De kids zijn de deur uit naar school. En ik heb mijn favoriete plekje ingenomen. Aan de eettafel met de tuindeuren wijd open. Ik geniet even van de rust in huis. Zet een kopje thee en kijk voor mij uit de tuin in. Eigenlijk zou ik op willen springen en van alles en nog wat willen doen maar mijn lijf blijft gewoon zitten. Fijn, want strakjes mag ik opspringen voor de was, boodschappen, zaadjes planten, moestuin aanleggen op het dakterras, administratie, wat eten we vandaag, achter de kids aan moederen…. en ga zo maar door. Gewoon heel even niets…. Om je heen kijken en beseffen dat je dankbaar bent voor de dingen om je heen.

Ik zie het skateboard van de kleine man ergens eenzaam in de tuin staan. Een glimlach komt op mijn gezicht…… Over een half uur komt het stoom mij uit de oren en loop ik briesend rond omdat ik mijn nek weer eens bijna gebroken heb over dat stomme ding, en zijn bal en nog een bal en nog één….. Maar nu even niet…. Wat hou ik van dat jochie…..

Ik kijk naar links de keuken in. Wat hou ik van mijn keuken. Hoeveel heerlijke gerechten zijn daar al niet klaargemaakt. Duizenden koekjes, muffins en ander lekkers gebakken door de kids en hun vriendjes en vriendinnen. Met vrienden kokkerellen. Soms in een complete chaos maar zulke memorabele momenten. Meters pasta gedraaid, vlam in de pan, eendenvet tegen het plafond (….ze zitten er nog steeds zie ik) Een groot deel van mijn kookboeken op de plank laat mij weer glimlachen. Mooi zijn ze…. En natuurlijk laat ik ook even mijn ‘leukerds’ ,die in mijn keukendomein zijn geweest, de revue passeren. Met de één een romantisch diner gemaakt, de ander maakte een perfecte cappuccino, en met hem schilderde ik een muurtje en elkaar, en hij kwam mij daar begroeten met bloemen en zachte zoenen…. En ik moet ineens schaterlachen…… Leuk, om verliefd te zijn….. Mijn oog valt op het briefje van de pre-puber op de afzuigkap. Mama, ik vind je lief!…. Mooi, uit de tijd dat ze nog geen last van haar frontaalkwab had. Ik hou van die heerlijke meid……

Ik ontwaak uit mijn gemijmer….. TIME FOR ACTION! Geniet van je dag en pak je momentje en bedenk hoe dankbaar je bent……

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.