Mini cheesecake met Amarena kersen | ENJOY! The Good Life
Mini cheesecake met Amarena kersen

Al een tijdje prijkt er op een plankje in mijn keuken een lege Fabbri pot. Ooit kocht ik deze bij de kringloopwinkel voor 50 cent. Maar als hij 5 euro had gekost had ik hem ook gekocht. Ik moest het ding ‘gewoon hebben’. Vanwege de kleurstelling (blauw/wit) en mijn heimelijke verlangen naar de inhoud die ooit in deze pot gezeten heeft. Het is namelijk de verpakking van de Fabbri Amarena kersen in een heel zware siroop. Een goddelijk goedje als je het mij vraagt.

Mini cheesecake met Amarena kersen | ENJOY! The Good Life

IJsboer

Toen ik ontdekte dat onze plaatselijke ‘ijsboer’ de potten, op bestelling verkocht, moest ik daar natuurlijk eens mee aan de slag. Niet alleen zijn de kersen heerlijk in de vla, yoghurt, over ijs of door een smoothie. Hoewel die laatste wel een beetje een doodzonde is…. De kersen zijn uitermate geschikt om er je taartjes mee te decoreren en van een uitgesproken smaaksensatie te voorzien. De prachtig glimmende, bijna diepzwarte juweeltjes, geven jouw baksels een vleugje decadentie.

Mini cheesecake met Amarena kersen | ENJOY! The Good Life

Hartvorm

De kersen inspireerde mij om er deze mini cheesecake van te maken. Nu eens niet in een simpele ronde vorm maar een hartvorm leek mij zeer passend. Een tijdje terug had ik al eens bij de Xenos gezien dat ze daar mini springvormpjes in een hartvorm verkochten. En laat dit recept nu een goede reden zijn die te gaan kopen 🙂

Mini cheesecake met Amarena kersen | ENJOY! The Good Life

Ingrediënten voor 3 hartvormpjes of een springvorm van 20 cm:

 • rol tarwebiscuit (bijvoorbeeld Digestive)
 • 80 gram roomboter
 • pakje Monchou roomkaas (100 gram)
 • bakje Ricotta (250 gram)
 • 3 eieren
 • 150 gram basterdsuiker
 • 1 tl citroenrasp
 • 25 gram maizena

Mini cheesecake met Amarena kersen | ENJOY! The Good Life

Aan de slag:

 1. Verwarm de oven voor op 150ºC.
 2. Maal de koekjes in de keukenmachine fijn. Laat ondertussen de roomboter zachtjes smelten in een pannetje. Zet het vuur uit als het gesmolten is en voeg hierbij de koekkruimels en roer dit goed door elkaar.
 3. Bekleed de springvorm(pjes) met bakpapier (op de bodem leggen en de springvorm vastklikken) en vet de opstaande rand in met een beboterd kwastje.
 4. Verdeel de kruimels over de bodem van de vorm en druk dit goed aan met de achterkant van een (warme) lepel tot het een mooi egaal geheel is. Laat dit opstijven in de koelkast terwijl je verder gaat.
 5. Meng de maizena met een eetlepel water en roer dit tot een glad papje. Meg de Ricotta en de Monchou in de keukenmachine of met de mixer en voeg hierbij de maizena, eieren, suiker en citroenrasp. Meng dit alles een paar minuten flink door zodat het iets luchtiger wordt. Haal de springvormpjes weer uit de koelkast en vul ze met het kaasmengsel. Met de kleine vormpjes kan het zijn dat je iets overhoudt.
 6. Zet het nu in de warme oven en bak het voor een uur. Ze zijn klaar als je er zachtjes op drukt en voelt dat de kaasmengsel gestold is. Haal ze uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Als ze helemaal afgekoeld zijn zet ze dan in de koelkast. Vlak voor het opdienen haal je ze uit de vorm(pjes) en bedenk je de bovenkant met de kersen en wat van de siroop.

Mini cheesecake met Amarena kersen | ENJOY! The Good Life

Note:

 • Je kunt de kersen kopen bij een goede Italiaanse ijssalon of Italiaanse speciaalzaak. En natuurlijk online. Bijvoorbeeld hier. Mocht je nu niet aan de Fabbri kersen kunnen komen of ze te duur vinden, dan kan je natuurlijk ook gewoon kant en klare Taart & Vlaaifruit (Hak, uit blik) gebruiken.
 • Springvormpjes in hartvorm kocht ik bij Xenos voor € 1,99 stuk (niet online verkrijgbaar)

Ken jij de Fabbri Amarena kersen? Waarvoor gebruik jij ze of misschien heb jij nog een lekker recept? Ik ben benieuwd….

ENJOY! Amarena cherries.

Pictures: ©ENJOY! The Good Life

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.