Oh, la, la...... PIZZA! | ENJOY! The Good Life

Weer zo’n makkelijk receptje voor een mooie zomerdag. Een beetje van jezelf en een beetje uit een pakje. Hoewel ik eigenlijk van de ‘pakjes-politie’ ben vind ik dit toch wel een heel makkelijke manier om even snel een pizza te maken. En wat voor een!

Oh, la, la...... PIZZA! | ENJOY! The Good Life

Natuurlijk is het ook ‘piece of cake’ om zelf een pizzabodem te maken maar ik heb meestal een kant en klare pizzabodem op voorraad voor als we eens helemaal geen zin hebben om te koken of als de pubers ineens berentrek krijgen.

Oh, la, la...... PIZZA! | ENJOY! The Good Life

Je hebt dit soort pizzabodems van diverse merken. Bij deze die ik gebruikte zit ook een potje tomatensaus.. De bodem rol je heel makkelijk uit en ik trek en duw hem dan nog wat groter zodat hij de hele bakplaat bedekt.

Oh, la, la...... PIZZA! | ENJOY! The Good Life

Je kunt hem ‘aankleden’ zoals je dat zelf wilt. Ik gebruikte de volgende ingrediënten:

 • pizzabodem met tomatensaus
 • twee zakjes mozzarella
 • gedroogde tomaatjes, tomaten of maangedroogde tomaten
 • pakje Gormas
 • verse basilicum
 • peper en zout

Ik had hem dit keer belegd met mozzarella, maangedroogde tomaatjes en Gormas die ik nog over had van het weekend. Je kunt natuurlijk ook gedroogde tomaatjes of plakjes verse tomaat gebruiken. Gormas is een combinatie van Mascarpone en Gorgonzola. Heerlijk op een toastje maar ook prima voor door de pasta of op een pizza. Daarnaast voeg ik verse basilicum toe en peper en zout. En dan volgens de instructie op de verpakking van de pizzabodem in de oven. Voor die van mij was dat 20 minuten op 200ºC.

Oh, la, la...... PIZZA! | ENJOY! The Good Life

Je hebt dan een enorme pizza. Ik heb meestal nog over en die bewaar ik dan of vries ik in….. Als je hem dan weer opwarmt is hij nóg lekkerder. Nomnomnom…..

ENJOY! your Pizza.

Oh, la, la...... PIZZA! | ENJOY! The Good Life

 • Avatar
  Sas
  http://www.iliveformydreams.com

  Oh pizza vind ik echt overheerlijk! Foto’s zien er jammie uit<3

  juli 12th, 2015 7:00
  Reply
  01
 • Avatar
  Deborah
  http://deborahhamar.wordpress.com

  Ik krijg lekkere trek bij het lezen van je blog.

  juli 13th, 2015 8:34
  Reply
  03

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.