MEET THE NEW QUOOKER FLEX | ENJOY! The Good Life

MEET THE NEW QUOOKER FLEX

De meeste mensen weten volgens mij inmiddels wel wat een Quooker is. Zeker de foodie’s hier op ENJOY! zweren bij deze kokendwaterkraan (goed Scrabble woord). Maar ook een kokendwaterkraan moet met z’n tijd mee en aangezien het bedrijf graag innoveert, wordt de kraan steeds weer voorzien van handige snufjes. We hadden natuurlijk al kokend water, daarna kwam de alles in één kraan en dan was een uittrekslang nog handig voor een beter bereik in de spoelbak. Check! Die is er nu. De nieuwe Quooker Flex, de eerste kraan ter wereld die al die functie’s in één heeft.

MEET THE NEW QUOOKER FLEX | ENJOY! The Good Life

Allemaal familie

Afgelopen week mocht ik kennismaken met de Quooker ‘familie’. Letterlijk en figuurlijk want tijdens de perslancering was ook Walter Peteri aanwezig. Eén van de twee broers die het familiebedrijf runnen. Hun vader Henri vond in de jaren zeventig, in zijn eigen kelder, de eerste kokendwaterkraan ter wereld uit. Na zeven hypotheken op het woonhuis van de familie Peteri en het aantreden van zoon Niels werd al het harde werken en geloof in het mooie product beloond met de lancering in 1992, van de eerste Quooker Basic die verkrijgbaar werd voor consumenten.

Vanaf 2000 begon het bedrijf eindelijk winst te maken en kreeg de consument ineens ‘oren’ naar deze handige aanwinst in de keuken. En vanaf 2004 toen, Quooker in Scandinavië, voet aan de grond kreeg is het bedrijf enorm gaan groeien. Een prachtig succesverhaal van een familie die hun passie volgde en er samen, ondanks tegenslagen, voor gingen. Inmiddels leeft de grondlegger Henri helaas niet meer maar zijn zoons Niels; verantwoordelijk voor het technische deel en Walter; verantwoordelijk voor het commerciële deel, zetten de trots van de familie voort en hoe!

Inmiddels werken er 200 mensen bij Quooker en onlangs werd er een nieuw pand geopend in Ridderkerk. Ook zijn er vestigingen in België, Luxemburg, Denemarken, Duitsland, Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en is men bezig voet aan de grond te krijgen in de Verenigde Arabische Emiraten.

MEET THE NEW QUOOKER FLEX | ENJOY! The Good Life

What’s new

De Quooker FLEX biedt alle vertrouwde voordelen die je gewend bent van een Quooker. Hij bespaart tijd, energie, water, ruimte en is 100% veilig in gebruik. Maar de FLEX heeft een extra tool voor wie de keuken graag netjes houdt. Een flexibele uittrekslang die in een handomdraai je spoelbak schoonspoelt en een handig hulpje is bij het wassen van groenten, fruit en borden.

Maar eh…. verbrand ik mijn handen dan niet? NOPE! Ik heb het voor jullie getest. Om kokend water te tappen moet je de dubbel-druk-draaibedieningsknop gebruiken. Dat maakt de kraan veilig in gebruik voor gezinnen met kleine kinderen en mensen die er even met hun gedachten niet bij zijn. En de kraan bevat een kokendwater-stop die geactiveerd wordt zodra de uittrekslang uitgetrokken wordt. Ik was bang om mijn handen te branden als ik de slang uit zou trekken maar de dubbelwandige uitloop zorgt ervoor dat de buitenkant van de kraan niet heet wordt en de druppelvormige waterstraal zorgt tevens voor een extra bescherming tegen verbranding.

MEET THE NEW QUOOKER FLEX | ENJOY! The Good Life

Niet alleen een kopje thee

De Quooker wordt allang niet meer gebruikt om alleen heet water te geven voor een kopje thee. Je kunt hem gebruiken om koffie te zetten, babyvoeding te maken, tomaten te ontvellen, couscous in een handomdraai, speentjes en weckpotten steriliseren, pasta koken, keukenaccessoires schoon te spoelen en zo kan ik nog wel even doorgaan.

MEET THE NEW QUOOKER FLEX | ENJOY! The Good Life

Natuurlijk voldoet de Quooker aan energiebesparende- en veiligheidsvoorschriften waar je alles over kunt lezen op hun website. En is het water dat uit de Quooker komt heel zuiver en dat heeft een positieve uitwerking op de smaak van thee, koffie, pasta etc.

MEET THE NEW QUOOKER FLEX | ENJOY! The Good Life             

Op het wensenlijstje…

Nu is het één en al lof dat je hier leest over de Quooker. Je zou bijna denken dat ik aandelen in het bedrijf bezit. Helaas is dat niet het geval en ik kan bekennen dat ik zelf geen Quooker heb. Simpelweg vanwege de flinke investering die dit geweldige apparaat vraagt. Geloof mij, zeker na de perslancering ben ik mij bewust dat dit prachtige product dit prijskaartje dubbel en dwars waard is maar ik ga hier niet verkondigen dat het een ‘koopje’ is want eerlijk is eerlijk…. het is geen product dat een eerste levensbehoefte is en voor elke portemonnaie is weggelegd. Mijn budget is het enige dat mij weerhoudt de Quooker te kopen maar mocht dat anders zijn dan is dit zeker een product dat ik aan zou schaffen. En ach…. een meisje moet ook iets te wensen hebben toch?

MEET THE NEW QUOOKER FLEX | ENJOY! The Good Life

Amsterdam Flavours

De perslunch werd gehouden op de prachtige locatie van Amsterdam Flavours op het Westergasterrein. Hier koken het dreamteam Bernadette Evers-Grasveld en Mischa de Winter in hun geweldige keuken waar je altijd heerlijk rond kunt neuzen. Hier geven zij kooklessen, workshops, private dining, catering, recept ontwikkeling en foodfotografie en styling. Amsterdam Flavours werkt als professionele keuken ook met de Quooker en bereidde een aantal gerechten die wij tijdens de perslunch aten met behulp van de Quooker. Vooraf een Pompoensoep met shiitake, hoofdgerecht een parelhoenbout met couscous en als nagerecht een favoriet van mij: Eton Mess.

MEET THE NEW QUOOKER FLEX | ENJOY! The Good Life

Inspirerend

Ik vond het een enorm inspirerende middag. Walter Peteri kon prachtig beeldend en met zekere humor vertellen over zijn bedrijf, de tegenslagen, de successen, de betrokkenheid bij de mensen die er werken. Bevlogen ondernemers, zeker zij die oprecht en ‘down to earth’ overkomen inspireren mij enorm. Ik kan mij heel goed voorstellen dat, dat bijdraagt aan het succes van Quooker. En dat alles weer op een heerlijke plek, lekker eten, wijn en gezellige mensen. Een typisch gevalletje van….. ENJOY! The Good Life.

ENJOY! the good life and a Quooker if you can 🙂

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.