Singles Day versus Sint Maarten

Vandaag is het Singles Day. Tot een paar jaar geleden leefde ik nog in de illusie, dat ik als single, op deze dag helemaal in de watten gelegd zou worden. Inmiddels weet ik beter. Het is een commerciële feestdag, waarbij de (online) winkeliers verlekkerd in hun handen wrijven, omdat deze dag wereldwijd tot recordomzetten leidt. En vooruit, koopjesjagers kunnen deze dag ook flink hun slag slaan.

Vrijgezellendag

Singles dag, vrij vertaald vrijgezellendag, is ooit in het leven geroepen door vier Chinese studenten. De sleur van het alleen zijn begon de jongens zo te vervelen, dat ze besloten het vrijgezellen bestaan juist te gaan vieren. Dat het idee toevallig bedacht werd op elf november kwam goed uit. De enen in die datum (11-11) staan symbool voor eenzaamheid. Het feest, wat ooit begon met deze vier studenten, is inmiddels uitgegroeid in een jaarlijks terugkerend studentenfeest. Jammer dat de dag die ooit vanuit een positief oogpunt begon, is omgeslagen in een enorm materieel koopfestijn.

Lekker verwend

Persoonlijk zit ik niet echt te wachten op een jaarlijkse vaste dag om mijn vrijgezellen bestaan te vieren. Dat doe ik elke dag al. Toch zou het wel best leuk zijn als er zomaar een dag zou zijn waarop je als vrijgezel lekker verwend wordt. Een ontbijtje op bed en wat ik echt pure luxe vind, is als er voor mij wordt gekookt. Extra leuk als dat eens door een man gedaan zou worden. Ik heb een enorme zwak voor mannen die lekker kunnen koken:) Nu wordt er vandaag toevallig voor mij gekookt. Ik schat zo in dat het een keukenprinses zal zijn die ons deze zondagse dis gaat voorschotelen. Heerlijk! Even niet zelf achter de potten en de pannen.

Sint Maarten

Vandaag dus 11 november als Singles dag, waar geen single op zit te wachten, en die ook helemaal niet meer bedoeld is als dag voor vrijgezellen. Blijft over het Sint Maartens feest, dat hier in Noord-Holland gevierd wordt. Zodra het donker wordt komen de kindjes aan de deur om liedjes te zingen, in ruil voor snoepjes. Dit keer hoef ik niet onder de vensterbank te duiken als het snoepgoed op is. Deze Sint Maarten kom ik er goed van af want ik heb mijn eetdate vandaag buiten de deur. De jongenspuber is de Sjaak. Hij is behept met een enorme berg snoepgoed en hij kan niet wachten om al die kindjes te verwelkomen met “Oh, wat heb je dat mooi gezongen” NOT!. Ik schat in dat hij de gordijnen dichttrekt, het volume van zijn koptelefoon een tandje harder zet en alle snoep voor ‘Bassie’ is.

Wil je nou toch graag nog koopjes jagen, vanuit je luie stoel, dan kan dat onder andere bij Bol.com, ICI Paris XL of Blokker.

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

 

 

♥ Ik ben niet gek! Het is gewoon de overgang.

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Tinder date

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday

Foto header: ©Meijnhout Fotografie

Avatar
José
http://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.