Opruimen is zeg maar niet echt mijn ding. | ENJOY! The Good Life

Opruimen is zeg maar niet echt mijn ding.

Laatst was ik op zoek naar de schroefmachine. Broerlief kwam langs en wilde wel wat voor mij ophangen. Hij was zijn gereedschap echter vergeten mee te nemen. Normaliter kom je hier niet verder dan een FIXA gereedschapssetje van het Zweedse woonwarenhuis. Maar een tijd terug had ik, in een feministische bui, een schroefmachine gekocht. Het was een winstpakker bij de bouwmarkt, daar kon ik mijzelf geen buil aan vallen. Een slimme meid die op haar toekomst is voorbereid, moet toch iets meer hebben dan alleen een FIXA setje.

Garage

De enige hier in huis die handig is, is de damespuber. Vast de genen van haar oom en opa. Zij is nog wel eens met het apparaat in de weer om hier en daar van alles in elkaar of uit elkaar te schroeven. Ik heb dan ook geen idee waar zo’n apparaat kan zijn als je het aan mij vraagt. Dus moest broerlief zelf op zoektocht naar de schroefmachine. Meest logische plek zou de garage zijn. Ik wist hem nog net op tijd uit de garage te houden. Het schoot mij te binnen dat het daar een enorme klerezooi was. Het is al even geleden dat ik samen met mijn broer de garage opruimde. Ik heb een fobie voor enorme garagespinnen, dus zonder zijn hulp durf ik daar echt niet op te ruimen. In de tussentijd is er weer van alles en nog wat in de garage terecht gekomen. Als ik ‘opruim’ in huis, verhuis ik gewoon de hele zooi naar de garage.

Zolder

Ik gaf hem de hint even op zolder te kijken of de damespuber daar de schroefmachine had laten slingeren. Het was eruit voordat ik er erg in had. Nee! Niet naar zolder want daar is het ook één grote zooi. Door het enkelgebeuren ben ik al meer dan anderhalf jaar niet op de zolder geweest. Iets te vaak heb ik geroepen breng maar naar zolder, dan is het in ieder geval uit het zicht. Toen ik onlangs wél weer naar zolder kon, schrok ik mij het leplazarus van de enorme zooi die zich daar verzameld had in de afgelopen tijd. Van pubers kun je niet verwachten dat ze dingen netjes rangschikken. Een beetje stilletjes kwam broer dus weer terug van zolder. Hij kon het apparaat niet vinden en hield verder wijselijk zijn mond.

Hoarder

Toen hij onverrichterzake weer huiswaarts ging, kon ik het niet laten een valse sneer richting de pubers te geven. Ik schaamde mij kapot. Hij zal vast denken dat ik een psychisch probleemgeval ben en als hoarder binnenkort te zien zal zijn in de één of andere sneue RTL realitysoap. De damespuber spurtte meteen naar boven en kwam direct triomfantelijk beneden met het vermiste apparaat. Pubers weten wel de weg in de chaos die zij zelf creëren. Bij nadere inspectie blijkt het apparaat leeg en moest volgens de puber ‘even’ opgeladen worden.

Opruimwoede

Ik krijg een lichte wegtrekker. Oplader? Heb ik laatst niet, in een vlaag van opruimwoede, hele kluwen opladers, snoeren en oplaadbare batterijen weggekieperd? Zie je nou, opruimen is gewoon geen goed idee. Beteuterd kijken wij naar het prachtige, nog gloednieuwe apparaat waar een laatste langzame prrrrt uitkomt, zoals een stervende zijn laatste adem uitblaast. Lekker dan! Heb ik weer! Maar erger vind ik nog de aanblik die mijn broer heeft gehad op de zolder.

En dus is het de hoogste tijd om samen met de damespuber de zolder op te gaan ruimen. Nou ja, zolder… Het is het voorportaal naar de zolderkamer waar de damespuber slaapt. Haar kamer is ‘spik en span’ want ze is nogal van het opruimerige soort als het om haar eigen territorium gaat. Dat heeft ze duidelijk niet van mij. Zodra je echter op zolder over de drempel gaat naar de hal kom je in een verzameling van spullen van zeker vijftien jaar terecht.

Wat wel, wat niet.

Gewapend met drie vuilniszakken gaan we naar zolder. Één zak voor alles wat weg kan, één zak voor de kringloop of Marktplaats en één zak met spullen die bewaard moeten blijven, maar niet op die plek. We zijn nog maar net begonnen als we in een enorme wellis/nietes discussie terechtkomen of iets wel of niet weg kan. Als ze even niet kijkt leg ik het weer terug en als ik mij omdraai zit het weer in de zak voor de kringloop. We schieten zo geen ene fluit op. Vervolgens pakt ze de houten plankjes van het Mahjong spel. Hopsa, weg ermee.

Ik krijg vlekken voor mijn ogen. Ben je gek geworden! Weet je wel met hoeveel moeite ik destijds aan die plankjes gekomen ben? Mam, wanneer spelen wij nog spelletjes. Hup weg! En het volgende moment staan wij als twee gillende keukenmeiden aan een houten plankje te trekken. Ik gooi alle drama in de strijd om de plankjes van de kringloop te redden. Ze laat plotseling los en ik flikker bijna op de grond. Gelukkig geeft ze op want ik ben bang dat ik haar anders te lijf ga met mijn houten Mahjong plankjes 😉 Kwaad beent ze naar beneden en zegt dat ik het maar lekker uit moet zoeken met mijn zooi. Die had ik niet zien aankomen en piep dat ik, op de houten plankjes na, alles braaf zal opruimen.

Juiste flow

Schoorvoetend komt ze weer terug, komen we in de juiste flow en binnen no time puilen de zakken ‘weg’ en ‘kringloop’ uit. De damespuber loopt heel wat keren de trap af met dekbedden, een matras, honderden CD’s, plaids, kussentjes, tassen, schoenen, knuffels, boeken, DVD’s etc. De vloer van zolder is weer zichtbaar en we mesten nog een ladekast uit want we hebben de smaak te pakken. Dan houden we het voorlopig voor gezien en gaan voldaan naar beneden. Onderweg zegt de damespuber voorzichtig dat het een ‘beetje’ een rommel is beneden. Als ik eindelijk beneden ben, zie ik dat de zooi van zolder, zich heeft verplaatst naar de hal beneden. Story of my life. Opruimen zal nooit mijn ding worden, maar in zooi verplaatsen ben ik een kei. Maandag eerst maar eens de kringloop en het grof vuil bellen. Of zal ik eerst toch nog even een hallway-sale houden?…..

Ben jij goed in opruimen? Dan heb jij vast goede tips! Of is opruimen, net als bij mij, nou net niet jouw sterkste punt? Heb jij ook van die opruim flaters?

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

 

 

♥ Ik ben niet gek! Het is gewoon de overgang.

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Tinder date

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday

Foto header: ©Meijnhout Fotografie

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.