Pistache makronen, volgens de Goddelijke Huisvrouw
Sinds de thuisblijf-situatie ben ik aan het opruimen. Niet alleen in huis, maar ook op de website. Artikelen met alleen een afbeelding kunnen weg en zo hier en daar probeer ik een artikel te updaten volgens de laatste SEO richtlijnen. Met 1660 artikelen ben ik daar nog wel even zoet mee.
Al scrollend door al die oude artikelen, kom ik deze pistache makronen tegen. Het water loopt mij direct in de mond. Dit recept werd ooit gedeeld door de damespuber in 2015. Heel af en toe wilde ze toen nog weleens iets schrijven en fotograferen voor de website.
Privacy
Nu wil ze dat absoluut niet meer en op het plaatsen van een foto van haar staat de doodstraf. Laat er in de oude versie van het artikel nog een beeldige foto staan van een 13-jarige damespuber! Hoewel ze nooit op de website kijkt, want in deze fase is alles wat je moeder doet ontzettend stom, herplaats ik de foto niet. Als ze die foto tegenkomt als deze fase voorbij is, dan ben ik de Sjaak.
Bakbijbel
Dit recept van de goddelijke kookgodin Nigella mag niet ontbreken op ENJOY!. Ooit was ik van plan om, naar het voorbeeld van de film Julie & Julia, alle recepten uit een kookboek te maken. Dat werd ‘Hoe word ik een Goddelijke Huisvrouw‘ van Nigella Lawson. Heel ver ben ik niet gekomen ondanks dat de damespuber een handje hielp. Er staan werkelijk goddelijke recepten in dit kookboek zoals deze pistache makronen, gemaakt door de damespuber. Er staat ook nog een chocolade variant op de website.
“I don’t believe you can ever really cook
unless you love eating”
–Nigella Lawson-
Voor de makronen:
- 75 g pistaches
- 125 g poedersuiker
- 2 eiwitten van grote eieren
- 15 g fijne kristalsuiker
Voor de botercrème:
- 55 g pistaches
- 250 g poedersuiker
- 125 g zachtgeroerde boter
Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maal de pistaches fijn in de keukenmachine samen met de poedersuiker (dit voorkomt dat het een olieachtige troep wordt) tot een soort meel. Klop de eiwitten tamelijk stijf, maar niet droog, strooi er de fijne kristalsuiker op en klop verder tot het eiwit heel stijf is. Spatel het schuim voorzichtig door het pistache/suiker mengsel.
Spuit kleine rondjes op je beklede bakplaat, met een glad spuitje, met een doorsnede van 1 cm. Laat zo ongeveer 10 minuten staan, zodat zich een velletje vormt. Zet ze vervolgens in de oven en bak ze 10 tot 12 minuten: ze moeten stevig, maar niet droog zijn. Haal ze uit de oven en laat ze op de plaat afkoelen terwijl je de vulling maakt.
Dat is eenvoudig: maal de noten en de poedersuiker net als hierboven beschreven in de keukenmachine; roer de boter romig en blijf roeren terwijl je het notenmeel toevoegt. Zorg dat je een mooi gladde en zachte botercrème hebt. Dan maak je sandwiches van de makronen met de crème ertussen. Voor 20 stuks, dat wil zeggen 40 twee aan twee op elkaar geplakte makrons.
Op zoek naar meer recepten?
Blauwe bessen havermout koekjes
Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op Instagram, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY! (e-mailadres invullen in het balkje ‘abonneer je op dit blog’ aan de rechterkant van de website)
ENJOY! homebaked yummies!
Beeld: ©ENJOY! The Good Life
♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥