Sissel Edelbo, van sari naar trendy mode items | ENJOY! The Good Life

Sissel Edelbo, van sari naar trendy mode items

Deze week een heel kleurig verhaal! Een modeverhaal over de mooiste sari’s uit India, die in Europe heel hip en trendy zijn op dit moment. De Scandinavische Jeanne Sissel en Christina Edelbo hebben sinds 2004, met een enorme liefde voor deze prachtige stoffen, het merk Sissel Edelbo opgericht. Naast de meest geweldige creaties die ze hiermee maken, speelt duurzaamheid bij dit merk een hele grote rol. Iets wat je in eerste instantie helemaal niet zo zou verwachten als je de rokken en jurken ziet hangen in al die hippe boutiques. Maar het maakt de collectie nog mooier!

 

De sari

De sari is hét bekendste traditionele kledingstuk dat door vrouwen wordt gedragen in o.a. India! Het is een grote lap stof van 5 tot 7 meter, die na enige oefening, door de vrouwen wordt omgewikkeld tot een jurk. Meestal is de sari van katoen gemaakt, maar voor feesten en bruiloften juist van zijde.

Sissel Edelbo

Net zoals in Europa, is er in India een enorme berg afval van kleding die niet meer gedragen wordt. En uit deze Indiaanse berg vol oude sari’s kiezen Sissel en Edelbo hun zijde stoffen om te gebruiken voor de collectie. Het gaat dus om traditionele vintage stoffen!

Duurzaam

De basiscollectie bestaat uit o.a. een lange rok, een lange jurk, een tuniek en verschillende kimono’s. Daarnaast worden er bij iedere nieuwe collectie, die twee keer per jaar wordt uitgebracht, weer nieuwe items toegevoegd. De kleding wordt in India gemaakt en zo zorgt Sissel Edelbo ervoor dat heel veel vrouwen daar zelf in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

 

 

 

Bij de start van de collectie werd er per sari één jurk of rok gemaakt. Maar na enige tijd bleven er natuurlijk heel veel reststoffen over, met als gevolg dat de meest geliefde items van Sissel Edelbo uit 5 verschillende stoffen
bestaan. Deze populaire patchwork items voorkomen dus ook weer extra afval. Zelfs van de laatste stukjes stof worden leuke toilettassen, kussens of crunchies gemaakt.

 

 

Vintage stoffen

De showroom van LaBiba Agency is vrolijk gekleurd met al die mooie spullen van Sissel Edelbo. Een prachtig en heel aantrekkelijk plaatje al die verschillende stoffen bij elkaar. Veel uitgesproken felle sprekende kleuren, maar je kunt ook kiezen voor de rustige en meer basic kleurstelling. En wat het extra uniek maakt, is dat geen item hetzelfde is door die vintage stoffen. Niemand kan dus dezelfde jurk op het feestje dragen als jij of dezelfde kaftan op het strand.

Sissel Edelbo laat zelf nooit nieuwe stoffen maken, want dan is dat unieke karakter verdwenen. De lange sluike rok is al een tijdje heel geliefd bij veel fashionista’s. Leuk natuurlijk voor een feestje, maar juist ook helemaal goed met een stoer t-shirt of een sweater met sneakers eronder. De jurken zijn perfect voor een bruiloft of tuinfeest, maar mijn voorkeur gaat uit naar casual in combinatie met een leren jack.

Kimono

En de kimono? Dat is een item dat de Denen heel graag en heel gemakkelijk dragen. De kimono zit dan ook in meerdere lengtes in de collectie. Met een goede oude, ietwat versleten jeans en mooie top eronder of toch weer met dat leuke t-shirt. Lekker nonchalant dus!

Je kunt echt alle kanten op met deze originele collectie. Zeker de moeite waard om te investeren in zo’n mooi kledingstuk. En dat doe je niet alleen voor jezelf, de duurzaamheid erachter is een extra mooie motivatie!

Dit fijne artikel over mode is geschreven door Martine van Fashiøn By Martine. Zij is heel lang actief geweest in de modewereld als inkoopster en styliste. Elke week schrijft zij een mode artikel op ENJOY! Heb je vragen over de mode, stylingtips, mode musthaves, the do’s and don’t, etc. Vraag het aan Martine. Laat je reactie hieronder achter in de comments of stuur een mail naar enjoythegoodlifeblog@gmail.com. Samenwerken? Kijk dan hier voor alle mogelijkheden.

Wij zijn op zoek naar jou!

Ook zin om voor ENJOY! te schrijven? Wij zijn nog op zoek naar gast bloggers die artikelen zouden willen schrijven over sport, mindfulness/happiness, wine&drinks en/of interieur. En ook een mannelijke redacteur zou zeer welkom zijn! Je hoeft geen literair schrijver te zijn. Als je jouw passie maar over weet te brengen op de lezer. Lijkt dit je leuk? Stuur dan een mail naar: enjoythegoodlifeblog@gmail.com

ENJOY! sustainable fashion

Beeld: Sissel Edelbo & Fashiønbymartine
Martine
Martine
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.