Ontbijttaartjes met banaan en blauwe bessen | ENJOY! The Good Life

Ontbijttaartjes met banaan en blauwe bessen

#koolhydraatarm

Sinds een paar maanden heb ik mijn eetgewoonten aangepast. Ik eet koolhydraatarm. De grootste verandering is dat ik suiker, brood, witte pasta, witte rijst en aardappels zoveel mogelijk achterwege laat. Daarvoor in de plaats gebruik ik volkoren pasta, zilvervliesrijst en zoete aardappel. Van brood was ik al niet zo’n liefhebber dus die skip ik helemaal.

Hoewel het mij heel makkelijk afgaat is het best even zoeken naar vervangers voor deze ingesleten eetgewoonten. In de ochtend eet ik meestal Brinta. Maar daar wil je ook weleens een beetje afwisseling in, dus maak ik af en toe deze ontbijttaartjes. Vaak in het weekend want de pubers vinden deze ook superlekker.

Ontbijttaartjes met banaan en blauwe bessen | ENJOY! The Good Life  Ontbijttaartjes met banaan en blauwe bessen | ENJOY! The Good Life

Makkelijk en snel

Ze zien er best fancy uit en toch zijn ze klaar in een wip. De grootste uitdaging is wachten tot ze afgebakken zijn en afgekoeld. Het huis ruikt zo geweldig lekker als deze in de oven staan! Je kunt ze direct uit de bakjes eten of je haalt ze uit de bakjes en serveert ze met een dikke klodder Griekse yoghurt en wat besjes ‘on the side’.

Eet jij gewoon lekker alles wat los en vast zit dan zou je, hoewel niet echt nodig, nog wat suiker toe kunnen voegen of de taartjes mooi bestuiven met poedersuiker. En eet je ze als taartje bij de koffie of thee dan is een klodder lobbige room ook niet te versmaden.

Dit recept is genoeg voor 4 kleine ontbijttaartjes. Uitgaande van ovenvaste vormpjes van Ø8,5 cm

Ontbijttaartjes met banaan en blauwe bessen | ENJOY! The Good Life  Ontbijttaartjes met banaan en blauwe bessen | ENJOY! The Good Life

Ingrediënten:

  • 50 gram havermout
  • 50 gram blanke amandelen of amandelmeel
  • 2 eieren
  • 2 bananen
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1,5 theelepel bakpoeder/baking soda
  • 50 gram blauwe bessen (evt. diepvries)
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • boter om de schaaltjes in te vetten

Ontbijttaartjes met banaan en blauwe bessen | ENJOY! The Good Life

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Als je een blender hebt dan kun je dit heel makkelijk daarin maken. Anders gebruik je amandelmeel i.p.v. amandelen, prak je de banaan en kluts je de eieren en meng je alle ingrediënten goed door elkaar. De structuur van het taartje wordt dan iets grover.

Doe eerst de havermout en amandelen in de blender. Maal beide heel fijn. Voeg dan alle andere ingrediënten, op de bessen na, toe. Laat dit goed samen blenden. Vet ondertussen de schaaltjes in met een kwastje en boter. Schenk de schaaltjes driekwart vol, verdeel de blauwe bessen over de schaaltjes en zet ze voor 25 a 30 minuten in de oven. En klaar is je heerlijke ontbijtje!.

Ontbijttaartjes met banaan en blauwe bessen | ENJOY! The Good Life

Op zoek naar meer koolhydraatarme recepten? 

Bloemkoolsoep?! Is dat wat.... | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Bloemkoolsoep

 

Viskoekjes van tonijn #koolhydraatarm | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Viskoekjes van tonijn

 

BLOEMKOOL COUSCOUS | ENJOY! The Good Life

 

♥  Bloemkool couscous

 

Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! lowcarb yammies

Pictures: @ENJOY! The Good Life

 

Avatar
José
http://www.enjoythegoodlife.nl
  • Avatar
    Margot

    Koolhydraatarm? Iedereen weet toch dat bananen veel koolhydraten bevatten?

    juni 22nd, 2019 21:44
    Reply
    01
    • Avatar
      E.

      Ik raad je aan om de term ‘koolhydraatarm’ te gaan googelen in de context van een dieet . Je betweterige vraag nodigt geen inhoudelijke reactie uit. Succes met je volgende comment!

      juli 14th, 2019 18:00
      Reply
      02
    • Avatar
      José

      Het is koolhydraatarm en niet koolhydraatvrij 🙂

      juli 31st, 2019 18:38
      Reply
      03
  • Avatar
    Michele

    Kan je dit ook malen met aardbeien ?

    juli 15th, 2019 7:16
    Reply
    04
  • Avatar
    Diana

    Bakpoeder of backing soda ….
    Dacht toch dat er een wezenlijk verschil in zat …?

    augustus 8th, 2019 10:54
    Reply
    05
  • Avatar
    Diana

    Bakpoeder of backing soda ….
    Dacht toch dat er een wezenlijk verschil in zat …?
    1 theelepel backin soda of 1 eetlepel bakpoeder dus … Redelijk belangrijk verschil toch wel 😉

    augustus 8th, 2019 10:57
    Reply
    06
    • Avatar
      José

      Als je het heel strikt neemt zit er wel een verschil in. Maar om eerlijk te zijn merk ik niet veel verschil. Ik gebruik wat ik in huis heb. Hoewel mijn voorkeur uitgaat naar baking soda.

      augustus 8th, 2019 20:11
      Reply
      07
  • Avatar
    Lilian

    Hoi!

    Wat een heerlijk recept , net uitgeprobeerd (gisteravond gebakken) en ze zijn echt heerlijk!
    Kinderen vinden ze ook te gek, fijne afwisseling voor ontbijt inderdaad. Ik vroeg me af of je weet hoeveel calorieën een ontbijttaartje bevat? Ik ben met een dieet bezig en calorieën tellen hoort daarbij 😉
    Ik hoor het graag! Super lekker dit, ik ga snel naar je andere recepten kijken 😀

    augustus 11th, 2019 6:32
    Reply
    08
  • Avatar
    Nicky

    Hoi hoi! Het ziet er heerlijk uit! Vroeg me alleen af, wanneer je niet vier kleine schaaltjes hebt maar wel een grote, wat de baktijd dan precies is. Kun je me daar antwoord op geven?
    Groetjes Nick

    augustus 12th, 2019 16:02
    Reply
    09
  • Avatar
    Marion

    Kan jij aangeven hoeveel Koolhydraten in de ontbijttaartjes zitten?

    augustus 22nd, 2019 7:19
    Reply
    10
    • Avatar
      José

      Geen idee hoeveel koolhydraten erin zitten. Lekker van genieten zou ik zo zeggen 🙂

      augustus 27th, 2019 7:32
      Reply
      11
  • Avatar
    Linda Bussé

    Hoi, heb juist deze ontbijttaartjes gemaakt maar zonder de besjes. Zijn heerlijk maar ga er volgende keer een beetje appelstukjes in doen….Maar hoe bewaar ik deze best, in de koelkast of niet? Grtz

    augustus 22nd, 2019 14:38
    Reply
    12
    • Avatar
      José

      Met appel is ook een goed idee. Je kunt eindeloos variëren met dit recept. Het beste kun je ze bewaren in een afgesloten bewaardoos. Bedenk wel dat zelfgemaakte lekkernijen er niet lekkerder op worden als je ze bewaard. Invriezen zou ook kunnen. Bij ons zijn ze als je, je even omdraait allemaal verdwenen 🙂

      augustus 27th, 2019 7:32
      Reply
      13

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.