MINI APPELMUFFINS met honing en kaneel
Het begint weer herfstig te worden en dan zoeken wij ons heil weer wat meer binnen. In de keuken van ENJOY! is het weer een drukte van belang. Niet alleen de damespuber en ik zijn gek op bakken en kokkerellen maar ook de kleine man, die sinds kort het nest is komen versterken, vind het leuk om culinair bezig te zijn.
Even een momentje
Op zaterdag moeten de tieners hockeyen en dan heb ik even het rijk alleen. Heerlijk met een kopje thee wat kookboeken doorbladeren. Mijn aandacht werd getrokken door deze appelmuffins met honing en kaneel. Uit het kookboek “Keuken” van Nigella Lawson. Heerlijk smeuïge muffins met appel, kaneel en honing. Een ‘match made in heaven’.
Lekkers voor het weekend
Met dit recept maak je een flinke schaal van wel 24 mini muffins. Reken maar dat de tieners daar blij van worden als ze terugkomen van een uitputtend sport middagje. Deze muffins kun je overigens ook goed invriezen maar zover komt het hier meestal niet. Ik doe de muffins in een grote glazen pot en heb zo het hele weekend wat lekkers in huis voor iedereen die gezellig aan komt waaien.
Ingrediënten (voor 12 grote muffins of 24 kleine muffins):
- 2 appels (ik gebruik maar 1,5, anders is het teveel appel en te weinig muffin naar mijn smaak)
- 250 gr bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 125 gr riet suiker of lichtbruine basterdsuiker
- 1,25 dl vloeibare honing
- 4 eetlepels yoghurt
- 1,25 dl neutraal smakende olie (archide- of zonnebloemolie)
- 2 eieren
- 2 eetlepels gemalen amandelen
Aan de slag:
- Verhit de oven op 200 graden en vul de muffin vorm met papieren vormpjes.
- Schil de appels en ontdoe ze van het klokhuis. Snij ze in blokjes van ongeveer 1 cm.
- Neem 2 kommen.
- Doe in de ene kom de bloem, het bakpoeder, de kaneel en het amandelpoeder en meng dit goed door elkaar.
- Doe in de andere kom de suiker, de honing, de yoghurt, de eieren en de olie en klop dit met een garde.
- Spatel de vochtige ingrediënten vluchtig door de droge ingrediënten.
- Meng er de blokjes appel door.
- Vul de muffinbakjes en zet de muffin vorm voor 15 minuten in de voorverwarmde oven. (De grote muffins moeten langer in de oven, zo’n 20 minuten).
- Ze zijn klaar als ze goudbruin en gerezen zijn en een prikker er droog uitkomt.
Note: Dit recept is niet geheel volgens dat van Nigella. Ik gebruik altijd wat ik zo’n beetje in huis heb.
Dit recept komt uit Nigella Lawson’s “Keuken”. Hierin vind je allemaal heerlijke gerechten waar je, je vingers bij aflikt. Hier online verkrijgbaar voor € 19,99
Op zoek naar meer recepten?
♥ Cakerol met nutella en framboos
♥ Mini cheesecake met amerena kersen
Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!