NY Basement in Hotel NEW YORK, Rotterdam
Weer is het gelukt om een heerlijk plekje te vinden in Rotterdam. Dit keer in het geweldige hotel New York. Prachtig gelegen op de Kop van Zuid en vlak naast de Erasmusbrug.
Tot voor kort had, het souterrain van het New York hotel, een onbeduidende functie. Dus toen het management op zoek ging naar een ruimte voor een nieuw restaurant, was die snel gevonden in het souterrain van dit historische hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. Doel was hier een restaurant te vestigen waar gasten van het hotel, maar ook zeker gasten van buitenaf, rustig en intiem kunnen dineren. Want hoewel het bestaande hotelrestaurant top is, is het hier wel altijd een drukte van belang.
Vorige maand opende Hotel New York het NY Basement restaurant. En met succes! Doordeweeks genoeg gasten om te dineren of om een drankje te doen aan de NY style cocktailbar waar ik eerder al eens over schreef. Dit kun je hier teruglezen.
In het weekend is het noodzaak om te reserveren want sinds de opening is het hier in het weekend volle bak.
En toch is het ondanks de bedrijvigheid in het restaurant intiem, sfeervol, rustig en heel stijlvol ingericht. Maar… hoe is het eten!
Daar kan weinig misgaan want in de keuken zwaait chef-kok Edward de Ridder het scepter. Voorheen werkzaam bij Huis ter Duin in Noordwijk en The Park in Rotterdam. Hij gaat de 20er en 30er jaren op culinair gebied, geheel op eigen wijze, nieuw leven inblazen. En ik mocht aanschuiven voor deze geweldige culinaire ervaring.
We starten met een voorgerecht (rechts) van Hollandse garnalen met avocado, peppino, komkommer en een kletskop van sesam. Heel smakelijk, fris en een plaatje om te zien.
Daarna een Steak Tartare met kwarteleitjes, krokante aardappel, ingemaakte zilveruitjes en kappertjes. Inmiddels heb ik er veel mogen proeven in een aantal restaurants maar deze is zeer verfijnt en ziet er wederom beeldschoon uit.
Een stukje geroosterde heilbot met een croûte van hazelnoot, noedels en Tom Kha Kai. Een ogenschijnlijk simpel gerechtje maar heel delicaat van smaak.
En dit dan! Dit vlees is zo mals en zelfs enigszins ‘sticky’. Het is een stukje kalfswang op een bedje van gestoofde spitskool met paddenstoelen en een paddenstoelen crèmesaus.
Als nagerecht deze heerlijke verzameling van lekkers. Gepocheerde peer met pure chocolade, vanille, yoghurt en kaneelijs.
Ik kan terugkijken op een topavondje bij NY Basement. Gezelligheid, fijn personeel, geweldige keuken, goede wijnen en een relaxt sfeertje. Kortom…. een aanrader!
Ook eens die spannende cocktails en excellent food proeven? Reserveer dan zeker een tafeltje en boek gelijk een overnachting in het prachtige Hotel New York. Dan kun je na het tafelen zo je bed in rollen 🙂 Een kamer is er al voor €99,-.
Wij waren op uitnodiging te gast bij NY Basement om hier een review over te schrijven. Natuurlijk deel ik mijn persoonlijke en eerlijke mening met jou. Wil je ook dat wij een bezoek brengen en een review schrijven of wil je een samenwerking aangaan? Kijk dan hier.
NY Basement, Koninginnenhoofd 1, 3072 AD Rotterdam website
Rotterdam… wordt vervolgd met een kijkje in Hotel New York.