MEVROUW MARKTPLAATS | ENJOY! The Good Life

MEVROUW MARKTPLAATS

Roep in huize ENJOY! Marktplaats en de hele boel stort in elkaar. De meeste spullen hier komen van Marktplaats. En eerlijk gezegd mag het een wonder te noemen zijn dat de pubers nog niet op Marktplaats gezet zijn want ik vind het niet alleen een sport om te kopen maar ook om te verkopen.

Mijn familie noemt mij mevrouw Marktplaats. Als er ineens weer iets weg is en vervangen is door iets anders hoor ik ze tegen elkaar fluisteren…. “Vast weer Marktplaats”. Tsja…. wie het niet breed kan laten hangen moet slim zijn 🙂

Marktplaats is een walhalla voor koopjesjagers. Voor een prikkie scoor je een juweeltje en voor mij is het een enorme uitdaging om via dit medium te kopen en verkopen. Ik heb bijvoorbeeld mijn hele servies van Burleigh bij elkaar verzameld via Marktplaats, dure keukenapparatuur, meubels, designstukken, kookboeken, kékke tuinmeubelen etc. etc.

Als ik op iets uitgekeken ben in huis dan zet ik het op Marktplaats. Ik maak er een sport van om een zo hoog mogelijke prijs ervoor te krijgen zodat ik met een ‘dichte knip’ weer iets nieuws kan kopen. En dat gaat mij goed af. Want ik ben nogal veranderlijk….

MEVROUW MARKTPLAATS | ENJOY! the Good LifeOnlangs verkocht ik nog mijn buffetkast omdat ik graag een witte kast wilde i.p.v. een zwarte. En vanochtend werd mijn veel te grote salontafel uit huis gesleept door een heel blije mevrouw. En deze blije mevrouw ging gelijk met de verkregen flappen op zoek naar iets nieuws. En voor een spierwitte grote salontafel heb ik nu drie kleine bohémien tafeltjes terug.

MEVROUW MARKTPLAATS | ENJOY! the Good Life

Verkoop tips van Mevrouw Marktplaats:

♥   Maak veel en duidelijke foto’s van hetgeen je wilt verkopen. Dat alleen al levert zo een paar euro’s extra op. Je wilt als koper de waar goed kunnen zien en je komt ook een stuk betrouwbaarder over als het er allemaal netjes verzorgd uitziet. Zorg ervoor dat je foto’s maakt vanuit diverse hoeken en ook detail foto’s. Mocht er iets aan het te verkopen stuk mankeren maak hier dan ook een duidelijke foto van. Zo krijgt de koper een goed beeld en voorkomt verrassingen achteraf. Je kunt momenteel zelfs 24 foto’s uploaden dus why not!

♥   Zet in de titel zoveel mogelijk nuttige informatie. Merk, kleur, maat etc. De zoekmachine van Marktplaats zoekt namelijk alleen in de titel. Bijvoorbeeld: Zwarte EICHHOLTZ Cross Cabinet buffetkast 160×245 ZGAN. Je kunt 60 karakters kwijt dus benut die zoveel mogelijk.

♥   Vermeld  in de omschrijving alle bijzonderheden, afmetingen, maten, oorspronkelijk verkoopprijs, emotionele waarde, hoe mooi het item is en hoeveel succes en bekijks je ermee had. Whatever, maak er een mooi verkoop verhaal van. Niet alleen scheelt dat een hoop mailverkeer met geïnteresseerden maar het zorgt ook voor een goede en snellere verkoop. Wees er ook van bewust van dat Google wél in deze tekst zoekt. Dus sluit je omschrijving met zoveel mogelijk relevante zoekwoorden. Vergeet ook niet in de advertentie te vermelden wat de verzendkosten zijn zodat kopers niet voor verrassingen komen te staan en op het laatste moment afhaken. En…. laat in de tekst weten dat je meer spullen in de aanbieding hebt.

♥   Zorg er voor een vlotte verkoop voor dat je je e-mail regelmatig leest en check eventueel ook je SPAM box. Zet je telefoonnummer in de advertentie, als je daar geen probleem mee hebt. Dat komt betrouwbaarder over en kan de afhandeling van de verkoop versnellen. Een nadeel momenteel van Marktplaats is dat kopers huiverig zijn geworden om geld over te maken omdat er behoorlijk wat oplichters actief zijn. Biedt dus de mogelijkheid om spullen af te halen of desnoods thuis te bezorgen.

♥   Heb geduld. Want als je te snel toehapt dan heb je de kans dat je dik onder de prijs verkoopt die je eigenlijk in gedachten had. Geloof mij…. je hebt maar één koper nodig en met wat engelen geduld komt die vanzelf.

♥   Als de verkoop niet zo lekker gaat en een advertentie staat er al een tijdje op, verwijder de advertentie dan van Marktplaats. En plaats hem opnieuw. De advertentie staat dan weer bovenaan en als je de startfoto veranderd dan kijken de kopers er weer ‘vers’ tegenaan. Als iets niet verkocht is en de plaatsingstermijn op Marktplaats is verlopen plaats het te verkopen item dan gerust weer opnieuw. Grote kans dat er zich dan ineens toch nog een koper aandient.

En een paar koop tips:

♦   Maak gebruik van de zoekbalk. En als je iets af wilt halen en niet te ver daarvoor wilt rijden stel dan ook de afstand in. Wees specifiek in je zoekwensen anders verdoe je veel tijd met oninteressante items waar je doorheen moet scrollen.

♦   Zoek ook op een artikel door hetgeen je zoekt foutief gespeld in de balk te zetten. Er zijn altijd verkopers die een typefoutje maken of het merk foutief spellen. Zo heb ik heel wat mazzeltjes weten te scoren.

♦   Kijk dagelijks, of beter nog meerdere keren per dag op Marktplaats met de zoekfunctie. Grote kans dat juist dat artikel dat jij zoekt er nu wel opstaat en dan ben je er als de kippen bij.

♦   Als je jouw juweeltje gevonden hebt. Mail gelijk de verkoper en probeer tot een koop te komen. Of beter nog; bel gelijk en maak een afspraak om het op te halen. Vaak hapt de verkoper gelijk toe en heb jij een koopje te pakken.

Ben jij ook zo verslaafd aan Marktplaats? Wie weet heb jij wel een prachtige Marktplaats vondst of nog goede tips? Laat jouw ervaringen en tips hier achter in de comments. Delen is leuk!!

ENJOY! The Good Life

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.