Sint Maarten fiasco | ENJOY! The Good Life

Sint Maarten fiasco

Gisteravond zaten de damespuber en ik, luier dan lui op onze grote vriend, de bank. Sint Maarten was in volle gang en af en toe veerde de damespuber op omdat er iemand met een piepstemmetje voor de deur, puur vals een liedje stond te zingen. Ben ik even blij dat ik dit jaar niet naar de voordeur hoef. Ik hoorde haar zeggen “Wat mooi!!” Ach, ze kan best heel lief zijn 😉 Ook toen er een clubje opgeschoten jochies aan de deur stonden die in noodvaart een liedje uitbraakte en vervolgens bijna de damespuber te lijf gingen om in haar mandje te grabbelen. Waar de keus overigens beperkt was.

Sint Maarten fiasco | ENJOY! The Good Life

Praktisch

Het was een Mars of een Milkyway. De damespuber had die dag de opdracht om wat snoep mee te nemen na haar werk. Zij is behoorlijk praktisch ingesteld en kwam thuis met twee zakjes snoep. Tweede zak was voor de halve prijs én alleen reepjes die zij/wij lekker vinden. Hoewel ik liever had gehad dat ze iets gekocht had dat vooral zíj heel erg lekker vond. Elk jaar eet ik mij namelijk groen van misselijkheid omdat de opkomst weer eens te wensen overliet.

Sint Maarten fiasco | ENJOY! The Good Life

Geen eten

Eten doen wij maar niet tijdens Sint Maarten want net als je een hap naar binnen hebt geschoven, staat er weer zo’n kleine gup aan de voordeur. Sta je daar druk kauwend en die liedjes zijn op zulke momenten net te kort om je mond leeg te eten. En op andere momenten komt er geen eind aan omdat moeders hun kinderen aanmoedigen vooral gezellig nog een liedje te zingen. Gevolg, steenkoud eten. Dus gisteren zaten wij tijdens ‘prime time’ lekker een programma terug te kijken. Het volume heel zacht want anders zouden wij de kindjes niet horen.

Sint Maarten fiasco | ENJOY! The Good Life

Thee en lekkers

Bij een leuk programma hoort een kop thee met wat lekkers. We hadden inmiddels best een beetje trek gekregen. En aangezien wij een hele mand met onze lievelingsreepjes naast ons hadden staan kon daar best ééntje van gemist worden. Alle kindjes liepen inmiddels toch ons huisje voorbij. Maar één is géén en in no time lag er een hele berg lege papiertjes tussen ons in op de bank.

Sint Maarten fiasco | ENJOY! The Good Life

Oeps….

Buiten hoorde wij een enorme club kinderen die bij de buren het hoogste lied zongen. De damespuber en ik keken elkaar verschrikt aan en vervolgens naar het mandje waar nog maar een treurig aantal in achtergebleven was. Nooit genoeg om al die kindjes tevreden te kunnen stellen. Wij zouden bekogeld worden met mandarijnen waar de kinderen een pesthekel aan hebben en ze zouden gemene liedjes gaan zingen. Met ingehouden adem wachtte we af wat de kudde kinderen zou gaan doen. We hoorde ze onze deur voorbij schuifelen.

Sint Maarten fiasco | ENJOY! The Good Life

Briefje aan de deur

Onze gebeden waren gehoord. Wij konden weer gerust ademhalen, kregen een lachstuip van de zenuwen en aten de laatste reepjes ook maar op. Daarna heb ik een briefje geschreven dat wij uit pure nood en honger per ongeluk alle snoepjes zelf opgegeten hebben. Volgend jaar beter! En heb deze op de voordeur geplakt. Om teleurstelling bij beide partijen te voorkomen.

Sint Maarten fiasco | ENJOY! The Good Life

Volgend jaar nieuwe kansen.

Misschien is het ook handiger als de pubers volgend jaar de gordijnen niet dichttrekken tijdens Sint Maarten. Het hele jaar zijn zij te beroerd om dat te doen alleen met Sint Maarten is de boel bij ons ineens potdicht. Ik begin hun strategie aardig te begrijpen. Omdat zij te groot zijn om langs de deuren te gaan, verzekeren zij zichzelf toch nog van snoepgoed. Volgend jaar ga ik er op toezien dat de gordijnen niet gesloten worden, er een gezellig lichtje bij de deur staat en een mand vol lekkere snoepjes. Dat lijkt mij een stuk relaxter!

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ Alleen maar aardige mensen

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 45/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Vrouwen boven de veertig zijn het nieuwe sexy

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday!

Header: Wiljo Meijnhout fotografie. Alle andere afbeeldingen zijn afkomstig van Twitter.

 

 

 

 

 

 

 

Tags:
 • Avatar
  Annette
  http://annagesgracefully.com

  Ik heb al eens (in mijn nieuwe woning) zonder snoep – lees voorbereiding – de Sint Maarten door moeten brengen maar nu komen ze niet meer. Denken vast dat rare mens van nr. 91 doet toch niet open hahaha

  november 12th, 2017 9:12
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Haha…. ik vrees dat ik dat volgend jaar ook zal hebben. Moet ik een spandoek ophangen met een pakkende tekst 😉

   november 13th, 2017 21:40
   Reply
   02
 • Avatar
  AlettA

  Succes volgend jaar #thumbsup. Hier wordt ver ruim van tevoren mee gedeeld dat de jonge heren niet naar de voordeur gaan.
  En ik ben er een beetje klaar mee. Waarom?? de laatste jaren werd er behoorlijk wat commentaar geleverd op het snoepgoed (en ik had voor ieder wat wils) wat ik had, lust ik niet ,bleeh en stom. Tel daarbij het grut op wat niet eens in de wijk woont en dan is het voor mij over and done. Luxaflex dicht, bel uit en ga onze deur maar voorbij. Een groepje deed toch een poging en gaf als commentaar, de bel doet het niet……waarna er ff ferm op het raam werd geklopt. Fijn weekend

  november 12th, 2017 9:22
  Reply
  03
  • Avatar
   José

   Dat meen je niet! Ondankbare kleine monsters haha…. En na het kloppen zat jij vast verstijft op de bank 🙂

   november 13th, 2017 21:42
   Reply
   04

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.