Omelet met champignons #koolhydraatarm
Yep! Een nieuw jaar, een nieuw begin. Geen sentimenteel gezwijmel, maar hatseflats gewoon meteen aftrappen. Goodbye 2018 en vooral HELLOOOO! 2019. Weer oppakken waar ik gebleven was als het gaat om mijn aangepaste eetpatroon want dat ging de afgelopen maanden best lekker. Hier en daar een kladje in de decembermaand. Maar opgeven doe ik niet dus weer fijn verder met lekker en gevarieerd eten zonder pakjes, zakjes, suiker en minder koolhydraten. Zoals deze omelet met champignons.
De afgelopen maanden ben ik zonder enige moeite 7,7 kilo afgevallen. Graag wil ik daar nog wat kilootjes aan toevoegen, maar het is geen heilig moeten. Go with the flow en hopen dat het net zo makkelijk gaat als de 31 pakjes roomboter die ik eerder afviel. 31! Stel je eens voor dat die nog steeds op mijn dijen geplakt zaten 🙂
Elke week bestel ik wel een doosje champignons bij de wekelijkse boodschappen. Ik verwerk ze in een gegrilde groentenschotel, de chili, zoete aardappelpizza of in dit heerlijke lunch gerechtje. Heel eenvoudig en superlekker!
Ingrediënten voor 1 of 2 personen:
- doosje champignons (250 gram)
- 2 per persoon
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
- 0,5 theelepel tijm
- 2 eetlepels balsamico
- olijfolie
optioneel:
- plakjes kaas
- mozzarella
- koriander
Aan de slag:
Snijd de ui in dunne halve maantjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin zachtjes de ui. Veeg ondertussen de champignons schoon en halveer ze of als ze heel groot zijn vierendeel ze. Voeg dit bij de ui. Zet het vuur iets hoger en bak de champignons tot ze gaar en licht gebruind zijn. Voeg dan de fijngehakte knoflook erbij en bak deze even mee. Peper en zout naar smaak. De tijm toevoegen en de twee eetlepels balsamico erbij en laat deze heel even mee bakken. Klaar is de vulling van je omelet.
Kluts de eieren. Breng deze op smaak met peper en zout en bak deze tot een mooie omelet in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Als de omelet klaar is leg je deze op een bord. Hierop een paar plakjes kaas of mozzarella (optioneel) en doe de helft van de vulling op de omelet. Strooi er eventueel wat fijngehakte koriander (optioneel) over en vouw de omelet dubbel. Smullen maar!
De rest van de vulling kun je makkelijk invriezen en gebruiken voor een volgende keer of voor op de pizza. De vulling is overigens genoeg voor twee personen dus je kunt ook nog zo’n lekkere omelet maken voor een tafelgenoot.
ENJOY! your low carb lunch
Foto’s: ©ENJOY! The Good Life