SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020

Nu we in deze afschuwelijke situatie zitten met het Corona virus, vraag ik mij soms wel af of het nog wel gepast is om te posten op ENJOY! Aan de andere kant is het wat mijn werk voor de baas betreft, ‘bussiness as usual’. Het werk gaat gewoon door, klanten blijven bellen en maken zich nog steeds heel erg druk over van alles en nog wat. Alleen doe ik het werk niet op kantoor, maar in mijn kloffie vanuit huis. Dat gaat prima, maar ik mis mijn collega’s. De werkdag heeft nog nooit zo lang geduurd.

Zelf blijf ik thuis, de pubers zijn thuis en zelfs de humeurige witte kater blijft liever thuis. We moeten zoveel mogelijk manieren vinden om het thuis met elkaar uit te houden. Dus dat alles in ogenschouw genomen, blijf ik maar gewoon posten op ENJOY! We moeten creatieve manieren vinden om het dagelijkse leven een beetje door te laten modderen.

Als je je werk niet vanuit huis kunt doen omdat je in de zorg werkt, de vuilnis op moet halen, zorgt dat wij dagelijks te eten hebben etc. Heel veel sterkte en dank voor jouw inzet van mij naar jou.

En dan nu toch maar de Snapshots. Toen het virus nog niet allesoverheersend was en ik nog naar Portugal ging, waar toen nog niemand besmet was. In twee weken staat ineens de hele wereld op zijn kop.

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte mij klaar voor mijn perstrip naar Portugal. Vier dagen naar Lissabon. En op reis gaan met alleen handbagage, is voor mij een behoorlijke uitdaging. Ik paste de Marie Kondo manier toe en rolde alle kleding op. Prima systeem, ik had zelfs nog ruimte over en voor het eerst ging mijn koffer met gemak dicht.

De damespuber bracht mij in alle vroegte naar Schiphol. Mooie deal. Zij de auto en ik een fijne shuttle naar en van de luchthaven. Met de pubers moet er altijd even een pitstop gemaakt worden bij Starbucks. Gek genoeg deed ik dat nu zelf ook. Schiphol was nog in rust en even genieten van een kopje thee. Ondertussen mijn nagels bij kwasten. Ik vertrok met snertweer.

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

En alsof je in een tijdmachine hebt gezeten, sta je een paar uur later midden op een plein in Lissabon. Als je op persreis bent, heb je een overvol programma en wordt iedere minuut besteed om je alles van het land te laten zien. De zon schijnt, het leven is hier goed.

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

Tijdens de lunch heb ik het gevoel of ik in de foodie hemel beland ben. Ik ben gek op vis, schaal- en schelpdieren. En in Lissabon kun je dan je hart ophalen. Een tafel gevuld met al het lekkers uit de zee.

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

Vanaf een rooftop hebben we een prachtig uitzicht over de stad.

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

Mooie passages.

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

We bezochten prachtige ‘hidden gems’ en bijzonderheden in de stad. Zoals deze lift die je naar hoger gelegen delen in de stad brengt.

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

En zoals het meestal bij mij gaat, staat eten centraal. Dus ook tijdens deze trip. We aten in heel goede restaurants. Geen hip Instagramproof gedoe, maar gewoon geweldig goed eten, meestal tussen voornamelijk locals. Dan weet je dat het goed moet zijn. En dat was het! Hier werd Crêpe Suzette aan tafel bereid en kreeg ik een goddelijke tong geserveerd.

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

Een bezoek aan het zee-aquarium. Eén van de grootste van Europa.

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

Regelmatig een koffiestop bij authentieke, locale koffie zaakjes. Natuurlijk met Pasteis de Nata. Dé lekkernij van Lissabon.

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

En ons favoriete gerecht, komt inderdaad uit Portugal. Dit recept voor Portugese vis, maak ik zeker al dertig jaar en dacht eigenlijk dat het een fancy bedenksel van mijn zus was. Maar het bewijs is er.

LX Factory in Lissabon is echt een must go. Zoveel bijzondere winkeltjes, koffietentjes en restaurantjes.

 

 

Ik kocht in de leuke boekwinkel in LX Factory dit hilarische boekje met allemaal maffe tekeningetjes.

 

 

 

 SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

Naar de kust bij Lissabon. Die kust bij Ericeira is best ruig en dus de thuishaven voor veel surfers.

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

Een tussenstop bij Quinta dos Machado voor de lunch.

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

Een heerlijke stad om doorheen te dwalen….

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

Altijd weer eten. I love it! Wat een geweldige dagen in Lissabon. Toen was geluk nog heel gewoon….. Binnenkort een overzicht van Lissabon.

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

En in Lissabon vond ik weer een aantal gratis kaarten voor mijn verzameling.

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

Over tot de orde van de dag. Weer aan het werk. Dat was best afzien, na die indrukwekkende tijd in Portugal. Blij met mijn mokken uit Kopenhagen.

Zo blij met mijn ‘roze’ keuken. Wel moet ik nodig wat spulletjes opruimen. Het is een beetje vol naar mijn zin. Dit blik moet ik afscheid van nemen. Binnenkort op ENJOY! The Second Life

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

Ik besloot thuis te gaan werken. Het virus grijpt snel om zich heen. En omdat ik als hartpatiënt in de risicogroep val, voelde ik mij veiliger om thuis te werken. Gelukkig was dat geen punt. Ik werk nu prima thuis, net als inmiddels de rest van ons bedrijf.

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

 

 

Zomaar een vraag bij een kopje thee. De film die veel indruk op mij heeft gemaakt is As it is in Heaven.

 

 

 

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

Stekken, ik ben er sinds kort gek op. Ik verzamel her en der stekjes.

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

 

 

 

 

Nasi met een omelet. Zo lekker!

 

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

 

 

 

 

De humeurige witte kater heeft een nieuwe hangplek.

 

 

 

 

 

 

 

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

Mijn servieskast is officieel te vol. Ik schoof de deur open en mijn geliefde tegel van Storytiles viel eruit en kapot op de grond.

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

Mijn favoriete tulpen. Voor mij zijn dat de witte of lichtroze.

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

Een grote pan snert. Comfort food is wat wij nu wel kunnen gebruiken.

 

Dit zijn de meiden van BOOST IT PR. Mijn spruit zit in het midden. Samen met de andere twee meiden is zij een PR bureau gestart als schoolonderneming. Ik had een online meeting met hun om de strategie te bepalen. Zij gaan binnenkort mijn Instagram account onderhanden nemen. Dat kan behoorlijk wat verbetering gebruiken.

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

Deze haarolie van Shu Uemura gebruik ik altijd en bestel ik online. De pakjes-man kwam mij weer een vers exemplaar brengen.

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

Nu ik thuis blijf, heb ik ineens alle tijd om kasten op te ruimen, zolder etc. #elknadeelheeftzijnvoordeel Al mijn schoenen kunnen weg want ik kan er toch niet meer op lopen.

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

Deze film keken wij op Netflix. Een heftig en indrukwekkend verhaal.

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

Goed moment om de zolder op te ruimen. Er kon veel weg en alles kreeg weer netjes een plekje. Er kwamen ook dingen tevoorschijn waarvan ik niet meer wist dat ik ze had. Zoals de roze hoes voor de bank. Die mag overigens weg.

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

En ik werk nog steeds lekker thuis. Af en toe met dit uitzicht als ik de kans krijg om op de kamer van mijn zoon te werken. Dat was eerst mijn ‘kantoor’, maar nu een gamehol.

SNAPSHOTS WEEK 10 en 11/2020 | ENJOY! The Good Life

Ik slik al sinds ik veertig ben en hartpatiënt, nu twaalf jaar, hoge dosering Vitamine-C, L-Lysine en multivitamine. Destijds mee begonnen omdat ik de Linus Pauling therapie interessant vond. Ik ben dat altijd blijven doen en wie weet heb ik daardoor wat extra bescherming.

Mijn column over het Coronavirus.

Dit waren de Snapshots van de afgelopen twee weken. Ik hoop dat je het leuk vond om even, samen met mij, terug te kijken. We zitten momenteel in zwaar weer, maar ik hoop dat iedereen een pas op de plaats maakt. Sterkte!

ENJOY! your week.

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl
 • Avatar
  Bianca
  http://Bianca

  Door blijven gaan hoor met de snapshots, altijd leuk! Doe voorzichtig in deze coronatijd😘. Even wat anders ik mis je emoties video’s, vind ik altijd leuk korte reviews. 🙋

  maart 18th, 2020 14:57
  Reply
  01
  • Avatar
   Bianca
   http://Bianca

   Ik bedoel empties/opgemaakt video’s ipv emoties ☹️

   maart 18th, 2020 15:10
   Reply
   02
  • Avatar
   José

   Dank je voor je feedback. Zelf heb ik nogal moeite met Youtube filmpjes. Regelmatig denk ik erover om de stap te wagen, maar toch nog nooit gedaan. Heb niet het idee dat iemand daar op zit te wachten. Nou ja, jij wel begrijp ik haha…. Ik zal er nog eens over denken 🙂 Sterkte in deze heftige tijd!

   maart 22nd, 2020 10:47
   Reply
   03
 • Avatar
  Bianca
  http://Bianca

  Het hoeft ook niet perse op YouTube kan ook in een artikel wat je vaker gedaan hebt. Een filmpje is ook leuk maar een artikel heb je vaker gedaan. Ik lees altijd alles graag van je.

  maart 23rd, 2020 6:15
  Reply
  04

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.