Nooit meer te laat? | ENJOY! The Good Life

Nooit meer te laat?

Al weer heel wat jaartjes terug schreef ik een artikel over een eigenschap waar ik niet al te trots op ben. Te laat komen. Ik schreef er destijds dit artikel over. Zelf heb ik het bericht ook weer eens teruggelezen en werd al moe tijdens het lezen. Waarom maak ik het mijzelf toch altijd zo moeilijk. Benieuwd hoe het nu gaat?

Eigenlijk denk ik dat het wel een stukje beter gaat. Meestal kom ik nu wel op tijd. Sterker nog, het gebeurt mij steeds vaker dat ík op mijn afspraak moet wachten. En ik begrijp nu ook dat het voor een ander soms heel onaangenaam kan zijn. Zeker als het om een belangrijke afspraak gaat.

Hoe het komt dat het nu wat beter gaat? Ik zet een paar tips voor je op een rijtje. Wie weet helpt het jou ook….

1. Zet je klok of horloge 10 minuten voor.

De klok in mijn keuken, waar ik vaak op kijk voordat ik de deur uit ren, bleek tien minuten achter te lopen. Tijdens het verzetten van de klok naar zomertijd, heb ik deze nu tien minuten vooruit gezet. En dat helpt enorm!

Een mooi klokje is ook geen overbodige luxe. Je hebt tegenwoordig zoveel leuke en modische horloges zoals Cluse of Rosefield. Wil je echt iets speciaals waar je een leven lang mee doet? En heb je een flinke beurs? Dan kun je bij Chrono24 onder andere deze mooie Cartier horloges vinden 😉

2. Plan minder op een dag.

Vrij snel ben ik te porren voor leuke uitstapjes, afspraakjes met persbureau’s, het zoveelste nieuwe restaurant waar ik mag komen eten, kringloopwinkelen, lunchen met die leuke vriendin etc. Nu maak ik minder afspraken en zeg vaker nee. Ik plan maximaal drie werk gerelateerde afspraken doordeweeks buiten de deur. En altijd maar één op een dag. Dan heb ik daarnaast alle tijd om mijn artikeltjes rustig te schrijven, de website bij te werken en andere verplichtingen na te komen. En ik heb daardoor ruimte om eens onverwachts te gaan lunchen of een heerlijke wandeling te maken in het bos of aan zee.

3. Goede voorbereiding.

Vaak kwam ik mezelf tegen omdat ik vlak voordat ik weg moest naar een afspraak, erachter kwam dat mijn nagellak half van mijn nagels af was, de wasmachine klaar was en de was gilde om opgehangen te worden of in de droger gestopt. Ik echt dat ene belangrijke telefoontje nog moest doen en als ik dan op weg was bleek dat mijn tank leeg was en ik ook nog moest tanken. Nu zorg ik dat alles goed geregeld is van te voren zodat ik niet voor verrassingen kom te staan.

4. Bullet Journal

Begin een Bullet Journal. Elke week maak ik de planning voor de week daarop. Omdat ik alle afspraken en verplichtingen zelf opschrijf en het een beetje ‘opleuk’, heb ik meer overzicht gekregen. Mijn Bullet Journal ligt, als ik thuis ben, altijd opengeslagen op tafel zodat ik een constante reminder heb.

5. Halveer je to do lijst

Voorheen had ik een eindeloze to do lijst. Sinds kort leg ik mijzelf nog maar drie to do dingen per dag op. Heb ik meer, dan verspreid ik dat over de week. Niet alles hoeft altijd direct gedaan te worden. Het geeft ontzettend veel rust en is veel doeltreffender.

Ik hoop dat je iets aan de tips hebt. Voor mij werken ze zeker. Ben je op zoek naar meer inspirerende tips om minder gehaast door het leven te gaan? Lees dan eens dit artikel op de website van So Chicken.

ENJOY! by taken your time

photo credit: marcoverch Eine Uhr mit einem Hammer kaputt machen via photopin (license)

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.