PEEK INSIDE #Touch of blue | ENJOY! The Good Life

PEEK INSIDE #Touch of blue.

Aan het begin van het jaar krijg ik altijd de kriebels…. Het liefst gooi ik de hele boel hier in huis op zijn kop. Maar veel omgooien kan helemaal niet omdat het raar zou zijn als ik in het kookdeel de zithoek zou plaatsen. Maar wat wel kan is de accentkleur in huis veranderen. A touch of blue dus.

PEEK INSIDE #Touch of blue | ENJOY! The Good Life

Deze kleur heb ik al eens eerder in mijn interieur gehad. Kussensloopjes had ik nog en blauw serviesgoed heb ik in overvloed. Eigenlijk was ik het blauw een beetje zat. Maar toen ik tijdens de Curiosaroute in Krommenie de blauw, witte gemberpotten scoorde. Heb ik toch weer alle items tevoorschijn gehaald die daarmee het beste combineren zoals het Delftsblauw en andere blauwe, witte en zandkleurige items.

PEEK INSIDE #Touch of blue | ENJOY! The Good Life

Wandbord.

Het leuke van het wandbord is dat je het in een handomdraai kunt veranderen. Was het een paar weken geleden nog een hippe kakofonie van kaarten, slingers en spreuken, nu is het klassiek met de Delfts blauwe borden. Eerder hingen de borden keurig op het wandbord maar nu heb ik de borden gehangen op de spijkertjes die al in het wandbord geslagen waren. Dat geeft een grappig effect want het hangt ietwat rommelig. Dat zorgt ervoor dat het niet té tuttig wordt.

Ik ben gek op Delfts blauw. De meeste items die hiermee beschilderd worden vind ik echter niet zo van deze tijd. Maar de kleur blauw vind ik wel geweldig. Mijn Delfst blauwe collectie beperkt zich tot de borden voor op het wandbord en een aantal schalen die mooi combineren met het wit en blauw dat ik al heb.

Het idee voor het wandbord is geboren nadat ik borden aan de wand wilde maar geen gaten in mijn gestuukte muren. En toen mijn prachtige eikenhouten vloer er na waterschade uit moest heeft mijn handige broer van de planken dit wandbord gemaakt. Hier en hier kun je terugkijken wat er eerder aan het bord gehangen heeft.

PEEK INSIDE #Touch of blue | ENJOY! The Good Life

Marktplaats.

De borden scoorde ik allemaal op Marktplaats. Daar word je doodgegooid met Delfts blauwe borden. En zo heb ik dus voor ‘weinig’ een mooi object voor aan de muur.

PEEK INSIDE #Touch of blue | ENJOY! The Good Life

Ook de soepterrine van Boch komt van Marktplaats. Had ik al eens gezegd dat ik echt verslaafd ben aan Marktplaats? Als ik iets wil hebben kijk ik altijd eerst daar. Niet alleen voor oude spulletjes maar ook voor kookboeken, fotocamera’s, lenzen voor mijn Canon etc. Het zal je verbazen wat mensen wegdoen. Omdat ze iets gekregen hebben of omdat ze het simpelweg niet gebruiken. Zo kun je voor een fractie van de prijs mooie spullen op de kop tikken.

PEEK INSIDE #Touch of blue | ENJOY! The Good Life

Lente.

De blauwe druifjes in de terrine geven mij al een beetje het lentegevoel. Blauwe druifjes vind ik zo schattig en de blauwpaarse kleur prachtig.

PEEK INSIDE #Touch of blue | ENJOY! The Good Life

H & M Home Collectie.

Op de oude Zweedse klepbank heb ik allemaal kussens verzameld die perfect passen bij het bord en de decoratie op tafel. Ik heb stapels kussensloopjes waarmee ik fijn kan combineren. Nu heb ik de linnen sloopjes gebruikt die ik ooit kocht bij de H&M. In hun Home Collectie kun je mooie tijdloze linnen items vinden. Het linnen vind ik weer goed matchen met de sfeer van vroeger die het Delfts blauw oproept.

PEEK INSIDE #Touch of blue | ENJOY! The Good LifeDe diepblauwe kleur in de kussens zou ik ook graag op de muur willen. Helaas past dat niet zo goed bij de zwarte “Cross Cabinet” kast van Eichholtz die ik nu nog heb. Het zou daardoor veel te donker in huis worden. Het gehaakte sprei kocht ik ooit bij de IJ-hallen.

PEEK INSIDE #Touch of blue | ENJOY! The Good Life

Luchthuis.

En hier begon het dus allemaal mee. Deze prachtige gemberpotten kocht ik voor een prikkie bij het “Luchthuis” in Krommenie. Helaas is deze ‘winkel’ alleen in de weken voorafgaand aan kerst open. Als je van brocante serviesgoed houdt dan zou ik dit zeker vast in je agenda zetten want hier scoor je echt juweeltjes. Hier lees je het artikel terug dat ik daarover schreef.

Ik hoop dat je het leuk vond om bij ons een kijkje te nemen. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. Welke accentkleur heb jij voor je interieur?

PEEK INSIDE #Touch of blue | ENJOY! The Good Life

ENJOY! a touch of blue.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.