Ratatouille met parelcouscous
Dit is een gerecht dat ik lang, lang geleden bij een vriendin van mij at. Zij is van de gezonde levensstijl. Ik was dan ook heel benieuwd wat ze voor ons klaar ging maken. Toen ik een kijkje bij haar ging kijken in de keuken en al die groenten in de wok zag moet ik eerlijk bekennen dat ik niet erg uitkeek naar de maaltijd. Al die groenten was wel een overkill aan healthyfood.
What was I thinking! Dit gerecht is superlekker. Wij hebben heerlijk gesmikkeld van al die groenten. En samen met de couscous, merquezworstjes en sweet chili een heerlijk maaltje. Bij ons staat dit gerecht nu met regelmaat op tafel. Niet alleen krijg je dan lekker veel groente binnen, maar het is ook een makkelijk en vooral heerlijk gerecht.
Makkelijke maaltijd
Vaak maak ik een enorme pan ratatouille. Ook een perfect gerecht om al je leftovers op te maken. Wat overblijft vries ik in zodat ik voor een andere keer, een nog makkelijker maaltijd heb. Het recept heb ik inmiddels een beetje naar mijn eigen hand gezet en eigenlijk is het ook nooit helemaal hetzelfde. In de basis wel, maar het is maar net wat ik nog in de koelkast vind.
Parelcouscous
Wij vinden de parelcouscous er heerlijk bij. Heb je die weleens gegeten? Het is een beetje een kruising tussen couscous en pasta. De pubers vinden dat net even lekkerder omdat het meer naar pasta smaakt. Een leuk product dat je ook in pastasalades of soep kunt verwerken. Momenteel is het gewoon in de supermarkt verkrijgbaar. Ik gebruik altijd die van Al’Fez.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 3 eetlepels wokolie
- 2 uien, grof gesneden
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- bakje (250 gram) champignons, gehalveerd of in vieren
- 1 rode paprika, grof gesneden
- 1 courgette in blokjes
- 1 aubergine in blokjes
- 3 trostomaten in blokjes
- peper/zout
- Italiaanse- of Provençaalse kruiden
- Sweet chilisaus
- 2 worstjes per persoon. Lekkerste is merquez worstjes maar kan ook chipolata worstjes
- pakje parelcouscous, bijvoorbeeld Al’Fez (200 gram)
Aan de slag:
Verwarm de olie in een grote wok. Bak de uien en de knoflook. Pas op dat het niet aanbrand. De champignons meebakken en elke keer als een groente gaar lijkt de volgende toevoegen. Paprika, courgette, aubergine, tomaten, peper, zout, kruiden en een flinke scheut Sweet Chilisaus. Laat dit heel zachtjes opstaan. En kook ondertussen de couscous volgens de verpakking en bak de worstjes.
Ik snijd de worstjes na het bakken altijd in kleine stukjes en voeg dat bij de ratatouille. Maar doe vooral wat jou makkelijk of lekker lijkt. Klaar is je maaltijd!
Op zoek naar meer recepten?
♥ Nigella’s Courgette fritters
Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!