Onverwacht bezoek en vroege vogels | ENJOY! The Good Life

Onverwacht bezoek en vroege vogels

Laatst schreef ik mijn persoonlijk stukje op zondag en raakte volledig ‘off topic’. Aan het eind van mijn artikel wist ik eigenlijk niet meer waar ik het nou eigenlijk over wilde hebben. Ik heb het maar zo gelaten. Story of my life. Je wilt zoveel vertellen als je gezellig samen bent, dat ik vaak met onafgemaakte verhalen thuis kom. Misschien is het een leeftijd ‘dingetje’, maar volgens mij heb ik dat altijd al gehad.

Bezoek

Anyways…. Ik wilde het er toen eigenlijk over hebben dat ik een pesthekel heb aan onverwacht bezoek. Én mensen die vroeger komen dan gepland. Ik heb niet een hekel aan de mensen die dat doen, maar aan de situatie die dan ontstaat. En die heb ik geheel en al aan mijzelf te wijten.

Vroege vogel

Zo ben ik niet bepaald een vroege vogel. Vaak ben ik wel heel vroeg wakker. Maar dan blijf ik lekker onder de warme wol en kruip achter mijn laptop. Als ik daar eenmaal achter zit, ben ik alle besef van tijd kwijt. Dan kan het zomaar gebeuren dat ik om elf uur ineens besef, dat ik wat moet gaan doen, omdat de gemeenschap er al bijna een halve dag op heeft zitten.

Pakjesmeneer

Niet meer dan eens treft de pakjesmeneer mij aan bij de voordeur, al riekend en met blote billen gezicht. Mijn hoofd getooid met een kanarienest. Dat leverde de eerste keer wel een vragende blik, waar die ‘nette’ mevrouw gebleven is. Maar alles went behalve een vent. De goede man kijkt er niet meer raar van op. Toch baal ik altijd enorm als ik weer in zo’n situatie terecht gekomen ben. En neem mij dan altijd voor om de volgende ochtend weer vroeg uit de veren te gaan en direct onder de douche te springen.

Lummelen

De buurman is zich ook weleens de tandjes geschrokken als ik in de ochtend de deur opentrok. En een vriendin die binnengelaten werd door een slaperige tiener, is gezellig op mijn voeteneind komen zitten omdat ik nog in bed lag te ‘tikken’. Heel gênante situaties. Het is gelukkig niet elke dag dat ik zo aan het lummelen ben, maar toevallig wel altijd als er iemand aan de deur komt.

Broerlief

Ook mijn broer heeft er een handje van, om net zijn nieuwe vlam voor te komen stellen, als ik om tien uur op zondagochtend nog op één oor lig. Dat zal hij niet snel meer doen want hij is inmiddels al jaren onder de ‘pannen’ en het levert voor alle partijen een heel gênante situatie op. Ook te vroeg komen komt hem steevast om een kattige sneer van mijn kant te staan. Ik ben namelijk altijd, of op tijd klaar of net te laat. Maar zeker niet te vroeg. Hij is op tijd en het liefst even iets eerder. Wij hebben nog bedenkingen of wij wel van dezelfde vader zijn. Maar dat is weer een ander verhaal.

Dichte deur

Eigenlijk ben ik net gek. Ik ben in mijn eigen huis. Daar kan ik doen en laten wat ik zelf wil. Als ik het fijn vind om vanuit mijn bed mijn stukjes te tikken, al is het de hele dag, dan moet ik dat toch lekker zelf weten! Ik heb besloten om er geen punt meer van te maken. Ik doe gewoon niet meer open. De pakjes worden afgegeven bij de buren, die daardoor ook niet meer voor verassingen komen te staan 🙂

Voor onverwachte aanwaaiers, wat ik overigens wel altijd heel gezellig vind, stel ik voor om vooral niet in de ochtend te komen. Of stuur toch even een appje om je bezoek aan te kondigen. Kleine moeite, groot plezier. Dan doen we gezellig een bakske en praten we weer helemaal bij.

Wat vind jij van onverwacht bezoek?

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ Bijrijder van de damespuber

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday.

Picture: @Meijnhout Fotografie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.