Paaseieren verbroederen | ENJOY! The Good Life

Paaseieren verbroederen

Vandaag is het Pasen en ik word gewekt door de pubers. Heel bijzonder want het lijkt mij aannemelijker dat ouders hun pubers uit hun bed moeten slepen voor het Paasontbijt. Ik heb weer een bijzonder soort voortgeplant. Hoewel, ik was ook altijd een heel vroege vogel. Onder normale omstandigheden fijn dat ze niet de hele dag in hun nest liggen te stinken maar als ik zelf dan eens ongestoord in mijn nest wil stinken, heb ik ineens twee grote lijven op bed liggen.

Paaseitjes

Niet dat ze nu op mijn aanwezigheid zitten te wachten aan de ontbijttafel. Ze kunnen al dagen de chocolade paaseitjes nergens vinden. De zak met resterende paaseitjes heb ik van de week verstopt omdat die twee veelvraten de halve zak al opgevroten hadden nog voordat het Pasen is.

Strooptocht

Toen ik vrijdag uit mijn werk kwam, was het grut zeer ontstemd. De eieren waren foetsie en tijdens mijn afwezigheid hebben die twee het hele huis afgestruind, op zoek naar de eitjes. Best bijzonder want ze kunnen elkaar niet luchten of zien. Paaseieren verbroederen blijkbaar en de twee zijn samen op strooptocht gegaan. Zonder resultaat overigens.

Eieren zoeken

Grappig, ik had niet bewust ‘paaseieren zoeken’ gepland. Die tijd hebben mijn kuikens allang gehad. Zeer verbaasd ben ik dan ook dat ze zo fanatiek aan het zoeken zijn. Inwendig heb ik er enorme lol om want ze liggen niet echt goed verstopt. Ik heb ze in een soepkom gedaan in de servieskast. Wel op de bovenste plan. Dat dan weer wel. En pubers kijken nooit verder dan hun neus lang is. Zelfs niet als het gaat om paaseieren.

Paasontbijt

Hoewel ik net mijn luiken heb geopend en ik de damespuber met panda ogen naast mij zie liggen en een lange slungel onderste boven aan mijn voeteneind zie hangen. (Zij is om drie uur vannacht thuis gekomen en blijkbaar naast mij in bed neergestort. Hij hangt en ligt altijd in onmogelijke poses.). De twee zijn alweer klaar voor hun missie. Ze willen paasontbijt maken en daar horen wat hun betreft paaseitjes bij. De lange slungel heeft er al een zoekmissie op zitten en komt bij ons radeloos om hulp vragen. Als de tafel gedekt is zal ik de plek van de paaseitjes onthullen.

Kakeitjes

Beneden hoor ik ze als kakkerlakken rondspringen om toch vooral die eitjes te vinden. De servieskast schuift open en ik houd mijn hart vast. Als maar niet mijn dierbare servies uit de kast lazert of de Housebird, die gevaarlijk op een randje voor de servieskast balanceert, eraf valt. Ze kunnen die kakeitjes niet vinden blèrt de damespuber vanaf de trap. Ik roep dat ze in de servieskast liggen zodat ik nog even rustig kan blijven liggen. Als ze de trap afloopt ziet ze ze vanaf een hoogte liggen. Vet mam! Goeie plek! Wat een lol om een paar chocolade eitjes. Ik draai mij nog heel even om want de roofdieren hebben hun prooi te pakken en dat paasontbijt laat nu vast nog wel even op zich wachten.

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

Ineens een dokter ‘in da house’

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

Fijne paasdagen en ENJOY!

Beeld: Meijnhout Fotografie

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.