Moderne familie | ENJOY! The Good Life

Moderne familie….

Je denkt natuurlijk dat wij hier in huize ENJOY! altijd met een grote glimlach rondlopen, dat wij met een lieflijk stemgeluid met elkaar communiceren, dat we de hele dag roepen ‘Ik hou van jou’ en we al knuffelend door het leven gaan.

Dat deze moeder altijd met veel liefde haar kuikens vertroeteld. In de vroege ochtend ontbijtjes klaarmaakt, brood pakketjes en gezond fruit mee naar school geeft en ze dagelijks haar kroost in haar bevallige negligé uitzwaait. Daarna de stofzuiger pakt en het huis aan kant maakt, gaat aankleden en er vervolgens de rest van de dag ‘smashing’ uitziet. En als haar kroost weer thuiskomt, ze weer liefdevol opgevangen worden met kopjes thee, we de dag doornemen en we samen het huiswerk voor de volgende dag maken……

Het loopt even anders

Eh nope…. wij zijn ook maar een gewoon gezin waar altijd wel iemand behoorlijk chagrijnig is, om watvoor reden dan ook. De decibellen regelmatig door de geluidsbarrière gaan. Wij af en toe een hartgrondige hekel aan elkaar hebben, in plaats van een knuffel een paar dagen niet met elkaar praten. Ik als moeder mijzelf lang niet altijd uit bed sleep voor een ontbijtje en bammen te smeren, want hé… mankeert er iets aan jullie handjes? En als ik dat wel doe erachter kom dat we geen brood in huis hebben of het beleg zoveel bacteriën bevat dat het niet meer verantwoord is het de kuikens te voeren.

Trauma van de buurman

En uitzwaaien doe ik ook niet meer sinds ik de buurman tegen het lijf liep op de vroege ochtend. In de veel te kleine badjas van de damespuber, stippeltjes nachthemd met vrolijke roeselrand, witte ongeschoren benen, grote pantoffels, haar in de war (get the picture?). En dan was het nog donker! De arme man durft mij van schrik sindsdien niet eens meer onder ogen te komen…..

Mamaisdruk.nl

Van liefdevol opvangen is er ook niet echt sprake want mamaisdruk.nl en als ik dan eindelijk zit na het doen van boodschappen, koken, eten, opruimen etc., heb ik echt geen energie meer om ook nog eens te gaan helpen met het huiswerk. Van het meeste snap ik overigens toch geen bal. Ik heb namelijk alles in mijn schooltijd last-minute erin gestampt en naar nu blijkt, blijft er dan niets hangen. En daarnaast, als ik wel al mijn energie heb verzameld, zijn wij alleen maar bezig met discussiëren omdat de pubers net zo eigenwijs zijn als hun moeder en altijd alles beter weten. Onbegonnen werk. Ik heb het opgegeven. Het is voor iedereen beter als zij lekker zelf hun huiswerk maken. Thee! Dat dan weer wel. Want wij zijn hier een stelletje theemutsen bij elkaar.

Overal hetzelfde

Wij zijn een gewoon gezin. Net als dat van jou. Aan de buitenkant lijkt het allemaal zonneschijn en pais en vree, maar ook achter onze voordeur zijn wij maar een gewoon gezin met al onze onhebbelijkheden. En wie zegt dat het in zijn/haar huis niet zo is? Die liegt dat hij barst!

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

Sjans op de snelweg

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

Dateleed: Say what??!!

 

persoonlijke column | ENJOY! The Good Life

 

 

 

Ik heb teveeld spullen. Ben ik een hoarder?

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of abonneer je op de website van ENJOY! door je e-mailadres in te voeren in het balkje ‘Abonneer je’ aan de rechterkant van de website.

ENJOY! another family day.

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

 

 

Avatar
José
http://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.