PEEK INSIDE #kerst 2015 | ENJOY! The Good Life

PEEK INSIDE #kerst 2015 | ENJOY! The Good Life

Niets leuker om bij anderen naar binnen te gluren. En waar kan dat beter dan in Nederland. Wij staan er om bekend dat we ‘out in the open’ leven. Oftewel altijd onze gordijnen open laten zodat iedereen naar binnen kan kijken. Ik weet niet hoe het bij jullie zit. Maar bij mij is alles potdicht zodra de schemer valt. Bij ons wordt niet gegluurd. Hoewel… overdag ‘glauwen’ voorbijgangers graag bij ons naar binnen. Heel irritant maar om nu de hele dag met de gordijnen dicht te zitten is ook wat overdreven.

PEEK INSIDE #kerst 2015 | ENJOY! The Good Life

Mijn lieve lezers mogen natuurlijk wel een kijkje bij mij komen nemen. Hoe zitten wij erbij met kerst? Vrij sober als ik het vergelijk met de kersthysterie om mij heen. Laten we het houden op een Scandinavische kerst. Dat klinkt wat hipper 🙂

Het is een wonder dat wij een kerstboom hebben dit jaar. Dat is echt jaren geleden. Om eerlijk te zijn heb ik een hartgrondige hekel aan kerst. En vooral aan een kerstboom. Of de kat klimt erin en flikkert de hele boom om. Of de moody white cat scalpeert mijn decoratieve kerstuiltjes. Dan kom je beneden en ligt er een heel verendek van alle uiltjes, die hij die nacht uit de boom heeft getrokken en van hun veren heeft ontdaan. Of je ligt in bed en hoort beneden de één na de andere bal uit de boom kletteren. Samen met de kater heb ik inmiddels een kerstboomfobie. Vandaar dat wij een aantal jaren kerstboomloos de kerst door gebracht hebben. Wel zo rustig.

PEEK INSIDE #kerst 2015 | ENJOY! The Good LifeWe zijn een paar jaar verder, de kater wat bedaard en ik heb dit jaar dus weer eens een kerstboom. Nou ja…. kerstboom… het is meer een ieniemienie kabouterboompje. Je moet klein beginnen. Maar toen ik van de week dan eindelijk de boom had kon ik met geen mogelijkheid mijn kerstspullen meer vinden. Tenminste… wat ervan over was. Ik vrees dat ik de verkeerde verhuisdoos bij de Kringloop afgegeven heb. Heeft een ander in ieder geval een sfeervolle kerst…. 🙂

PEEK INSIDE #kerst 2015 | ENJOY! The Good LifeDus nu had ik wel een boom maar geen ballen en lichtjes. En zo rond kerst laten de financiën ook geen stylish kerstversiering meer toe dus heb ik wat dingetjes uit het schap bij de Action en de Hema geplukt. Het resultaat is klein maar fijn.

PEEK INSIDE #kerst 2015 | ENJOY! The Good LifeDe rest van het huis heb ik versierd met wat versiersels die ik her en der verspreid terug vond in de garage. Goddank ben ik niet zo georganiseerd want anders zou alles bij de Kringloop gelegen hebben. De stolp en weckpotten vulde ik met ‘plastic’ sneeuw. Met daarin wat kerstboompjes die ik vorig jaar scoorde, tijdens de opruiming van de speelgoedtreinen afdeling bij een tuincentrum. Simpel maar sfeervol.

PEEK INSIDE #kerst 2015 | ENJOY! The Good Life

Ook in onze keuken is het sobertjes. Een eenvoudige krijtboom en wat letters op de kookboekenplank.

PEEK INSIDE #kerst 2015 | ENJOY! The Good LifeOp de voordeur weer de krans van Sissy Boy met daarin het houten bord van Loppis met daarop JUL (kerst in het Zweeds).

En als ‘s avonds de lichtjes in de boom en de kaarsjes aangaan is het hier een sfeervol kersthuis. Geen overdaad maar precies goed voor ons.

ENJOY! your Christmas house

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.