Sjans op de snelweg | ENJOY! The Good Life

Sjans op de snelweg

Gisteren gingen we gedrieën op stap. De damespuber, de jongenspuber en deze pubermoeder. Ik had bedacht dat het leuk zou zijn om weer eens iets met z’n drieën te gaan doen. Niet dat het enthousiasme daarvoor groot was. De jongenspuber had helemaal geen zin om mee te gaan. We moesten hem letterlijk bijna van zijn laptop losscheuren. Alleen met het vooruitzicht op een groot stuk taart met slagroom, kreeg ik hem in de benen. Voor de gelegenheid trok hij eens een schoon broekje en shirtje aan, haalde een kam door zijn bos woeste krullen, maar daar bleef het dan ook bij. Met ongepoetste tanden sjokte hij verveeld, met dat slungelige lichaam, achter ons aan de deur uit.

Belofte

Ook de damespuber was niet wild van enthousiasme om er op uit te gaan met haar moeder en broertje. Er wachtte haar nog een paar seizoenen Grey’s Anatomy, die haar veel interessanter leken. Ze wilde dan ook precies weten wat we gingen doen, hoe lang dat ging duren, wat het haar opleverde en ik moest plechtig beloven geen kringloopwinkels in te gaan.

Nesteldrang

Om eerlijk te zijn zat ik ook niet te wachten op een uitje met twee bloed irritante pubers, veel liever was ik gezellig met een vriendin de stad ingegaan. Maar hé, alles voor de kuikens en het warme nestgevoel. Het zootje ongeregeld ging uiteindelijk twee uur later op pad dan gepland. Dat is niet alleen te wijten aan de pubers, deze moeder neemt de tijd ook niet al te strak en is meestal niet vooruit te branden als we op pad gaan.

Damespuber aan het stuur

De damespuber manoeuvreerde de auto, inmiddels behendig, uit de garage. We stappen in en gaan eindelijk op pad. Hoe heerlijk dat ik niet hoef te rijden. Bijna achttien jaar moest ik ons overal heen rijden en nu grijpt de damespuber elke kans om te karren in mijn kleine zwarte mobiel. Zo relaxt en ze doet het goed dus meestal zit ik vrij ontspannen op de bijrijders stoel.

De routeplanning dirigeert ons naar Amsterdam , over de A10. Onze rit gaat voorspoedig als we ingehaald worden door een andere grote zwarte mobiel. Heel rustig zoeft het gevaarte ons voorbij. Op de bijrijdersstoel zit een jongeman, die eerst nonchalant neerkijkt op onze mobiel en bij het zien van de damespuber zijn nek verdraait en zijn ogen niet meer van haar af kan houden. Hij is zichtbaar gecharmeerd en er ontstaat grote hilariteit in de inhalende auto.

Kijkers

Mijn jongenspuber merkt droog op dat die gasten in die auto ‘ziek erg’ aan het kijken waren. De damespuber is niet onder de indruk en houd haar ogen op de weg. Ik schiet in de lach want zie die blik van die jongen nog op mijn netvlies. Als de auto ons ingehaald heeft, voegt hij in en gaat voor ons rijden. Meteen gas terugnemend.

Het is duidelijk dat de auto weer ingehaald wil worden. Dat spelletje ken ik nog wel uit een ver verleden. De damespuber besluit de auto in te halen en wij beginnen er behoorlijk melig van te worden. Ze haalt zonder blikken of blozen in en ik kan het niet laten om te kijken wie er achter het stuur zit. Misschien heeft het joch wel een heel charmante vader.

Als we voorbij zoeven, zie ik een moeder achter het stuur met naast zich een stuiterende jongen. De testosteron giert zichtbaar door die auto heen. De moeder blijft stoïcijns voor zich uitkijken en de jongen kijkt mij ondeugend lachend aan en begint te zwaaien. Nog net zie ik dat ook zijn moeder in de lach schiet en de jongen gebaard zich rustig te houden.

Wij gieren het uit in de auto en vervolgens voegt de damespuber weer in. Meteen zet de andere auto het gas erop en gaat ons weer inhalen. Zowel mijn jongenspuber, als ik, zijn benieuwd wat er nu gaat gebeuren. De damespuber zit nog steeds onbewogen achter het stuur. De auto komt naast ons rijden en de jongen doet de grootst mogelijke moeite de aandacht van de damespuber te pakken. ‘In godsnaam! Kijk even naar die jongen!’, roep ik en ook mijn jongenspuber roept: ‘Echt hé, kijk!’

Knapperd

Heel langzaam draait de damespuber haar hoofd naar links, kijkt hem aan en geeft hem een zuinig lachje. De jongen is de hemel te rijk en gaat uit zijn dak. Grote consternatie in de andere auto en ik zie dat de moeder van de jongen inmiddels ook in een deuk ligt. ‘Wat een leuke knul!’, roep ik. Die weet tenminste wat sjansen is, dat zie je tegenwoordig niet vaak meer. En het is nog een knapperd ook! Ik roep naar de achterbank dat de jongenspuber dit onthouden moet. Een beetje moeite doen voor een meisje is leuk.

De damespuber merkt droog op dat het wel een lekkertje is, maar wordt er verder niet warm of koud van. Ze stuurt rustig door, gooit haar knipperlicht uit en neemt de afslag. Ik verrek mijn nek om te kijken of we de auto nog zien. En zij zegt: ‘Jammer joh, dat was het dan’. Ik zit met een tevreden smile naast haar. Ze kijkt opzij en rolt haar ogen. ‘Jezus mam! Jij vindt het interessanter dan dat ik het vind’, zegt ze. ‘Ja! dat klopt’, roep ik. Dat is toch leuk om mee te maken? Ik vond het heel leuk om te zien en het deed het mij weer denken mijn eigen leuke snelweg flirts. Waar blijft de tijd…. Naar deze ouwe tak kijkt inmiddels niemand meer om. De damespuber heeft het stokje overgenomen, maar zij beleeft er duidelijk minder plezier aan dan dat ik dat doe.

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

Ineens een dokter ‘in da house’

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday

Beeld: Meijnhout Fotografie

 

 • Avatar
  Aletta

  Goedemorgen, wat een leuk stukje op deze bewolkte zondagmorgen. Heb smakelijk gelachen en kreeg een flashback naar een momentje dat mijn oudste ook zijn nek verdraaide. Alleen was hij toen een heel stuk jonger en zat ie niet in een grote auto. Meneertje zat lekker onderuitgezakt in zijn buggy die door mij op een boulevard werd voorgerold…. Er kwam ons iemand tegemoet gelopen, blond en lange benen en BAM het kleine lijfje kwam overeind en draaide zich om toen ze voorbij liep 😁😊 Zijn vader kon er smakelijk om lachen en bewonderde zijn goede smaak. We herinneren hem er soms nog wel eens aan…
  Nog een fijn weekend

  mei 5th, 2019 6:53
  Reply
  01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.