edam head

Sfeer proeven bij LIVING-IN, Edam

Zo rond de feestdagen vind ik het heerlijk om af en toe eens een leuk dorpje bij mij in de buurt te bezoeken. Stuk voor stuk prachtig, pittoresk en …. prachtig verborgen parels op het gebied van lifestyle. Dit keer was ik in Edam.

edam duo edam

Sfeer proeven bij LIVING-IN, Edam

Edam, ook wel “Klein Amsterdam ”, ligt zo’n 20 kilometer ten Noorden van Amsterdam. Een klein, en ongeschonden stadje uit de 12de eeuw. Een echte kaasstad, gelegen aan de vroegere Zuiderzee. Binnen de vestingwallen liggen maar liefst 178 monumenten, veel culturele bezienswaardigheden, bijzondere winkels en een gastvrije horeca. Vergeleken bij Volendam nog redelijk onontdekt bij het grote publiek.

edam duo gevel

Helen en Frank de Boer

In het centrum ligt het prachtige karakteristieke pand van Helen en Frank de Boer. Hier runt Helen en hun dochter Romy hun stijlvolle woonwinkel Living-In. De serene rust van het dorp neem je mee als je het pand betreedt. Hier kun je heerlijk ronddwalen en elke keer weer nieuwe hoekjes, kamertjes en ‘hebbedingen’ ontdekken.

edam kamer

Interieur

De stijl was aanvankelijk landelijk. Maar steeds meer vind je hier strakkere interieurs in warme aardse tinten met een Scandinavische touch. Geen schreeuwerige kleuren maar mooie basics, robuuste meubelen en verrassende accessoires. Een eindeloos aanbod van merken als Bloomingville, PTMD, HK Living, Riverdale, Arte Pura. Room Seven maar ook Riviéra Maison.

edam duo kind

Het grote pand van drie verdiepingen bied ruimte aan vele stijlkamers. Beneden is de grote woonkeuken, en boven diverse woonkamers, slaapkamers, een kinderkamer en een badkamer. Inspiratie in overvloed.

edam duo kerst

En momenteel zijn diverse ruimten prachtig in kerstsfeer gebracht.

edam duo kaarsen

Niet alleen kun je hier heerlijk inspiratie op doen voor thuis maar ook nog eens de leukste kerstcadeautjes vinden.

edam zolder

Op zolder

Sinds kort heeft dochter Romy bezit genomen van de zolder. Hier heeft zij een heel nieuw concept neergezet. Een eigentijdse collectie van sieraden, kleding en woonaccessoires. Elke week komen hier nieuwe artikelen binnen. Hier vind je merken als Aaiko, American Vintage, BTH, Cluse, Blake Seven en meer…..

edam cactus

Moeder en dochter kunnen hier nu samen hun hart ophalen. Een gezellig dagje samen uit met genoeg keuze voor iedereen en trek in een kopje koffie?… Daarvoor ben je van harte welkom in de gezellige woonkeuken.

Combineer dit leuke dagje uit met een bezoek aan het L’Auberge Damhotel. Een sfeervolle plek voor een kopje koffie met lekkers, lunch/diner of zelfs voor een overnachting.

UPDATE! De winkel van Helen, Frank en Romy is gesloten. Romy heeft de winkel voortgezet in Amsterdam.

Living-in By Romy de Boer B.V.
Gerard Doustraat 72 h
1072 VV Amsterdam

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.