De afgelopen dagen weer heerlijke sapjes en smoothie’s. Ik heb zelfs het gevoel dat ik gewicht verlies. Ik weeg eigenlijk nooit maar mijn broek gaat ineens gemakkelijk over ‘the hips’. Zou dat even een prettige bijkomstigheid zijn.

Steeds meer mensen om mij heen verklaren mij voor krankzinnig dat ik elke dag met mijn sapjes en smoothie’s in de weer ben. De één zegt daar toch helemaal geen tijd voor te hebben, de ander denkt dat het een kostbare grap is en weer een ander denkt gewoon dat ik niet spoor… Fijn…. Maar toch laat ik mij door al deze meningen niet van mijn challenge brengen. Hoewel ik ook toe moet geven dat ik zo mijn bedenkingen heb bij sommige combinaties.

Ik maak al geruime tijd ‘s ochtends mijn smoothie’s dus voor mij is het een goede gewoonte geworden. Ik vind het ook dan ook geen enkele moeite. De kosten lopen best op met de challenge maar normaliter heb ik een voorraad Goji, Cranberries, havermout, vers fruit, bevroren fruit en yoghurt en daar kan ik eindeloos uit putten met allerlei combinaties.

Ik denk wel dat ik de sapjes na de challenge ook meer ga maken. Deze zijn veel lichter en als je er eenmaal aan gewend bent kun je daar ook wel even op teren. En…. op deze manier krijg je makkelijk je flinke portie verse groenten en fruit op een dag.

Anyway…..

Bij de smoothie van dag 18 moet ik toch even een kleine waarschuwing vermelden. Check even je smile in de spiegel voor je de deur uitgaat…. Je wilt niet de blunder meemaken die ik had. Charmant glimlachend fladderde ik de ochtend door. Bleek na uren dat er allemaal Chiazaad tussen mijn tanden zat. En niemand die wat zegt natuurlijk …..

Ingrediënten dag 18:

smoothie kamille blauwe bes

bakje blauwe besjes
handvol goji bessen
handvol chia zaden
1 glas amandelmelk
halve avocado
1 banaan

Schil de avocado en snijd de banaan in plakjes. Doe alle ingrediënten in de blender en mix ongeveer 1 minuut tot een romig geheel.

* Waarom deze smoothie goed voor je is
Blauwe besjes bevat anthocyaan, een stof die de bes zijn blauwe kleur geeft. Deze stof heeft een goede werking op hart- en bloedvaten. Daarnaast bevatten blauwe bessen antioxidanten.
Antioxidanten werken ontstekingsremmend, cholesterolverlagend en beschermen tegen verschillende ziekten.

Dag 19 | Avocado heaven

smooth18

* Ingrediënten
1 avocado
2 appels (Golden delicious)
1 komkommer
handvol spinazie
1 kleine romaine sla
300 ml kokoswater

Juice de appels en de komkommer en schenk de juice met de overige ingrediënten in de blender. Mix ongeveer 1 minuut tot een romig geheel.

* Waarom deze juice goed is voor je
Avocado’s worden ook wel het perfecte voedsel genoemd. Alle voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft zitten in de avocado. Avocado’s zitten ook boordevol gezonde vetzuren (omega-3 en omega-9) welke bescherming bieden tegen hart- en vaatziekten.

Have a healthy day!

Bron: Viv Online

 • Avatar
  Lisa

  Goed hoor!!! Ik ga nu ook maar sparen voor een goede keuken/ juices machine … Heb tenslotte straks toch genoeg keukenruimte!!!

  april 13th, 2014 19:01
  Reply
  01
  • Avatar
   enjoythegoodlifeblog
   http://enjoythegoodlifeblog.wordpress.com

   Dat zou leuk zijn…. Gaan we om en om healthy smoothie’s maken.

   april 13th, 2014 22:12
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.