Oud versus nieuw Utopia | ENJOY! The Good Life

Oud versus nieuw Utopia

Sinds kort ben ik weer helemaal verknocht aan Utopia. Ik weet het, het is sneu. Maar iedereen heeft zo zijn guilty pleasure en deze is vrij ongevaarlijk en je komt er ook niet van aan. Het gaat eigenlijk ook nergens over, maar ik wil toch graag weten wat er de volgende dag weer gaat gebeuren. Het is aflopende zaak want Utopia stopt op 1 juni. Gelukkig zou ik bijna willen zeggen.

Toen Utopia 4,5 jaar geleden van start ging zat ik aan de buis gekluisterd en keek trouw elke avond. Ik vond het bijzonder om te zien hoe ze alles vanaf ‘scratch’ moesten opbouwen. Ik heb het best een tijd gevolgd, tot ik al dat gezeur en geruzie zat was. Na jaren viel ik al zappend van mijn stoel toen ik zag dat de bewoners nog steeds in Utopia woonde. Het programma bleek nooit gestopt.

Voor de bijl

Een paar weken geleden keek ik uit pure verveling weer eens een aflevering en ging gelijk weer voor de bijl. Ik vond het leuk om naar de dagelijkse beslommeringen te kijken in Utopia en de oude Utopianen die allemaal even op bezoek komen. Het is in niets meer te vergelijken met het oude Utopia. Die was gebaseerd op mooie idealen en had heel bijzondere bewoners. Het draaide toen zeker niet alleen om geld en al helemaal niet op uiterlijk vertoon.

Het Utopia van nu is eigenlijk niet veel anders dan de samenleving waarin wij leven. Het draait om bussiness, veel geld verdienen en mooie jongens en meisjes die de hele dag niets anders doen dan hun gezicht plamuren en te zorgen dat ze de juiste shape hebben. Met een paar uitzonderingen daar gelaten. Dat vind ik best jammer. Utopia is bijna vergelijkbaar met het scrollen door je Insta- of Facebookfeed.

Al vrij snel sinds ik weer kijk, werd er besloten dat er elke week weer genomineerd moest worden en dat er een bewoner Utopia moet verlaten. Sindsdien is het een bak ruzie, geroddel, gekonkel en gedoe. Soms word ik al die ruzie’s wel weer beu, maar het is nog ongeveer 9 weken naar het eind. Dat wil ik nog wel even volgen.

Nieuw Utopia

Terwijl ik dit artikel zit te schrijven en op zoek ga naar de exacte datum dat het programma stopt, lees ik dat gisteren bekend is geworden dat Utopia toch doorgaat. Het programma stopt wel op de huidige locatie op 1 juni, maar gaat op 4 juni weer van start. Op een nieuwe locatie komt een nieuw Utopia met 5 bewoners op een desolaat stuk grond. Dus dit keer geen oude loods om mee te starten. Een oude telefoon met 25 euro beltegoed, 250 euro cash en een paar oude planken is alles wat ze krijgen.

Daar ben ik mooi lekker mee. Dacht ik dat mijn guilty pleasure eindig was, gaat het gewoon weer opnieuw beginnen. Drie keer raden wie er weer aan het beeld gekleefd zit. Was ik maar nooit opnieuw gaan kijken. Wie weet had dat John de Mol dan niet de doorslag gegeven om weer een nieuw Utopia te starten ūüėČ Met mij kijken elke dag zo’n 600.000 andere mensen. Dat is dan wel weer troostend, dat ik niet de enige debiel ben die graag een kijkje neemt in het leven van een ander.

Heb jij ook een guilty pleasure als het om televisie kijken gaat? Ik ben benieuwd wat jou aan de buis kluistert. 

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ Zomaar een dag: Hormonen

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Dateleed: Say what??!!

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Moderne familie….

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday.

Picture header @Meijnhout Fotografie

 

 

 • Avatar
  Sco

  Hahaha ik ben ook zo’n debiel die kijkt!!!!!

  april 8th, 2018 10:13
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Haha… kunnen we de laatste aflevering misschien samen kijken!

   april 15th, 2018 20:25
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.