PAD THAI VEGA
De Oosterse keuken ga ik steeds meer waarderen. De vele pasta’s worden nu gecombineerd met noodles in huize ENJOY! Tot groot genoegen van de pubers. Pasta en noodles is dankbaar voedsel voor deze met een frontaalkwab worstelende soort. Alles beter dan die suffe aardappelen en groente 🙂
En extra prettig is dat ze pittig eten niet meer uit de weg gaan. Niet dat de vlammen je mond uit moeten schieten maar van een klein beetje pit houd ik wel en hun inmiddels ook. Steeds vaker heb ik blije gezichten aan tafel en lege borden. En dat is fijn na jarenlang geleuter aan tafel. Ik varieer er dan ook lustig op los met die vrolijk gekrulde slierten.
Dagje zonder vlees en vis.
Steeds vaker probeer is zonder vlees of vis te koken. Gewoon omdat ik denk dat het niet nodig is om dagelijks dierlijke producten te eten. Mijn oog valt regelmatig op de ‘vlees zonder vlees’ producten in het koelschap van de super. Het ziet er allemaal zo gummy uit dat ik mij er toch niet snel aan zal wagen. Maar het kruimelgehak van Vivera ziet er toch echt uit als rul gebakken gehakt. En dat wilde ik weleens uitproberen.
Ik maakte met dit ‘kruimelgehakt’ deze Pad Thai met ei. Ik kan niet anders zeggen…. Makkelijk, verrassend lekker en zonder ingewikkelde ingrediënten.! Ik deel dan ook graag het recept met jullie.
Heb jij nog lekkere tips voor Oosterse Maaltijden? (zonder dat je het halve Oosterse schap van de supermarkt leeg moet halen) Let me know 🙂
Pad Thai met kruimel’gehakt’ en ei (2 pers.| 20min.)
- Pakje Vivera kruimelgehakt (175 gram)
- 2 el sojasaus
- 2 tl sambal oelek
- 200 gram Chineese Wok Mie
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 3 el wokolie
- 3 bosuitjes
- 50 gram gezouten pinda’s (optioneel, nootjes in mijn eten vind ik niet fijn 🙂
- 3 eieren
- 1 el rijstazijn
- Meng het kruimelgehakt in een kom met de sojasaus en de helft van de sambal. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud. Laat uitlekken.
- Snijd ondertussen de sjalotten in dunne halve ringen en de knoflook in flinterdunne plakjes.
- Verhit de wokolie in een wok en roerbak het gehakt 2 min. Zet het vuur laag en voeg de sjalot en knoflook toe. Bak 2 min. mee.Zet het vuur hoog en voeg de mie toe. Roerbak 4 min. Snijd ondertussen de bosuitjes zeer fijn en hak de pinda’s grof.
- Klop ondertussen de eieren los met peper en zout en de rest van de sambal. Verhit de wokolie in een koekenpan en schenk de eieren erin. Roer met een houten lepel 1-2 min., tot je een smeuïg roerei hebt.
- Roer de rijstazijn door de noedels. Serveer de mie met het roerei erop. Bestrooi met de bosui en pinda’s. Ook lekker met sweet chili sauce on the side.
- Als je meer groente toe wilt voegen is paksoi mee wokken een goede optie.
ENJOY! your Thai vega dish.