Sinterklaas lekkers van ENJOY! | ENJOY! The Good Life

Sinterklaas lekkers van ENJOY!

De goedheiligman is weer in het land. Naast de cadeautjes en de gezellige Sinterklaasvieringen betekent dat natuurlijk ook een heleboel Sinterklaas lekkers! Gek ben ik op gevuld speculaas, banketstaaf en chocoladeletters. En het allerlekkerste is het om het zelf te maken. Daarom een Sinterklaas bakoverzicht voor lekkerbekken.

GEVULD SPECULAAS MET PEER | ENJOY! The Good Life

Gevuld speculaas met peer

Het allerlekkerste vind ik gevuld speculaas. Op zich niet moeilijk om te maken mits je amandelspijs voor handen hebt. De standaard gevulde speculaas vind ik al heerlijk, maar deze met peer is het helemaal! Ik ben benieuwd wat jij er van vindt.

Zelf speculaas maken | ENJOY! The Good Life

Speculaas poppen maken

Niets leuker dan in Sinterklaastijd met je kinderen de keuken in te duiken om zelf speculaasjes te maken of pepernoten. Of misschien wel zo’n grote speculaaspop. Alleen moet je dan wel speculaas plankjes of een speculaas roller hebben. Een kleine investering voor jarenlang bakplezier.

AMANDELSPIJS ZELF MAKEN | ENJOY! The Good Life

Zelf amandelspijs maken

Amandelspijs is super makkelijk om zelf te maken. In Sinterklaas- en kersttijd heb ik dat altijd standaard op voorraad. Zelfgemaakt amandelspijs is ook lekkerder als je het minimaal een dag van te voren hebt gemaakt.

ZELF EEN BANKETLETTER MAKEN | ENJOY! the Good Life

Banketletter

Dit is ook een ultieme Sinterklaas craving. En dan vooral nog een beetje warm uit de oven. Eigenlijk dacht ik dat een banketletter zelf maken iets moest zijn voor pro’s, maar ook dat viel reuze mee. Ik maakte het met kant en klaar bladerdeeg en natuurlijk gevuld met mijn zelfgemaakte amandelspijs.

Tijdens het tikken van dit stukje vol heerlijkheden loopt het water mij bijna uit den mond. Dit jaar wordt het voor mij een uitdaging om koolhydraatarme alternatieven te vinden voor deze traditionele Sinterklaas lekkernijen. Als ik een geslaagd recept heb uitgevogeld, zal ik het zeker met je delen. Tot die tijd eet ik gewoon heel af en toe een heel klein stukje van dit lekkers. Het is per slot van rekening niet het hele jaar door Sinterklaasfeest.

ENJOY! delicious homemade yummies!

Foto’s: ©ENJOY! The Good Life

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.