Nog 234 magazines te gaan.... | ENJOY! The Good Life

Nog 234 magazines te gaan….

Tijdschriften, ik kan er niet genoeg van krijgen. De meeste krijg ik, de LINDA. koop ik en dan ruil ik nog bladen uit met onze godin. Er liggen hier in huize ENJOY! dan ook overal stapels tijdschriften. Ik gun mijzelf veel te weinig tijd om papieren tijdschriften te lezen. Ik lees meestal online. Maar ik heb altijd het goede voornemen mij door die enorme berg van zeker 235 bladen heen te lezen.

SNAPSHOTS week 47/2015 | ENJOY! The Good Life

Ongelezen retour

Ik zet thee en ga er eens goed voor zitten, met stokoude Libelle, die ik van de godin heb gekregen. Het idee is, zij van mij de LINDA. en ik van haar de Libelle en de Ariadne At Home. Beide bladen wil ze graag terug zodat ze daar nog iemand een plezier mee kan doen. Echter liggen hier inmiddels bijna drie jaargangen Libelle. Ik heb haar eerder al eens stapels tijdschriften ongelezen terug gegeven. Maar dat voelde een beetje ondankbaar, dus neem ik mij braaf voor ze keurig te lezen of op z’n minst door te bladeren. Daar ga ik.

Zij van Boven

Ik sla de eerste bladzijde om en lees de editorial van de hoofdredactrice. Een vermakelijk stukje over pasen en ze schrijft dat er in het betreffende blad heerlijke recepten staan van Yvette van Boven. Verrek… Yvette, ik ben helemaal vergeten naar haar kerst special te kijken. Ik pak mijn zilverkleurige vriend erbij en zoek de betreffende afleveringen op. Ik hou van de kookboeken en programma’s van Yvette. Ik nestel mij in een hoekje van de bank waar ik 94 minuten later geheel tevreden uit vandaan kom. Zo, die kan ik weer afvinken. Terug naar mijn weekblad.

Taartrooster

De volgende bladzijde is de index van het blad. Hé, zo’n oud taartrooster ben ik eigenlijk al jaren naar op zoek. Toch eens kijken of ik er één kan vinden op Marktplaats of de één of andere brocante website. Een uur later, met 6 verschillende taartroosters in mandjes van diverse websites, besluit ik er toch even een nachtje over te slapen. Kwestie van ‘kannie kiezen’.

Ingezonden stukjes

De volgende dag doe ik een nieuwe poging en duik weer in het tijdschrift waar ik gebleven was. ‘Libelle Netwerk’ met de ingezonden stukjes van lezeressen. Een mevrouw schrijft over een heel attente man die haar hielp een zware tafel uit haar auto te tillen. Ik mijmer even weg… Een man, misschien moet ik toch maar weer eens op Tinder rondswipen. Ik pak mijn smartphone en begin te vegen. Na een kwartier vegen langs allerlei kansloze snuiters, zelfingenomen blaaskaken en mannen die mij toch niet zien staan, ben ik er alweer klaar mee. Ik regel mijn zaakjes voorlopig nog maar even zelf.

Nog 234 magazines te gaan.... | ENJOY! The Good Life©Cromhouthuis, Cromhout Café

Verjaardagslocatie

Ik blader verder, zo dat gaat lekker, de artikelen boeien mij niet echt dus skip ik door naar een aantal columns die ik wel leuk vind. Een dikke glimlach leveren de columns van Hans en Sylvia op. Wandelroutes in Nederland is het volgende dat mijn aandacht heeft. Ik mag blij zijn dat ik met krukken loop, laat staan wandelen. Hé, wat een leuke locatie tijdens de wandeling door Amsterdam . Een stadspaleisje uit de Gouden Eeuw, aan de gracht van Amsterdam. Prachtig ingericht door het stylistenduo van The Wunderkammer. Mijn fantasie gaat met mij op de loop. Wat een prachtige locatie zou dat zijn voor mijn verjaardag. Wie zal ik eens uitnodigen…..

Verlies

De volgende dag blader ik weer verder. Gadverdamme wat een narigheid. Twee verhalen uit het leven gegrepen. Over het verlies van een beste vriendin en afscheid nemen van een dierbare. Waarom lees ik dit ook. Ik ben emotioneel labiel, dus schiet bij het minste geringste vol. Op de volgende pagina is het weer één en al happiness. Jemig, mijn hormonen zijn hier niet tegen bestand. Ik leg het blad maar weer even weg.

Handige kweekset om voor te zaaien | ENJOY! The Good Life

Groene vingers

Een paar dagen later ga ik weer verder. Hij moet en hij zal toch een keer uitgelezen worden. Hoe moet ik ooit door die enorme berg heenkomen. Mijn struikelblok is dat ik bij het minste, geringste barst van de inspiratie voor van alles en nog wat en ik daarom nooit door zo’n tijdschrift heen kom. Oh, ‘groene vingers’… Wanneer zou ik weer in de tuin kunnen wroeten? Ik krijg alweer de kriebels omdat diverse Instagrammers begonnen zijn met voorzaaien. Eens kijken waar ik de zaden heb gelaten. Ik laat het tijdschrift voor wat het was en duik de garage in.

Voel je vrij

Een week later…. Zuchtend pak ik het tijdschrift weer. Hij MOÉT uit. Femke schrijf dat ze zich graag vrij wil voelen en zomaar ineens het vliegtuig wil pakken naar India. Man en kinderen achterlatend. Gewoon omdat het kan. Hmmm…. waar zou ik heen gaan als ik heel spontaan mijn koffers zou kunnen pakken. Volgens mij heb ik nog een paar reisjes tegoed. Eens kijken waar ik de bevestigingen heb gelaten. Ah…. Elba. Best leuk om daar een roadtrip omheen te breien. Ik begin te speuren op Google Maps en ben het tijdschrift alweer vergeten.

SNAPSHOTS WEEK 12/2017 | ENJOY! The Good Life

Foetsie

De volgende dag ben ik vastbesloten het tijdschrift uit te gaan lezen. Gewapend met een flinke kop thee en vooruit, een klein stukje pikzwarte chocolade, ben ik klaar om de laatste bladzijdes van het blad uit te lezen. Net als ik lekker zit, grijp ik mis op de plek waar ik het de dag ervoor had achtergelaten. Snotver…. foetsie. Ik speur alle plekken af waar het kan liggen, maar vind het niet. Ook de pubers zeggen van niets te weten.

Als ik in al mijn onmacht zachtjes begin te vloeken, hoe het toch kan dat altijd alles op mysterieuze wijze lijkt te verdwijnen, komt de jongenspuber met zijn hoofd de hoek omzeilen. Of het, het tijdschrift was dat opengevouwen op het tafeltje lag? Eh ja?! Ik begon weer hoop te krijgen. De jongenspuber vervolgd… Die heb ik gebruikt om de kattenbak in leeg te gooien want er waren geen oude kranten meer. En weg is hij. Mij hartgrondig vloekend achterlatend. Ik kan niet boos op hem worden want het is al een zegen dat hij de kattenbak heeft verschoond. Toch blijf ik achter met een heel onbevredigend gevoel. Oké….Nieuwe poging, nieuw blad. Nog 234 magazines te gaan…

Heb jij ook van die stapels tijdschriften die je nog wilt gaan lezen of ben jij van het georganiseerde soort die alles gelijk uitleest en bij het oud papier gooit?

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ Kop of kont

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday.

Pictures ©ENJOY! The Good Life. Header: @Meijnhout Fotografie
 • Avatar
  Anne-Marie
  http://www.myhappykitchen.nl

  Deels herkenbaar! Ik verslind tijdschriften en lees ze ook altijd uit, maar laat me ook de hele tijd afleiden omdat ik steeds geinspireerd raak. Ik scheur dan altijd de pagina uit zodat ik nu stapels losse pagina’s heb waar ik nog wat mee moet…

  januari 14th, 2018 7:29
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Ja! herkenbaar. Ik heb ook bergen uitgescheurde bladzijdes. Waar ik vervolgens ook weer niet meer naar omkijk. Tegenwoordig maak ik een foto en sla die op in een aparte map.

   januari 27th, 2018 9:58
   Reply
   02
 • Avatar
  Tanja
  http://www.tanjanh.nl

  Ook voor mij herkenbaar. Alleen heb ik sinds ruim een jaar een digitaal tijdschriftenabonnement. Ideaal: geen stapels tijdschriften meer door het huis en alles wat ik (nog) niet wil lezen download ik niet of in een tijdschrift dat ik aan het lezen ben scroll ik wat pagina’s verder. Het scheelt een hele hoop oud papier.
  Ook handig dat ik meteen naar een site of marktplaats toe kan als ik iets interessants lees….

  januari 18th, 2018 21:07
  Reply
  03
  • Avatar
   José

   Dat is handig! Dat kende ik nog niet.

   januari 27th, 2018 10:01
   Reply
   04

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.