De rijstwafel | ENJOY! The Good Life

Rijstwafels, lichte lunch of snack.

Rijstwafels ben ik altijd ver uit de weg gegaan. De zoutloze types die dat aten moesten dat vooral blijven doen, zolang ik ze maar niet hoefde te eten. Blèh…. Tot ik sinds een paar maanden mijn eetgewoontes aangepast heb en brood, witte pasta, witte rijst, aardappels, suiker, kant en klaar producten en pakjes en zakjes uit mijn eetpatroon gebannen heb.

Leefstijl

Dat bevalt mij heel erg goed. Niet alleen ben ik zonder moeite afgevallen, ik voel mij ook een stuk beter. Het is even een switch en een zoektocht om wat alternatieven te vinden, maar als je het doorhebt is het goed te doen. Wil niet zeggen dat ik nooit meer een lekkere appelpunt van Winkel43 zal eten, een Bossche Bol van bakkerij Jan de Groot in Den Bosch, een patatje van het Vlaams friteshuis Vleminckx of als ik zelf lekkere dingen uit mijn oven tover. Ik zal wel afwegen of die keuze het mij waard is. Je moet niet te krampachtig leven. Althans, dat is mijn motto.

De rijstwafel | ENJOY! The Good Life

Meergranen rijstwafel

Terug naar de rijstwafel…. Die staat sinds kort regelmatig op het menu. En ik vind ze nu superlekker. Niets veranderlijker dan de mens. Wel gebruik ik de meergranen variant zodat ik genoeg vezels binnen krijg. En natuurlijk beleg ik ze met lekkers anders blijft het toch een hap karton.

Topping

Ik eet de rijstwafels als tussendoortje of voor de lunch. Mijn favoriete topping is een gekookt eitje, beetje mayo, avocado en Herbamare. Of mayo, plakje kipfilet en avocado. Een plakje gerookte zalm is ook een favoriet van mij en soms maak ik er een feestje van met pindakaas en banaan. En wil ik helemaal all the way dan strooi ik er nog een beetje intens pure hagel over.

Wat vind jij van de rijstwafel. Is het voor jou een YES! of een NO!. En als het dan een YES! is, wat is dan jouw favoriete topping?

De rijstwafel | ENJOY! The Good Life

ENJOY! your lunch- or snacktime

Foto’s: ©ENJOY! The Good Life

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.