ENJOY! MOVIE WEEKEND

Het was weer niet moeilijk om een overzicht te maken van de films die ik onlangs heb gezien. Elke zondag in de namiddag, als de pubers naar hun werk gaan, pak ik mijn momentje. Heerlijk om op de bank te nestelen met een goed glas wijn, een dekentje en wat knabbeltjes. Maar ook een filmavondje in de bios is voor mij een leuk avondje uit. Mits het in een leuk filmhuis is tenminste. Hieronder een overzicht van zeven topfilms:

THE NOTEBOOK ♥♥♥♥♥

Een doorleefde man beschrijft vanuit zijn versleten dagboek het ongelooflijk meeslepende liefdesverhaal van Allie en Noah: De jonge Allie Hamilton (Rachel McAdams) wordt op haar vakantie hopeloos verliefd op de knappe Noah Calhoun (Ryan Gosling) en ze beleven een onvergetelijke zomer vol hartstocht en passie. Onder druk van haar ouders verliezen de twee elkaar uit het oog. Als Allie op het punt van trouwen staat met de man die wel door haar ouders goedgekeurd wordt, slaat de twijfel toe. Kiest ze voor de liefde van haar leven of kiest ze voor haar ouders goedkeuring. Een bijna onmogelijke opgave en… Kan ze haar Noah vinden? Hebben ze na al die jaren echt nog zulke warme gevoelens voor elkaar of zijn de herinneringen mooier dan de werkelijkheid?

Dit is wel een klassieker. Absoluut één van mijn favoriete films. Een prachtig en vooral romantisch verhaal. En natuurlijk een echte tranentrekker. Als je hem nog nooit gezien hebt is dit echt een must om te kijken. En dit is ook zo’n film waarbij het zeker geen straf is om hem vaker te zien. De damespuber heeft hem laatst ook gezien en ook zij vond hem heel mooi. Te zien op Netflix.

THE ZOOKEEPER’S WIFE ♥♥♥♥♥

Waargebeurd en persoonlijk oorlogsverhaal waarin hoop centraal staat. De Poolse Antonina en haar man Jan Zabinski wisten tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan 300 Joden uit de handen van de Nazi’s te redden door ze een schuilplek te bieden in hun dierentuin. De film vertelt op onnavolgbare wijze het verhaal van het gezin, maar ook dat van de dieren in hun dierentuin, de tijdelijke Joodse bewoners en de stad Warschau in de allesverwoestende oorlog. Zookeepers Wife is een verfilming van het gelijknamige boek (in Nederland vertaald als Antonina’s Dierentuin) van Diane Ackerman. Zij baseerde haar verhaal op de archieven en dagboeken van Antonina Zabinski.

Hoewel ik heel erg slecht tegen oorlogsdrama en de verschrikkingen tijdens de tweede wereldoorlog kan, is dit echt een heel aangrijpende en prachtige film. Een film die je niet loslaat en gebaseerd is op een waar gebeurd verhaal. Hoe stoer je ook bent, bij deze film ga je het niet droog houden. Wat een prachtfilm! (Netflix)

AND SO IT GOES ♥♥♥♥

Makelaar en mopperkont Oren heeft geen contact meer met zijn familie. Wanneer zijn zoon ineens voor de deur staat is dat dan ook een enorme verrassing. Deze is nog groter wanneer blijkt dat zijn zoon de zorg van zijn dochter, waarvan hij het bestaan niet wist, aan Oren overlaat. Oren heeft geen idee hoe hij voor het jonge meisje moet zorgen en roept de hulp in van zijn sympathieke buurvrouw Leah (Keaton). Dit leidt tot hilarische en ontroerende momenten, waarbij Oren een hele nieuwe kant van zichzelf ontdekt en de liefde hervindt.

Films met Diane Keaton zijn eigenlijk altijd een garantie voor een fijn filmavondje. Een heerlijke feelgood film. Micheal Douglas is tenenkrommend irritant en Diane Keaton uiterst innemend. De chemie tussen die twee maakt deze film tot een absolute aanrader wat mij betreft. (Netflix)

LION ♥♥♥♥♥

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal, vertelt Lion het verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley. Als 5-jarig jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie.
De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt.

Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.

Alleen al bij het zien van de trailer krijg ik weer kippenvel van deze film. Ik heb destijds deze film in de bioscoop gezien en weet nog dat ik ademloos heb gekeken. Toen de film afgelopen was heb ik nog heel lang nagezeten in de bios en met mensen om mij heen nagepraat over de film. Het verlangen en de zoektocht naar de biologische moeder en de broer is zo aangrijpend. Een prachtig waargebeurd verhaal dat veel emoties losmaakt. (Pathé thuis)

THE AGE OF ADALINE ♥♥♥♥

Romantisch drama met Michiel Huisman en Blake Lively over een vrouw die na een ongeluk onsterfelijk wordt. Wat als je voor altijd jong en mooi blijft? Het overkomt de jonge moeder Adaline (Blake Lively) na een mysterieus auto-ongeluk in de jaren ’30. Terwijl de wereld om haar heen doorgaat en haar dochter (Ellen Burstyn) bejaard wordt, wordt Adaline zelf geen dag ouder.

Deze film ging ik kijken omdat ik benieuwd was naar de vertolking van onze Nederlandse Michiel Huisman in deze Amerikaanse film. En hoewel het verhaal nogal ongeloofwaardig is, word je binnen no-time het verhaal in gezogen.  Een heerlijk gevoel voor nostalgie en magie brengt deze film teweeg. Hoe geweldig is het als je voor altijd mooi blijft en nooit een dag ouder zult worden. Tegelijkertijd laat de film ook zien welk drama dat teweegbrengt. Kortom een aanrader. (Netflix)

GREEN BOOK ♥♥♥♥♥

Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een buitenwipper (Viggo Mortensen) en concertpianist (Mahershala Ali); die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken. Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse buitenwipper die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen, zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten en er ontstaat een bijzondere vriendschap.

Deze film wilde ik heel graag zien. Het bleek een prachtige feelgood film met een diepere onderlaag. Een film over het raciscme in Amerika in de jaren ’60. Mooie muziek, auto’s, mode en mensen en overwacht geestig. Hoewel je verwacht dat het onderwerp van de film deprimerend, voorspelbaar en betuttelend zal zijn, is dat in deze film zeker niet het geval. Het onderwerp wordt belicht met humor en vooral trots. Een absolute mustsee! Momenteel nog te zien in diverse bioscopen en filmhuizen. (Pathé thuis)

BIOSCOOPTIPS VOOR AUGUSTUS 2017 | ENJOY! The Good Life

HAMPSTEAD ♥♥♥♥

Voor deze film gingen wij eens lekker onderuit zitten. We hadden wel even zin in een avondje zwijmelen, lachen en een ‘feelgood feeling’. En dat kan zeker met deze film. Diane Keaton en Brendan Gleeson zijn goed voor de nodige hilarische momenten en wij waren met name erg gecharmeerd van Brendan in de film. Want hoewel het lijkt of hij zijn narrige zelf blijft, vonden wij hem toch behoorlijk innemend. Verwacht van de film geen hoogstaand acteerwerk of een diepgaand verhaal. Het is een luchtige film die vooral de 40+ meisjes zal aanspreken. Wij vonden dit een leuke film. (Netflix)

Dit was het filmoverzicht van films die ik onlangs heb gezien. Allen goed voor een heerlijk filmavondje. Lekker thuis voor de buis of een avondje uit in de bios. Heb jij één van deze films gezien? Dan ben ik benieuwd naar jouw mening. Of misschien heb je zelf een favoriete film die ik echt moet gaan zien. Let me know! Da’s leuk. (Netflix)

Ben je benieuwd naar meer filmoverzichten en reviews. Je vindt ze hier.

Filmtips en reviews van ENJOY!?

ENJOY! MOVIE NIGHT | ENJOY! The Good Life

 

 

ENJOY! Movie night

 

BIOSCOOPTIPS VOOR AUGUSTUS 2017 | ENJOY! The Good Life

 

 

Hampstead

 

BIOSCOOPTIPS VOOR AUGUSTUS 2017 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  The Only Living Boy in New York

 

Meer film en/of tvtips ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! a movie night.

Beeld: Bol.com

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.