milky oolong theefilterIk hoor je hersens kraken…. Wat is in vredesnaam Milky Oolong??!! Ik heb een hekel aan de drieletterige afkorting maar als je dat denkt, be my guest…..

Echte theefanaten weten het natuurlijk meteen. Oolong is een theesoort. Een hele lekkere theesoort en momenteel mijn favoriet.

milky oolong dille & kamille

Oolong is een tradiotionele Chinese theesoort. De thee zit ergens tussen groene en zwarte thee.  De term Oolong betekent in het Chinees zwarte draak. Deze betekenis kan ik niet helemaal rijmen met de Milky Oolong die ik graag drink. Dit zijn namelijk groene bolletjes en heeft een heel milde smaak. Groen is geen zwart en zwarte thee associeer ik met sterk en dat is deze thee ook niet. Anyway……

milky oolong toevoegen

Ik heb het natuurlijk over losse gedroogde thee. Sinds mijn Teatasting bij Tea in the City, Amsterdam (aanrader) drink ik het liefst losse thee. Dit is over het algemeen thee van een betere kwaliteit.

Gedroogde Oolong-theeblaadjes herken je aan de losse opgerolde (donker) groene bolletjes voor de minst geoxideerde soort en de zwart draadachtige voor de meer geoxideerde Oolongs.

milky oolong serveer

De Milky Oolong van Dille & Kamille heeft een ‘romig’  karakter met een vleugje natuurlijke melkaroma. De geplukte bladknop en de eerste fijne blaadjes zijn gerold, waardoor de verrassende zachte en zoete smaak  vrij komt als ze zich ontvouwen in het hete water.

milky oolong thee

Verbazingwekkend overigens hoe de blaadjes uitvouwen. Je doet een ieniemienie beetje in het theefilter en na 5 minuten zit het filter driekwart gevuld met prachtig groene blaadjes. Ik gebruik voor een mok een theelepel losse thee en voor een pot een eetlepel. Als je goede thee hebt moet dat genoeg zijn. Schenk nooit het water direct op de thee want dan verbranden de blaadjes en dat komt de thee niet ten goede. Ik hang even nadat ik het water ingeschonken heb het zeefje in de beker of het thee-ei in de pot. En laat het dan ongeveer 5 minuten trekken. Als je er van houdt om je thee heel heet te drinken dan is het een beproeving want de thee is een beetje lauw als hij klaar is om te drinken.

milky oolong ontvouwen

Gisteren las ik op het blog van Saskia van I live form my dreams over haar favoriete mokken en bedacht mij dat ik dat niet echt heb. Ik heb best een hoop mokken. Groot, meeste helemaal spierwit, soms een printje of een Pipje maar één voorwaarde is voor mij heel belangrijk.

milky oolong mok

Hij moet van porselein zijn! Ja, ja….. dat klinkt heel erg snob maar ik vind aardewerk beker gewoon niet zo lekker drinken. Excusez le mot…. Elke gek heeft zo zijn gebrek. Zo vind ik de bekers van Blond Amsterdam super leuk maar helaas… geen porselein. Mochten die wel ooit in de collectie komen dan ben ik graag hun eerste klant. De witte beker op de foto komt van Xenos, uit de Fine Bone China lijn en kost 2,99 euro. Hier heb ik er een stuk of zes van. Dit is prachtig serviesgoed voor een snobbige porselein liefhebber die op de kleintjes let.

milky oolong ingredienten

Bij Dille & Kamille kun je mijn favoriete thee online bestellen voor 5,95 euro (75 gram) maar nog leuker is het om naar een winkel van hun te gaan. Buiten alle theesoorten hebben ze enorm veel leuke artikelen op kookgebied. Een walhalla voor elke foodie.

De Milky Oolong is overigens niet geschikt voor mensen met een lactose intolerantie. Er zit namelijk melk in verwerkt.

milky oolong pin

ENJOY! your tea moment 🙂

 

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl
 • Avatar
  Sas
  http://www.iliveformydreams.com

  Och Dille & Kamille hebben zulke fijne theetjes<3 Toch maar weer eens langs gaan…

  januari 15th, 2015 19:46
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   En een paar oogkleppen op want ze hebben té leuke dingen 🙂

   januari 17th, 2015 15:50
   Reply
   02
 • Avatar
  Flavie
  http://www.flavieswereld.be

  Mmmm… ik krijg zin in thee! 😉

  januari 21st, 2015 16:56
  Reply
  03
  • Avatar
   José

   Tea is always a good idea 🙂

   januari 21st, 2015 22:22
   Reply
   04

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.