THE OTHER WOMANDaten….. Ik zou er inmiddels een dik boek over kunnen schrijven. Niet dat ik nou de hele dag achter de laptop op allerlei datingsites zit te ‘glauwen’. Hoewel…. Er zijn tijden geweest dat ik het er ontzettend druk mee had. Toen was daten nog… heel leuk.

Maar er is sinds een tijdje iets heel erg mis aan het gaan in datingland of ik word er gewoon te oud voor. Dat kan natuurlijk ook 😉 Inmiddels ben ik behoorlijk datingmoe geraakt dus ben niet meer zo actief aan het daten maar af en toe moet er toch een beetje spanning in je leven zijn en waag ik mij weer eens online. Waar je vroeger het eerste contact begon met het heen en weer mailen van leuke berichten ontvang je tegenwoordig niet meer tekst dan drie woorden. Dat varieert van “Hé, schatje”, “Leuke vrouw” tot “Waar, wanneer, hoe”. Ik lees regelmatig mijn profieltekst door wat ik daar dan in hemelsnaam in heb gezet dat ik deze reactie’s tegenwoordig krijg. En aangezien ik behoorlijk van de oude stempel ben en dus zelf geen initiatief neem wacht ik rustig op een ‘normaal’ bericht wat niet komen gaat waarschijnlijk.

Of toch wel?….. Ik ontvang een bericht van S. uit H. Hij had mijn profiel en foto’s bekeken en was zeer gecharmeerd geraakt van mij. Of ik wat te doen had vanavond.

Ja! Lekker op de bank hangen en naar mijn favoriete tv-programma kijken! Maar ja, dat schrijf je natuurlijk niet want dat is verre van sexy om te lezen voor een man. Ik heb iets teruggeschreven in de trant van dat ik zijn berichtje leuk vond en benieuwd was wat hij van plan was vanavond en of dat ook een langere houdbaarheidsdatum had omdat ik vanavond helaas niet kon. Dat heen en weer mailen is zo een aantal dagen doorgegaan en mijn interesse werd gewekt. Al mailenderwijs was ik op zoek naar de adder onder het gras maar kon hem niet vinden.

We planden een lunchdate in A. voor een paar dagen later. Ik keek er eigenlijk best naar uit. Een man met humor, donkere krullen, matchende interesses, had het goed voor elkaar en woonde eens niet 200 km verderop. Spannend!

Eindelijk was het dan zover. Op weg naar mijn lunchdate bedacht ik mij dat ik toch niet zoveel wist van deze meneer en kreeg het ineens Spaans benauwd. Ik belde vriendin X., die tout H. kent, om te vragen of zij deze charmante heer toevallig kende. Yep! bingo. Zij kende hem maar hoopte niet dat we het over dezelfde man hadden want de S. die zij kende was namelijk getrouwd met een vriendin van een vriendin. Na wat check, check, dubbel check werk waren wij het er snel over eens dat we het over dezelfde persoon hadden. De hufter schnabbelde buiten de deur! Maar voor dat gat (rare woordspeling in dit geval) zou ik mij niet laten vangen.

Ik vroeg X. het nummer van zijn vrouw, die inmiddels door de plaatselijke tamtam op de hoogte was gebracht, en belde haar op. Ze had al vernomen dat ik ‘die andere vrouw’ was die een date met haar man had. Ze waardeerde mijn eerlijkheid enorm maar was in shock. Ik liet haar weten dat ik haar man niet ging ontmoeten omdat ik mij niet verlaag tot zulke mannen maar dat het mij een geweldig idee leek als zijzelf naar de lunchdate zou gaan.

Daar had zij gelijk oren naar.  Ze wist dat als zij haar man met dit verhaal zou confronteren hij haar toch weer een prachtig verhaal op de mouw zou spelden. Ze ging gelijk op weg naar A. en spraken af dat wij later contact zouden hebben over de afloop van deze date.

Ondertussen appte ik S. dat ik iets vertraging had maar dat ik onderweg was en erg naar onze date uitkeek. En toen was het een tijdje stil en zat ik met bonkend hart te wachten op het telefoontje van zijn vrouw. En die kwam en hoe…..

Zij kwam de lunchgelegenheid binnenlopen en zag haar man daar aan een tafeltje zitten. Toen hij haar zag binnenkomen schrok hij zich lam en stamelde iets in de zin van “Hé schatje, jij ook hier” in gedachten duizend doden stervend omdat hij wist dat ik ook elk moment binnen kon komen.

Ze verloste hem gelijk uit zijn lijden door hem mede te delen dat ik niet naar onze date zou komen en dat zij daarvoor in de plaats was gekomen. Manlief liep rood aan, begon over zijn hele lijf te trillen en te zweten en stamelde dat hij alles kon uitleggen. Waarna zijn stoere vrouw zei dat dat niet meer hoefde, zich omdraaide en hem verbouwereerd achterliet.

Tsja,…. zo doen wij dat met overspelige echtgenoten. Ik heb nooit meer iets vernomen van S. uit H. Zijn telefoonnummer was gelijk uit de lucht en zijn profiel van de datingsite. En wij dames?…..nemen er ter zijne tijd een flinke borrel op….. samen met de ex vrouw.

Heb je nou na dit verhaal zin gekregen in een leuke Feel Good Movie in hetzelfde genre? Dan kan ik je deze film The Other Woman zeker aanbevelen. Geen diepgaande film maar een leuk niemendalletje met heel veel humor en leuke actrices. (Cameron Diaz, Leslie Mann, Kate Upton en een leuke bijrol van Nicki Minaj)

ENJOY!

 

 

 

 

 

 

 • Avatar
  ninja moeder
  http://www.ninjamoeder.nl

  Wat een verhaal! Het lijkt inderdaad wel een film. Maar treurig genoeg gebeuren dit dus ook IRL. Ik zat vol spanning te lezen! Bedankt voor de filmtip! 🙂

  oktober 20th, 2014 16:22
  Reply
  01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.