Personal Shopping | ENJOY! The Good Life

Personal Shopping 

Personal shopping. Heb jij daar wel eens aan gedacht? Persoonlijke aandacht tijdens het winkelen is bij veel winkels, op midden tot hoog prijsniveau, al jaren een hele normale zaak. Iets wat je ondertussen gewoon ook wel verwacht. Bij binnenkomst word je vriendelijk aangesproken, waardoor je je welkom voelt, en vervolgens gaat op een later moment dit contact over tot een verkoopgesprek. Soms wil je zelf graag rondkijken en op andere momenten is die aangereikte hulp juist welkom. Dit bepaal je natuurlijk zelf.

Sales

Natuurlijk draait het om verkoop, maar goede verkoopsters die interesse hebben in de wensen van de klant kunnen je écht verder helpen. Zij kennen de collecties door en door en weten wat er in huis is of gaat komen. Zij kunnen jouw behoefte vervullen én een stapje verder gaan; door het aanreiken van de juiste informatie, waardoor jij veel meer en langer plezier zult hebben van je aankoop.

Styling

Denk aan combinatie mogelijkheden, styling tips en product- en achtergrond informatie. Even de perfecte schoen bij je outfit aan laten trekken, omdat dán pas die jurk lengte jou de juiste look geeft. Of die hele mooie shawl gauw omdoet bij de jas, die je al hebt besloten te kopen. Want zij weet tegen de tijd dat het koud is, jij nog ergens snel een shawl zomaar aanschaft, die net weer afbreuk doet aan de uitstraling van “haar” jas. Deze verkoopster wil jou er perfect bij laten lopen, dan is zij pas tevreden en dat je daardoor natuurlijk weer terug zult komen. Zo is het ook wel weer. Maar dat mag toch ook, denk ik dan.

Service

Grote bekende- en zeer betaalbare ketens bieden tegenwoordig ook al veel meer service aan op dit gebied. Door de hoeveelheid meters en de drukte van de winkels, kunnen zij de persoonlijke aandacht niet bij alle binnenkomende klanten toepassen, maar daarvoor kun je dan wel weer een afspraak maken. Een soort van “soft” personal shopping. Hiermee beconcurreren zij een beetje de luxere winkels, maar ook in dit geval gaat het voornamelijk om klantentevredenheid en klantenbinding.

In beide soorten winkels blijft wel dat je niet de enige klant in de zaak bent en dat de verkoopster haar tijd zal moeten verdelen. De aandacht gaat naar meerdere klanten tegelijk, maar ook bijvoorbeeld naar nieuwe collectie die binnenkomt en in de winkel verwerkt moet worden. Of klachten moet oplossen, iets uit de etalage moet halen of de telefoon moet opnemen .

Personal Shopper

Kortom, je hebt de verkoopster nooit helemaal voor je zelf! Wil je dat wel? Dan is personal shopping echt iets voor jou! Met een professionele personal shopper op pad gaan, betekent dat zij alle aandacht heeft alleen voor jou. En dat is niet het enige voordeel. Een personal shopper is niet afhankelijk van één bepaalde winkel. De shop oppervlakte is veel groter en daardoor kunnen er nog betere outfits gemaakt worden. Er zijn zoveel meer collecties om uit te kiezen en prijsniveaus om met elkaar te combineren.

Een personal shopper kan een kast inspectie doen, waarna je samen bepaalt wat je nu echt nodig hebt. Items die je niet meer draagt, weet zij toch weer te combineren of met een nieuwe aankoop een update te geven. En sommige kledingstukken moeten er gewoon uit! Zo ontstaat er een shopping list voor de juiste aankopen en miskopen behoren tot het verleden.

Perfecte garderobe

Met een personal shopper kun je de perfecte garderobe creëren en rust in je kast brengen. Vooral voor vrouwen met een druk bestaan, is dit een ideale oplossing. Het haalt keuze stress bij je weg, omdat je overzicht hebt. Maar het hoeft niet altijd over je hele garderobe te gaan. Je kunt ook op zoek zijn naar één nieuwe set of juist alleen dat perfecte jurkje. Je kunt ervoor kiezen samen te winkelen, maar ook dat de personal shopper voor jou op zoek gaat om vervolgens thuis op je gemak te passen.

Er is dus zoveel mogelijk! Aan personal shopping zit wel een prijskaartje, maar is dan ook een echte investering in jezelf. Miskopen doen is duurder.
Voor welke manier van winkelen je ook kiest, richt je op de juiste vakvrouwen, want die zijn echt goud waard! Zij zorgen dat je outfit klopt en vooral dat je kunt genieten van shoppen en mode.

En mocht je nu nieuwsgierig geworden zijn naar personal shopping? Dan mag je mij daarvoor natuurlijk altijd benaderen. Binnenkort sowieso meer informatie op dit gebied. We keep in touch!

Dit artikel over mode is geschreven door Martine van Fashiøn By Martine. Zij is lang actief geweest in de modewereld als inkoopster en styliste. Momenteel timmert zij lekker aan de weg met haar eigen mode adviesbureau én schrijft om de week een mode artikel voor ENJOY! Samenwerken? Kijk dan hier voor alle mogelijkheden.

ENJOY! 

Beeld: FashiønbyMartine
Wij zijn op zoek naar jou!
Ook zin om voor ENJOY! te schrijven? Wij zijn nog op zoek naar gast bloggers die artikelen willen schrijven over beauty, sport, mindfulness/happiness, muziek, geldzaken en kunst/cultuur. Je hoeft geen literair schrijver te zijn. Als je jouw passie maar over weet te brengen op de lezer. Lijkt dit je leuk? Stuur dan een mail naar: enjoythegoodlifeblog@gmail.com

♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥

Personal Shopping | ENJOY! The Good Life

 

 

 

Martine
Martine
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.