PEEK INSIDE # stijlvolle werkplek | ENJOY! The Good Life

PEEK INSIDE # stijlvolle werkplek

Met de terugkomst van de puber moest ik helaas mijn heerlijke home office afstaan. Mijn werkplek verplaatste zich daardoor naar mijn bed en de eettafel. Op zich niets mis mee maar beide niet heel ideaal. Het betekende dat ik óf mijn bed niet meer uit te branden was óf dat ik midden in het crisis centrum in huis, mijn stukjes moest proberen te schrijven. Al vrij snel had ik behoefte aan een plekje waar ik mijn spulletjes kwijt kan en waar ik mij zo af en toe kan afzonderen.

PEEK INSIDE # stijlvolle werkplek | ENJOY! The Good Life

PEEK INSIDE # stijlvolle werkplek | ENJOY! The Good Life

In de kast

Een eigen kamer voor een kantoortje zat er in huis niet meer in. Alle kamers zijn bezet. De puber opperde dat ik misschien in de inloopkast kon gaan zitten. Yeah right…. tussen wasmanden vol vies wasgoed, stapels vrouwgoed, planken vol kleding, de wasmachine en droger. Van je kind moet je het hebben….

PEEK INSIDE # stijlvolle werkplek | ENJOY! The Good Life

Rommeltje

Tot ik in bed lag en naar de rommelige ladekast keek die aan mijn voeteneind stond. Op de kast was door de jaren heen een bonte verzameling spullen gestald waarvan ik even niet wist waar ik er mee naartoe moest. Stapels boeken, tijdschriften, dozen vol foto’s, een televisie en video die ik niet gebruikte. Want beeldschermen in de slaapkamer heb ik al lang geleden afgezworen.

PEEK INSIDE # stijlvolle werkplek | ENJOY! The Good Life

Ladenkast MALM

Ik kreeg het lumineuze idee om de lades aan één kant uit de IKEA kast (MALM) te halen. Zat ik nog wel even met de ladeverdelers en een plint maar daar wist de handige damespuber wel raad mee. Ze schroefde alle lade geleiders eruit, met een beetje brute kracht haalde ze de lade verdelers eruit en tot slot zaagde ze de plint doormidden en klaar was mijn nieuwe werkplekje.

PEEK INSIDE # stijlvolle werkplek | ENJOY! The Good Life

PEEK INSIDE # stijlvolle werkplek | ENJOY! The Good Life

Praktisch

De binnenkant kreeg nog even een likje zwarte verf. Heel bewust heb ik alles zoveel mogelijk zwart gehouden. Dat geeft rust in de slaapkamer, is niet opzichtig en geeft een luxe uitstraling. Groot voordeel ten opzichte van een ‘gewoon’ bureau is dat ik nu ruimte heb om de kussens en plaids neer te leggen als ik mijn bed induik.

PEEK INSIDE # stijlvolle werkplek | ENJOY! The Good Life

PEEK INSIDE # stijlvolle werkplek | ENJOY! The Good Life

Stylen

Nu de kast in een handomdraai omgetoverd is tot een bureau, kan het leukste werk beginnen. Het stylen! Eerder had ik bij de Kwantum al een zwart stalen rekje gekocht met lettermokken en papieren opbergzakken. Gewoon omdat ik het niet kon weerstaan. Die kwamen nu goed van pas.

In de mokjes kan ik eventueel wat prullaria verzamelen. Pennen, stiften, kwasten of een mooi plantje… van alles kan ik er in kwijt. De lightbox had ik al en die komt hier mooi tot z’n recht. In de papieren zak, vind je hem niet kék?!, kunnen rollen inpakpapier of andere spulletjes opgeborgen worden.

 

PEEK INSIDE # stijlvolle werkplek | ENJOY! The Good Life

PEEK INSIDE # stijlvolle werkplek | ENJOY! The Good Life

Handige rekjes

Bij Karwei vond ik nog een paar bijpassende stalen wandrekjes van WOOOD. (Dank broerlief voor het ophangen) Deze passen weer perfect bij het rekje dat ik al van de Kwantum had. Bij Fortune Flea vond ik deze oude flesjes en de pauwenveer. Inmiddels zijn er nog wat leuke spulletjes toegevoegd en zal ik deze post af en toe updaten met nieuwe foto’s.

PEEK INSIDE # stijlvolle werkplek | ENJOY! The Good Life

PEEK INSIDE # stijlvolle werkplek | ENJOY! The Good Life

Vintage stoel

Eigenlijk was ik op zoek naar een mooie vintage Thonet stoel. Maar dé stoel heb ik helaas nog niet gevonden. In plaats daarvan heb ik gekozen voor deze Nordiq Lotta spijlenstoel. Met een kussentje in de stoel of een vachtje, is dit een fijne plek geworden om te werken.

Rust

Heel bewust heb ik gekozen voor eenvoud en rust. Het is dus niet de bedoeling dat ik het bureau vol ga zetten met van alles en nog wat. Eerlijk gezegd vind ik dat wel het leukst, want ik hou wel van een beetje rommelig en levendig. Maar omdat het bureau aan mijn voeteneind staat, wil ik niet vanuit mijn bed tegen een bureau aankijken dat vol met werk en spullen ligt. Dan doe ik geen oog meer dicht. Alles blijft keurig in de lades en als ik hier aan het werk ben is het alleen mijn laptop, Iphone, bril en myself.

PEEK INSIDE # stijlvolle werkplek | ENJOY! The Good Life

Voor en na

Dit is natuurlijk het leukste. Even terugkijken hoe het was en hoe het er nu bij staat. Ik ben er superblij mee. Zeker omdat het heel weinig moeite en geld heeft gekost om dit fijne plekje te creëren. De meeste spulletjes had ik al. De heel saaie ladekast is nu omgetoverd tot een heel stijlvolle werkplek. En natuurlijk ben ik heel benieuwd wat jij ervan vindt!

Alle spullen in deze metamorfose heb ik zelf gekocht of hergebruikt. Ik heb voor jullie de links toegevoegd waar je de artikelen kunt bestellen. Ik hoop dat het artikel je inspiratie geeft ook een meubelstuk nieuw leven in te blazen. Heb je nog een leuke tip, of heb je zelf een IKEA hack? (IKEA hacks zijn standaard IKEA meubelen die gecustomized zijn en daardoor bijna niet meer te herkennen als IKEA meubelstuk. Na het customizen zien ze er chiquer en stijlvoller uit.) Leuk als je het met mij wilt delen.

Op zoek naar meer interieur inspiratie? 

DE WELDAAD, Wonen en Antiek | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  De Weldaad, Amsterdam

 

DIY: Botanisch wandbord | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Botanisch wandbord

 

Binnenkijken in een Zweeds appartement | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Binnenkijken in een Zweeds appartement

 

Meer interieurtips ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY! Je vindt deze aan de rechterzijde van de homepage.

ENJOYING my new workspace.

Pictures: ©ENJOY! The Good Life

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.