Herengracht

Zeg het maar gewoon als je vindt dat ik uit een ei kom…. Waarschijnlijk kent het gros van mijn lezers Herengracht al eeuwen en daar kom ik aankakken. Maar voor het selecte groepje dat Herengracht nog niet kent wil ik deze ‘hotspot’ niet onthouden.

Sinds ik uit mijn ei gekropen ben, ben ik al een lekkerbek. Uit eten is ‘my middle name’ en sinds ik blog ben ik in de gelukkige omstandigheid om zeker één keer per week buiten de deur te mogen eten. Hoe fijn!

Afgelopen week toog ik dus weer eens naar Amsterdam. Samen met MJ – Marie-José, inmiddels een bekende… – gingen we afgelopen vrijdag eten bij Herengracht. Op jawel…. de Herengracht. Ik had er al veel goede berichten over gehoord en wilde dit nu eindelijk weleens zelf uit gaan proberen.

Bij goed eten hoort goede wijn dus kom maar door met die heerlijke rode Malbec. Een goede start van een gezellige avond.

We waren van te voren gewaarschuwd dat het op vrijdag behoorlijk druk kan zijn maar daar was niets van te merken. Het Pinksterweekend hadden de gasten blijkbaar andere plannen.

Herengracht voorgerecht

Onze keus viel uiteindelijk op het drie-gangenmenu (€27,50). Als voorgerecht kregen wij een ‘tompouce’ van heilbot, met Noorse garnaaltjes, avocadocrème en tomatencoulis. De vis wordt rauw verwerkt wat dit voorgerechtje heel bijzonder maakt. Erg lekker! Klein detail… Hollandse garnaaltjes waren wat mij betreft nóg smakelijker geweest.

Herengracht hoofdgerecht

MJ is allergisch voor graatjes dus durfde de slibtongetjes niet aan. Ze waren goddelijk lekker met verse asperges en heerlijke nieuwe aardappeltjes.

Herengracht Hamburger

Ken je dat gevoel? Dat het gras altijd groener is bij de buren??? Dat had ik in dit geval heel sterk als ik naar de andere kant van de tafel tuurde. MJ was voor de Herengrachtburger gegaan. Oh my! Wat zag die er delicious uit.

Herengracht hamburger pin

Ik dacht eens niet voor een burger te gaan, krijg je dit. Overigens niets ten nadele van mijn slibtongetjes. Maar die burger is ware Foodporn. En volgens mijn tafelgenote verdomd lekker.

Herengracht toetje

Gelukkig waren we voor het nagerecht weer eensgezind. Karnemelkijs met verse aardbeitjes in balsamicoazijn. Ook weer een heel fijn gerechtje. Lekker!

Herengracht toetje pin

De bediening was ook top. En dat ga je bijna uitzonderlijk vinden als je als gast eens in de watten gelegd wordt. Het ontbrak ons werkelijk aan niets. Je voelt je hier meer dan welkom en…. ik ga zeker terugkomen.

Herengracht toetje close

Bij het bewerken van de foto’s van de Herengrachtburger en het nagerecht loopt het water mij in de mond….. Een dikke aanrader!

Herengracht pin

 Herengracht Restaurant & Bar, Herengracht 435, 1017 BR Amsterdam website

 

 

 

 • Avatar
  Deborah
  http://deborahhamar.wordpress.com

  Het eten ziet er heerlijk uit. Jammer dat het wat te ver is voor mij 🙂

  mei 29th, 2015 7:59
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Gezellig dagje Amsterdam??

   mei 29th, 2015 10:27
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.