Royal Delft  project

ROYAL DELFT EXPERIENCE

Het is vakantie. Dat is leuk en gezellig maar opeens slaat de verveling toe en moet er iets ondernomen worden met het ‘grut’.

Royal Delft audiotour

Budget vriendelijk

We proberen altijd wel iets te ondernemen in de vakantie en dan het liefst niet naar de heel bekende pretparadijzen waar je uren in de rij staat voor een ritje van 1,5 minuut en je na een dagje een paar honderd euro lichter bent. Dus proberen wij, oké lees ik, uitstapjes te maken die voor ons allemaal leuk zijn incl. mijn flappentap.

Royal Delft collectie

Delfts blauw

Uit mijn lagere school tijd herinner ik mij nog een uitstapje met school naar De Koninklijke Porceleyne Fles in Delft. Fascinerend vond ik het Delfts Blauw en hoe de kunstenaars het met de hand beschilderde. Ik opperde het bij de kids en die waren te porren voor de dagtripje naar Delft. Het is wel al even geleden want de pubers die het nu zijn krijg ik met geen tien paarden meer gemotiveerd voor iets 🙂

Royal Delft fabriek

Als je kinderen in de leeftijd tot 12 jaar zijn gaan ze een bezoek aan de Royal Delft Experience zeker leuk vinden. Maar ook als ouder is het een leuke en interessante ervaring.

Royal Delft Nijntje

Multimediale presentatie

In de Royal Delft Experience reizen bezoekers vanuit het verleden van het eeuwenoude aardewerk naar het heden. De tour start met een multimediale presentatie, met speciale effecten, waarin de geschiedenis en productie van het Delfts Blauw tot leven komt. In de tour bevinden zich ook bijzondere themakamers, waaronder de authentieke eetkamer van Vermeer, een tijdgenoot van Delfts Blauw uit de 17de eeuw, en de Koninklijke schatkamer. In deze kamer bevindt zich de complete Delfts Blauw collectie die in de loop der jaren voor de Nederlandse Koninklijke Familie is geproduceerd. Ook een bezoek aan o.a. de historische binnentuin, de werkplaats en een demonstratie van meesterschilders zorgen voor een unieke ervaring.

Royal Delft workshop

Workshop

Speciaal voor kinderen is er een audiotour, speurtocht en een workshop om je eigen Delfts Blauwe aardewerk tegel, eierdopje etc. te maken.

Royal Delft workshop schilderen Royal Delft tegel

Voordat er voor het ‘eggie’ geschilderd gaat worden eerst oefenen op een scherf. De verf waarmee geschilderd wordt is zwart. Tijdens het bakproces kleurt de verf in de herkenbare kleur blauw.

Royal Delft eierdopje Royal Delft eierdopje finn

De kosten voor een speciale kinderworkshop bedragen € 10,- voor een tegel en € 15,- voor een eierdopje. De prijs is incl. limonade en wat lekkers.

  • Toegangsprijzen voor Royal Delft: € 12,50 per volwassene, kinderen t/m 12 jaar gratis toegang.
  • Openingstijden dagelijks van 9.00 – 17.00 uur (mrt t/m okt) Daarbuiten check de website voor actuele openingstijden.
  • Royal Delft, Rotterdamseweg 196, 2628 AR Delft
  • website voor meer info

Op zoek naar meer uitstapjes?

SNAPSHOTS week 18/2017 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ All Aboard de SS Rotterdam

 

BUITENPLAATS PLANTAGE, Vogelenzang | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Buitenplaats Plantage

 

SNAPSHOTS week 10/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Weekendje Texel

 

Meer tips ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

 ENJOY! a daytrip to Delft

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.