ? Ik heb ze maar even buiten geparkeerd met zakjes over de instap. Ik ben als de dood dat er beestjes inkruipen. Haha…. Dat tuinieren wordt nog wat!

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

We aten weer eens onze favoriete poké bowl. Het recept vind je hier. Dat witte gedrocht daar op de voorgrond in een gepocheerd ei. Altijd weer even een verrassing hoe dat eruit ziet.

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

Wat een fijn begin van de dag…. Het zonnetje dat zo heerlijk naar binnen schijnt.

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik haalde de ‘kleine man’ op die in Langedijk woont en wilde nog even naar de Kringloop daar, maar kwam bij deze groothandel terecht. “Natuurlijk AST”, zo heet het bedrijf, is een loods vol met prachtige robuuste meubelen maar ook veel snuisterijen en heel veel opgezet dieren,  huiden etc.

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

Als je naar zoiets op zoek bent…. The place to be.

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

De ‘kleine man’ ging gelijk naar zijn vrienden dus ging ik samen met mijn broer en schoonzus (;) naar ‘Bij-dehand Brocant’ in Limmen. Ik was al eens geweest op de oude locatie maar ze zitten nu midden in Limmen.

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

Wat een leuke spullen! Heel veel industriële woonaccessoires en andere oude spullen. Lekker stoer.

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

Heerlijk om daar rond te struinen en Cela verteld je graag van alles over de mooie spullen die zij hier verkoopt. Een aanrader om een kijkje te gaan nemen als je van vintage spulletjes houdt.

Na ons struinwerk gingen we naar Herberg-Jan in Heiloo om gezellig samen een wijntje te drinken met heerlijks van de borrelplank. Vergeet weer een foto te maken….

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

Zie een jongenspuber maar eens achter zijn game apparaten vandaan te krijgen… Dat lukt mij alleen als we een bordspelletje gaan doen. Dan komt hij even tot leven. Gezellig samen met de damespuber.

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

Iedereen die in de buurt komt van een Sostrene Grene vraag ik of ze uit willen kijken naar deze keramieken schildjes. Ik vind ze zo leuk maar als ik in de winkel kom zijn ze uitverkocht. Leuk prijsje ook! Maar voorlopig nog zonder resultaat.

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

Omdat ik nog niet aan het werk kan op de tuin maakte ik een moestuinplan voor mijn volkstuintje. Heerlijk om te doen. Ik weet niet of het wel allemaal handig is zo, maar het maken er van was al een geluksmomentje. Ik hou van tekenen, kleuren en plannetjes bedenken.

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

En ik heb de tuin opgeruimd. De fruitkisten vallen van ellende uit elkaar maar ik heb ze weer provisorisch in elkaar gefrummeld.  Ze zijn inmiddels wel weer uit elkaar gevallen 😉 Pubers houden geen rekening met in elkaar gefrummelde fruitkisten als ze kun fiets pakken….

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

En dit tafeltje heb ik een nieuw leven gegeven. Die stond de afgelopen jaren ergens ingeklapt in een hoekje gefrommeld. Ik maak er een tweede kruidentafeltje van. Alle potten weer een beetje verzameld en alles geveegd.

SNAPSHOTS WEEK 10/2017 | ENJOY! The Good Life

Hebben jullie ook zo heerlijk in de tuin gescharreld gisteren? Deze stadstuin kreeg ik overigens van mijn collega. Lief hè…. Omdat ik zo in de ban van het moestuinieren ben. Ik heb hem nog niet in gebruik genomen want dan heb ik van de week nog wat te doen 🙂

Komende week heb ik een event en een werkafspraak in de Kanarie Club in Amsterdam, een première in het Pijbes Museum en nog zo wat afspraken en een enorme ‘to do’ lijst die komende week afgewerkt moet worden. Genoeg te doen en volgende week zie je weer wat er van terechtgekomen is. Je moet niet overal bij willen zijn 😉 En wat zijn jouw plannen voor komende week? Misschien heb je nog een leuke tip voor mij voor de moestuin of een leuk plekje waar ik zeker eens heen moet gaan. Laat van je horen dat vind ik altijd superleuk! 

ENJOY! your week

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.