Red velvet hart taartjes, lekkers voor jouw Valentijn!
Valentijnsdag is in aantocht. En hoewel ik het eigenlijk maar een beetje commerciële gekkigheid vind, wil ik het toch niet ongemerkt voorbij laten gaan. Dit keer geen cadeautips, maar een recept voor heerlijke taartjes. Want tenslotte gaat echte liefde door de maag. En met deze taartjes voor je lief, komt dat helemaal goed. Ze zijn overigens ook uitermate geschikt als je dit jaar wéér geen romantische Valentijnskaart of uitnodiging hebt ontvangen. Kruip met je vriendinnen bij elkaar en geniet van deze heerlijke schatjes.
Nu hoor ik je denken…. red velvet? Ik zie bruine harten. Eh, dat klopt! Er gaat weleens iets mis in de keuken van ENJOY!. Ik heb waarschijnlijk teveel cacao gebruikt. Dat op gevoel koken en bakken van mij, gaat niet altijd even goed. We doen dus maar net of ze rood zijn, want ik had het artikel al helemaal klaar. De rode kleurstof van dr. Oetker, drie kleurtjes in een verpakking van de supermarkt, is niet echt een aanrader. Ga voor de kleurstof naar een speciaalzaak of toko.
“All you need is love.
But a little chocolate
now and then doesn’t hurt!”
Red Velvet taart is een echte Amerikaanse klassieker. Tegenwoordig kom je hem ook steeds vaker tegen in Nederland. De allerlekkerste red velvet taart eet je, als je het ons vraagt, bij De Drie Graefjes. Een American Bakery waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen en taart eten. En niet te vergeten HighTea’en.
Vroeger ontstond de rode kleur van de red velvet cake vanzelf tijdens het bakken. Door de wisselwerking tussen azijn, karnemelk en de toen nog minder bewerkte cacao. Dat gaat tegenwoordig niet meer lukken. Nu moeten we het met rode kleurstof doen.
Wat heb je nodig:
Voor de cake
- 250 ml karnemelk, op kamertemperatuur
- 1-2 tl rode kleurstof
- 15 gr cacaopoeder
- 200 gr boter, op kamertemperatuur
- 300 gr suiker
- 1 tl vanille-extract
- ¼ tl zout
- 3 eieren, op kamertemperatuur
- 300 gr bloem
- 1 tl baking soda
- 2 tl witte wijnazijn
Voor de roomkaascrème
- 175 gr boter, op kamertemperatuur
- 150 gr poedersuiker
- 300 gr roomkaas, op kamertemperatuur
De hartvormige springvormpjes zijn verkrijgbaar bij Xenos.
Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 175°C. (hetelucht). Vet de vormpjes met een kwastje in met boter.
Meng de karnemelk, rode kleurstof en cacao door elkaar. Doe de boter, suiker, vanille-extract en zout in een kom en klop alles tot een romig geheel. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe. Stop met mixen als de eieren goed gemengd zijn en het mengsel luchtig is. Meng er de helft van het karnemelk mengsel en de helft van de bloem door. Voeg vervolgens de rest van beide toe en meng ook de baking soda en de witte azijn door het beslag. Verdeel het beslag over de bakvormpjes. Bak de cakes in 25 minuten gaar. Doe de satéprikker test of het deeg gaar is. Stort ze op een rooster en laat ze afkoelen.
Doe de boter en de poedersuiker in een kom en klop deze romig. Voeg vervolgens de roomkaas toe en klop alles tot een gladde crème. Doe de roomkaascrème in de spuitzak.
Snijd de bolle bovenkant van de cakes, zodat deze mooi plat is. En snijd de cakes horizontaal door het midden. Leg de twee helften naast elkaar. Spuit op één helft langs de randen de botercrème en leg de andere helft er bovenop. Spuit op de bovenkant langs de randen toefjes botercrème. Zet de taartjes in de koelkast weg.
Op zoek naar meer recepten?
♥ KLADDKAKA, een Zweedse lekkernij
♥ De taart van mijn tante…. prinsesstårta
Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY! Je vindt deze aan de rechterzijde van de homepage.