snapshots | ENJOY! The Good L

SNAPSHOTS 28, 29 en 30/2019

Het is even geleden dat ik de Snapshots plaatste. Alle plaatjes heb ik verzameld en hier weer eens een fijn overzichtje. Lekker lang scrollen. Vol met ideetjes, mijmeringen, recepten en van alles en nog wat….. Kijk je mee?

   

Sinds tijden ging ik weer eens naar een pers-event. Vanwege het ‘enkel gedoe’ komt dat er eigenlijk niet meer van. Dit keer was mijn +1 de damespuber. Wist jij dat er wijn uit Slovenië kwam? Daar was ik dan ook benieuwd naar. Op een prachtige zomerse dag, perfecte locatie, goed gezelschap, goddelijke wijnen. De perfecte ingrediënten voor het goede leven! Je leest alles over deze fantastisch lekkere wijnen en evenement hier terug.

 Ik maakte weer eens een vegetarische- en koolhydraatarme lasagne met aubergine en courgette. Soortgelijke recepten vind je hier en hier. Als ik deze variant eens appetijtelijk uit de oven weet te toveren zal ik het recept met je delen.

 

snapshots | ENJOY! The Good Life

Zoals elke dinsdag een mode artikel van Martine. Deze week over de Summerschool. De kindermodebeurs.

 

 

 

 

 

 

snapshots | ENJOY! The Good Life

snapshots | ENJOY! The Good Life

Van het sieraden merk HINTH ontving, ik naar aanleiding van een artikel dat Martine publiceerde, deze prachtige oorbellen. Eigenlijk draag ik nooit oorbellen, maar nu ben ik toch overstag. Hier lees je alles over HINTH.

snapshots | ENJOY! The Good Life

Het recept om zelf rondo’s te maken kwam online.

Het is weer fijn in mijn tuintje. Zoals elk jaar zorgt de natuurlijke overkapping voor genoeg schaduw.

Dit is momenteel één van mijn lievelingen in de tuin. De Japanse Anemoon.

 

Voordat de pubers op vakantie gingen brachten ze nog even alle zooi uit de garage naar het grof vuil. Dat werd weer een spektakel. Ik verzamelde alles netjes bij elkaar en tegen de tijd dat het bij de auto aangekomen was flikkerde alles op de grond en werd alles nonchalant de auto in gestouwd. De kapotte parasol paste niet helemaal lekker, maar de pubers maakte het wel even passend. Enige vervelende. Er waren grote spinnen met onze verhuizing meegekomen naar de auto. Als de dood zijn wij daar allemaal voor dus de pubers hadden een spannend ritje (handig puber met een rijbewijs) en ik de volgende dag een spannende rit naar mijn werk. Als de dood dat er onderweg ineens zo’n griezel op zou duiken.

snapshots | ENJOY! The Good Lif De jongens puber was de jong/oud app aan het uitproberen. Natuurlijk moest ik er ook aan geloven. WOW! Ik lijk ineens sprekend op de damespuber. Let niet op die kneus rechts want die staat altijd ‘oellig’ op de foto.

 

 

 

 

snapshots | ENJOY! The Good Lif snapshots | ENJOY! The Good Lif snapshots | ENJOY! The Good Lif

We wilde de gegrilde kippetjes weleens uitproberen van onze vernieuwde Jumbo. Ik had er geen verwachting van, maar BOY! wat zijn die lekker. Wij hadden de honey/sweet chili. Wij hebben ze wel vers opgehaald want online laten bezorgen lijkt mij geen goed idee. 2 kippen voor 10 euro! Daarbij broccoli in een citroen/knoflook marinade. Lekker maaltje!

snapshots | ENJOY! The Good Lif

Fijne mode inspiratie vanaf De Modefabriek.

snapshots | ENJOY! The Good Lif

De jongenspuber had weer voor ons gekookt. Zo fijn als ik na een dag hard werken thuiskomt! Zijn favoriete maaltje. Een geitenkaas salade met appel en spekjes en een speklapje. Heerlijk!

snapshots | ENJOY! The Good Lif snapshots | ENJOY! The Good Lif

Als afscheid voor de vakantie van de pubers maakte ik pinacola om alsvast in de stemming te komen. Ik schoot behoorlijk uit met de rum dus het werd nog een gezellige boel (not).

snapshots | ENJOY! The Good LifToen het nog niet zo heet was, was het heerlijk genieten in mijn tuintje. Na het werk even een drankje doen in het laaste avond zonnetje.

 

 

 

 

 

snapshots | ENJOY! The Good LAls afscheidsmaaltje maakte ik ‘kip in de hoed’. Bladerdeeg gevuld met een kip, kerrie, kersen etc. vulling. Superlekker! Als ik hier ooit een toonbaar exemplaar van uit de oven weet te toveren zal ik het recept eens delen.

 

 

 

 

snapshots | ENJOY! The Good Life  snapshots | ENJOY! The Good Life

snapshots | ENJOY! The Good Life snapshots | ENJOY! The Good Life 

 snapshots | ENJOY! The Good Life snapshots | ENJOY! The Good Life

Op zondagmiddag ging ik samen met mijn schoonzus lunchen en struinen in Bergen. Heel veel mooie dingen gezien! Zoals bij PTpost tegenover de ruïnekerk, bij Brechtje Olsthoorn vind je altijd de mooiste inspiratie en hebbedingen. Dit keer zag ik er veel mooi en bijzonder serviesgoed. We kwamen heel per ongeluk bij Het Hof. Een evenementen locatie verscholen in de bossen. Wat een geweldig interieur en sfeer!

snapshots | ENJOY! The Good LifeDit kleine bordje dat ik bij Brechtje Olsthoorn zag (Bitossi funky table), blijft maar door mijn hoofd spoken. Leuk voor aan de muur. Hij gaat op de wannahaves lijst.

snapshots | ENJOY! The Good Life

 

 

 

 

We aten een hapje bij Fabels. Dit was altijd mijn hangout. Helaas is het vergane glorie geworden. Het Japanse duo was altijd mijn favoriet, maar dat was nu een teleurstelling. Wat mij betreft einde Fabels.

Hoe leuk zijn deze zakjes met complimenten?! Leuk om cadeau te geven of om in een pot op je werk te zetten. Ik zag ze bij Stadspaviljoen Noord. Hier koop je dit zakje vol complimenten online en steun je een goed doel.

“Stichting ZOdIEZiJN is een landelijke onafhankelijke stichting die design en commercie koppelt aan dagbesteding voor mensen met een (verstandelijke) beperking.
‍Ieder mens heeft waarde voor de maatschappij. Waardering krijgen voor geleverd werk laat een mens groeien. Zinvolle producten maken is daarvoor de basis. Daar is het label Mooi door mij voor ontwikkeld. Originele en inspirerende musthaves met een a-merkstatus.”

Deze winkel wilde ik nu eens real life bezoeken. Ik volg L’Etoile al heel lang via Instagram. Huh??!! Zie ik daar nu mijn eigen verzonnen wandbordjes?

snapshots | ENJOY! The Good Lif snapshots | ENJOY! The Good Lif

De pubers gingen voor twee weken op vakantie met hun vader. Naar Curacao. Superleuk voor hun! Ik verzonk even in melancholiek. Altijd hetzelfde en het is nooit leuk als je ze een tijdje moet missen. Vaste medicijn….

  1. Veel rode wijn
  2. Oude nummers van Marco
  3. Tinder!

snapshots | ENJOY! The Good Lif

Voor ik het wist was ik alweer helemaal in mijn element en genoot ik volop van mijn tijd voor mezelf. Even geen moeder, even geen geschreeuw, geen lege verpakkingen, struikelpartijen over tassen en schoenen in de gang, vuile was, gezeur, gedoe. Niks. Alleen me, myself, de humeurige witte kater en de mannen op Tinder.

snapshots | ENJOY! The Good Lif

En de pakjesmeneer die nog steeds met van alles en nog wat aan komt sjouwen voor de pubers.

 

 

 

 

 

snapshots | ENJOY! The Good Lif

Ik deelde het recept om zelf granola te maken. Makkelijk, snel en heel erg lekker!

snapshots | ENJOY! The Good L

Het blijft ongelooflijk netjes in huis. Alles blijft ook lekker op z’n plek. Wat een luxe.

snapshots | ENJOY! The Good L  snapshots | ENJOY! The Good L

snapshots | ENJOY! The Good L

Op zondag samen met vrienden het Rijk van de Keizer ontdekt. Wat een heerlijke, lome zondag lunch. Ik had een salade van zoete aardappel.

snapshots | ENJOY! The Good L snapshots | ENJOY! The Good L snapshots | ENJOY! The Good L

snapshots | ENJOY! The Good L  snapshots | ENJOY! The Good L

Na de lunch bij Cantina naar de Fruittuin van West voor een lekker stukje appeltaart. Het fruitplukken hebben wij maar even gelaten voor wat het was.

snapshots | ENJOY! The Good L

Daarna met mijn poot omhoog want ik verrekte van de pijn.

snapshots | ENJOY! The Good L

snapshots | ENJOY! The Good L

Zo genieten in de tuin. De Agapanthus begint te bloeien, de Oost Indische Kers staat behoorlijk in bloei en geeft al zaden. Dit jaar ga ik die eens inmaken als kappertjes. Ook de overkapping groeit weer dicht met de druif. En de Hortensia Annabelle zorgen weer voor een witte bloemenzee.

snapshots | ENJOY! The Good L

Laatste blog voor de zomervakantie van Martine. Even kijken wat zij meeneemt op vakantie.

snapshots | ENJOY! The Good Lif

Fotootjes kijken op de telefoon. Grappig hoe ze naast elkaar  staan. We lijken best wel op elkaar haha….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik had een date! Ik had stress wat ik aan moest, maar hij blijkbaar ook. Je leest hier hoe het ging.

 

 Ik had een date! Ik had stress wat ik aan moest, maar hij blijkbaar ook. 

Ondertussen kreeg ik leuke foto’s van ver. De pubers vermaken zich prima. Zon, zee, strand & happiness.

snapshots | ENJOY! The Good L

Uit verveling film ik een documentaire van een kever en mieren. Best interessant hoe de natuur zijn doden opruimt.

 

 

 

 

snapshots | ENJOY! The Good LVoor mezelf maakte ik een bonenstoof. Pubers griezelen van bonen dus ik eet ze niet zo vaak. Nu kan ik daar ongestoord van genieten.

 

 

 

snapshots | ENJOY! The Good L

 

Met een vriendin ging ik lunchen bij van der Valk, Oostzaan. Dat is best een aanrader. Heerlijke geitenkaas salade.

 

 

 

snapshots | ENJOY! The Good L

’s Avonds even bij vrienden langs om de glazen te kletsen. Gezellige zomeravond!

 

 

 

 

 

snapshots | ENJOY! The Good L

snapshots | ENJOY! The Good L

Ik maakte een enorme pan courgette/doperwtensoep. Wist je dat die koud ook heel lekker is? Ik nam wat mee naar mijn werk voor de lunch en vroor de rest in. De pubers zijn gek op deze soep. Handig als ze aan het werk moeten en vroeg moeten eten. Binnenkort deel ik het recept.

snapshots | ENJOY! The Good L

Zondagmorgen bakte ik bananen pannenkoekjes. Met Griekse yoghurt en honing een heerlijk ontbijtje.

Een nieuwe siezoen van Bonus Familjen kwam online. Heerlijk binge watchen. Ik lig vaak dubbel om deze maffe Zweedse, samengestelde gezinnen.

 

Zondag sprak ik af in Alkmaar waar ik samen met mijn broer en schoonzus een hapje ging eten. Nou ja, hapje…. Een enorme berg eten. Ik ben er nog afschuwelijk vol van. Maar gezellig was het wel!

 

Dit waren de weekendtips weer. Elke maandag de weekendtips gaat vrees ik niet meer lukken, maar wanneer ik kans zie geef ik jullie een kijkje achter de schermen van ENJOY! Inmiddels geniet ik heerlijk in mijn upje en de pubers op hun tropische eiland. Zij blij, ik blij. En heerlijk als ze komend weekend weer thuiskomen.

ENJOY! your day

 

Avatar
José
http://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.