NIGELLA LAWSON Bij mij aan tafel | ENJOY! The Good Life

NIGELLA LAWSON Bij mij aan tafel

Was het maar waar…. Nigella Lawson bij mij aan tafel. Wat zou ik dan voor haar gaan maken…. De meeste gerechten die hier in huize ENJOY! op tafel komen zijn recepten van deze kookgodin, dus erg origineel is dat dan ook weer niet. In ieder geval niet iets heel fancy’s want Nigella is van het type ‘maak het jezelf vooral niet te moeilijk’. En dát is precies wat ik zo fijn vind aan de gerechten van haar. Het lijkt heel wat, maar het is allemaal redelijk simpel om te maken.

NIGELLA LAWSON Bij mij aan tafel | ENJOY! The Good Life

Kookboek

Ook in haar nieuwe kookboek ‘Bij mij aan tafel’ zitten bij mij alweer de nodig vetspetters en kringen. Sinds ik het kookboek heb, heb ik er al behoorlijk wat recepten uit gemaakt en allemaal een groot succes. Zo deelde ik eerder al de Nigella blondies en binnenkort zie je nog wel een aantal heerlijke recepten van haar voorbij komen.

NIGELLA LAWSON Bij mij aan tafel | ENJOY! The Good Life

Fan

Al eindeloos lang ben ik fan van Nigella. Ik heb bijna al haar kookboeken. Niet alleen smul ik van haar gerechten, ik blader regelmatig door haar kookboeken en nóg leuker vind ik haar kookprogramma’s. Op 24kitchen is ze vaak te zien en de afgelopen weken volgde ik haar programma op BBC2, ter promotie van dit fijne, nieuwe kookboek. Om eerlijk te zijn sprak ze mij meer aan in de beginjaren toen zij nog heerlijk zichzelf was en wat extra vlees op het lijf had. Een broodmagere kok komt op mij niet heel geloofwaardig over 😉 Maar ze kan bij mij een potje breken dus hang ik nog altijd aan haar lippen.

NIGELLA LAWSON Bij mij aan tafel | ENJOY! The Good Life

Thuiskoken

Dit nieuwe kookboek is helemaal gewijd aan het geluk van thuiskoken. Eten aan je eigen eettafel samen met je gezin, familie, vrienden of voor jezelf. En heel veel van de gerechten in het boek halen dierbare herinneringen boven. Zo heeft Nigella een aantal retro gerechtjes uit de seventies nieuw leven in geblazen. Haar ‘Devilled Eggs zijn duivels lekker!

NIGELLA LAWSON Bij mij aan tafel | ENJOY! The Good Life

Post-its

Elk recept begint met een klein verhaaltje vooraf. Over hoe zij aan een bepaald recept is gekomen of welk gevoel een gerecht bij haar opwekt. Een fijn boek om met een grote pot thee even heerlijk mee weg te kruipen. Maar reken maar dat je ook snel aan de slag wilt en de gerechten wilt maken. Zelf vond ik de wafels met blauwe bessen, de orzo met gehaktballetjes en de blondie’s al een groot succes. Maar het boek zit bomvol met post-its bij alle gerechten die ik binnenkort uit dit boek wil gaan maken.

NIGELLA LAWSON Bij mij aan tafel | ENJOY! The Good Life

Cadeau idee

Met de feestdagen in aantocht is dit boek een echte aanrader om iemand cadeau te geven of het jezelf cadeau te doen en het je op culinair gebied makkelijk te maken. De recepten die erin staan zijn heel geschikt voor eenvoudige maar lekkere gerechten aan je eigen keukentafel. Maar er staan genoeg recepten in om eens flink uit te pakken tijdens een dinner party of met de feestdagen. En ook dan. Maakt Nigella het je niet te moeilijk. Veel kan al van te voren klaar gemaakt worden zodat je op het moment zelf kan shinen en een geweldige maaltijd op tafel kunt toveren.

NIGELLA LAWSON Bij mij aan tafel | ENJOY! The Good Life

Dit boek ‘Bij mij aan tafel’ kan ik je van harte aanbevelen. Het enige minpuntje is dat je tijd te kort komt omdat je al die heerlijke gerechten meteen wilt maken. Nu in de boekhandel of hier online verkrijgbaar € 34,99

Nog een tip…. Op 15 december om 22.30 uur wordt de kerstspecial van Nigella’s At my tabel uitgezonden op 24Kitchen. Heerlijk genieten van de sfeer, Nigella en haar kookkunsten.

Ben jij ook een fan van Nigella Lawson? Wat is jouw favoriete gerecht van haar? Ik ben heel benieuwd…..

Op zoek naar naar recepten van Nigella? 

Pistache makronen van Nigella Lawson pin

 

 

♥  Pistache makronen

 

NIGELLA'S COURGETTE FRITTERS | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Courgette fritters

 

CHOCOLADE SINAASAPPELCAKE | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Chocolade Sinaasappelcake

 

Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! this fabulous cookbook.

Pictures ©ENJOY! The Good Life

 

 • Avatar
  Annette
  http:annagesgracefully.com

  Ik ben ook fan van Nigella maar ook van Donna Hay die heeft ook van die fijne simpele gerechten die er fancy uitzien. Daar heb ik ook 2 kookboeken van waar ik regelmatig wat uit maak.

  december 12th, 2017 12:07
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Donna Hay vind ik ook leuk maar gek genoeg maak ik nooit iets uit de kookboeken die ik van haar heb. Heb jij nog tips van Donna?

   december 24th, 2017 10:15
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.