Schijt aan wat anderen van je denken.... | ENJOY! The Good Life

Schijt aan wat anderen van je denken….

Er zijn best wat nadelen op te noemen aan ouder worden, maar laten we het daar vooral niet over hebben. Als er iets is waar ik heel blij mee ben, nu ik ouder ben, dat ik mij steeds minder aantrek van wat een anderen van mij denken. Wat een zege is dat! En volgens mij kan dat alleen nog maar beter worden. Daar moet je dan toch ook wel weer een klein beetje voor oppassen want voor je het weet ga je door voor Malle Pietje.

Je dag verzieken

Tot voor nog niet zo lang geleden, kon ik echt een enorme kak dag hebben als mijn haar niet zat, ik een pukkel had of mijn broek te strak zat. En zo kan ik nog wel 20 dingen opnoemen die mijn dag konden verzieken. Stond ik voorheen eindeloos lang mijn haren te föhnen tot elk plukje perfect zat, nu spuit ik wat droogshampoo erin, rommel wat met mijn handen door mijn haar en ik vind het voor de rest van de dag wel prima. En of er nu af en toe een piek haar heel dwars overeind steekt, of dat ik geregeld de deur uitloop met nog een leesbril in mijn haar, het zal wel. Lekker boeien.

Die pukkel wordt een zeldzaamheid want rond de overgang zijn je hormonen zo druk met het zoeken naar een nieuw evenwicht, dat ze vergeten die maandelijkse knoest te produceren. Daarvoor in de plaats krijg je dan wel weer heel veel andere ongemakken, maar daar gaan we het nu ook niet over hebben. We houden het positief.

En het probleem van de strakke broek is ook vrij simpel op te lossen. Je koopt gewoon een maat groter. Waarom is dat nooit eerder bij mij opgekomen? En zo lossen alle problemen zich op, als sneeuw voor de zon. Hoe relaxt is dat. En als ik dan zie hoe druk de damespuber zich maakt over wat iemand zegt over haar, of van haar vindt. Zo vermoeiend en zo herkenbaar.

Evenbeeld

Het enige waar ik nu nog tegenaan loop is, dat de damespuber zich bezig houdt met wat ik doe, aan heb of hoe ik eruit zie in het algemeen. En daar ook vooral te pas en te onpas haar mening over geeft. “Mam, die broek kan echt niet meer”, “Mam, gedraag je alsjeblieft want ik schaam mij dood”, “Mam, zeg alsjeblieft geen rare dingen”, “Mam, je bril”, “Mam, als je nog meer servies koopt gooi ik het stuk”, “Mam, als ik later op mijzelf woon ga ik dat allemaal heel anders doen”, “Mam, je eyeliner zit raar”, “Mam, je bent dronken”, “Maaaaaaaaaammmmmmm!!!!!!!”

Ben je eindelijk zo oud geworden dat je je niet meer druk maakt over wat anderen van je denken, heb je een evenbeeld gecreëerd dat de hele dag op je let en het innerlijke stemmetje, waar je altijd last van had, naar je hoofd slingert. Maar zoals gezegd, we houden het positief. Het interesseert mij ook geen bal wat de damespuber allemaal zegt. Sterker nog, ik gooi er met liefde een schepje bovenop. Want mijn nieuwste hobby is provoceren. Hoe ouder, hoe gekker…..

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

 

 

♥ Schuilen bij een vogelverschrikker

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday

Foto header: ©Meijnhout Fotografie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.