Puberperikelen in "Omdat ik het zeg!" | ENJOY! The Good Life

Puberperikelen in “Omdat ik het zeg!”

Roué Verveer, die samen met Hanneke Groenteman de opvoed serie “Omdat ik het zeg!’ presenteert, noemt sommige ouders de “Wil je broccoli of spinazie ouders”. Hij gaat meer voor duidelijkheid en regels. Bij Hanneke Groenteman waren die duidelijkheid en regels juist niet bepaald haar sterkste punt, maar ze heeft haar best gedaan met de opvoeding.

Hoe gaat dat bij anderen

Hoe het er aan toe gaat in andere gezinnen? Het onderwerp van gesprek in deze opvoed serie is het pubergedrag. In de serie worden vier gezinnen gevolgd met verschillende culturele- en maatschappelijke achtergronden. De verhoudingen binnen deze gezinnen worden regelmatig op scherp gezet door de puberteit.

In de serie volgen we de gezinnen:

  • Germaine en Brunolf, die met hun zes kinderen een zogenaamd ‘samengesteld gezin’ vormen
  • Gulay, een gescheiden moeder met een dochter en een zoon
  • Sherida, een alleenstaande moeder met drie kinderen
  • Peter en Marianne, ouders van een jongens tweeling

Tweede reeks

Dit is de tweede reeks van “Omdat ik het zeg!. In de eerste reeks, die vorig jaar werd uitgezonden, kwamen alleen de ouders aan het woord. In deze nieuwe serie de ouders én de pubers.

Feest van herkenning

Ik mocht de eerste aflevering bekijken en moet zeggen dat deze serie mij als puber-moeder enorm aanspreekt. Een feest der herkenning! Ik keek de serie samen met de damespuber, die de serie ook wel interessant vond. Ik kan niet helemaal inschatten of het de onderwerpen waren die haar interesseerden of de zonen van Germaine 😉

Aanrader voor puberouders

Als je zelf behept bent met pubers is deze serie zeker een aanrader. Hoe gaan andere ouders om met de lastige puberfase en hoe beleven de pubers het zelf. Zeker de moeite waard om met het hele gezin te kijken. Dat brengt een heerlijke discussie op gang!

Elke woensdag, vanaf  8 november, 19.20 uur, NPO 2 Website: www.ntr.nl/omdatikhetzeg Hier zijn ook de afleveringen van de eerste reeks te zien.

Heb jij ook pubers? En ben jij benieuwd hoe andere ouders de puber perikelen aanpakken en/of oplossen? Ik ben benieuwd wat jij van deze serie vindt.

ENJOY! the tools to handle your teenager.

Foto ©Wim Kluvers voor NTR.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.