Mee eten bij CARO KOOKT | ENJOY! The Good Life

Mee eten bij CARO KOOKT

Een paar weken geleden ging dan eindelijk de lang gekoesterde wens van mij in vervulling, om aan te schuiven bij CARO KOOKT, in hartje Jordaan. Een heerlijke bourgondische avond aan een tafel vol gezellige mensen. Ik voelde van te voren aan mijn kookwater dat het een goed concept is voor een topavondje. Of dat ook zo is? Lees maar mee ;)….

Mee eten bij CARO KOOKT | ENJOY! The Good Life

Plekje aan tafel.

Het is zeker niet onmogelijk om een plekje te reserveren bij CARO maar wanneer ze populaire gerechten kookt moet je er als de kippen bij zijn. Binnen no time is de tafel volgeboekt (12-14 personen). Alleen op vrijdagavond kun je bij CARO aanschuiven voor een driegangen diner en op de site zie je wanneer ze iets van jou gading maakt. Wij gingen voor de Pasta Vongole avond!

Mee eten bij CARO KOOKT | ENJOY! The Good Life

Hartje Jordaan.

En dus togen wij op een zwoele zomeravond richting de Amsterdamse Jordaan. Geheel in de stijl van de avond draaide ik mijn piepkleine Italiaanse mobiel in het laatste vrije parkeerplaatsje in de Nieuwe Leliestraat, waar Caro’s Keuken gevestigd is. Als we er bijna zijn horen wij het geroezemoes al door de openstaande ramen naar buiten komen. De deur zwaait open en daar is Caro die ons hartelijk welkom heet. Een heel spontane en kordate dame die ons meteen meeneemt naar haar keuken.

Mee eten bij CARO KOOKT | ENJOY! The Good Life

Entree.

En daar staan wij dan in het domein van CARO. Haar ruime leefkeuken met het enorme fornuis, de bergen pasta die al liggen te drogen op het werkblad en de grote tafel waar een groot deel van de gasten al geanimeerd met elkaar in gesprek zijn. Wat een gezelligheid! Ik moet mij inhouden om niet een klein vreugde dansje te maken. Ik houd hier zo van. Lekker ongedwongen, divers pluimage en een lichtelijke chaos. We maken kennis met de andere gasten en zoeken een plekje aan tafel.

Mee eten bij CARO KOOKT | ENJOY! The Good Life

Bubbels en lekkers.

Als iedereen er is schuift CARO ook aan en ontkurkt de bubbels en schenkt ons allemaal een welkomstdrankje in. Daarna komen grote planken met bijzondere kaas, zelfgemaakte aïoli, smeersels en verse broden op tafel. En ik had ze al zien staan…. de schalen met prachtig glanzende artisjok harten uit de oven.

Mee eten bij CARO KOOKT | ENJOY! The Good LifeMet elkaar lekker prikken, snijden, plukken en dippen van en in al dit lekkers. Caro verteld dat zij die middag onverwachts bezoek heeft gekregen van Italianen die haar heel verse groenten en de bijzondere kaas brachten. Een gerookte mozzarella. Zijn wij even blij dat wij van dit primeurtje mee mochten pikken.

Mee eten bij CARO KOOKT | ENJOY! The Good Life

Soepje met een verrassing.

CARO verdwijnt als al dit lekkers op is weer de keuken in. Ik volg haar op de voet want ik ben benieuwd wat zij allemaal aan het maken is. Op de stoof staat een enorme pan, heerlijk geurende aspergesoep te pruttelen. We vullen de kommen en ondertussen schiet ik wat foto’s van dit culinaire tafereeltje.

Mee eten bij CARO KOOKT | ENJOY! The Good LifeAan tafel laat ze nog een prachtig roze taartje van zalm in het midden van de soep zakken. Een plaatje! Zo mooi en smakelijk dat ik helemaal vergeet om er een foto van te maken haha…. Heerlijk was het! En natuurlijk heeft ze bij alle gerechten goede bijpassende wijntjes. Ik ben ‘De Bob’ dus ik beperk mij tot het maximaal toegestane promillage.

Mee eten bij CARO KOOKT | ENJOY! The Good Life

Pasta Vongole met Zeeuwse kokkels.

De alcoholische consumptie doet zijn werk en de sfeer aan tafel wordt al losser en losser…. Een en al gezelligheid en CARO gaat weer aan de slag om voor ons het hoofdgerecht te maken. Verse pasta, met heel veel geurende en kleurende kruiden en verse kokkels.

Mee eten bij CARO KOOKT | ENJOY! The Good LifeWederom…. een prachtig plaatje! De borden worden opgediend met een hoop gekletter, gekwetter en doorgeefwerk…. Het is net of je bij ‘una grande familia’ aan tafel zit. We laten ons de zilte beestjes heerlijk smaken.

Mee eten bij CARO KOOKT | ENJOY! The Good Life

Afsluiter.

En daarna is het alweer tijd voor de laatste gang. Een heel lekkere friszoete citroentaart met thee, koffie én zalige dessertwijn. Voldaan zakken we nog een beetje achterover en genieten wij na van het gezelschap, het heerlijke eten en de leuke gastvrouw. Het is weer tijd om de stad te verlaten en we gaan met mooie herinneringen weer huiswaarts.

Mee eten bij CARO KOOKT | ENJOY! The Good Life

Weetjes van Caro Kookt:

Je kunt bij Caro makkelijk solo aanschuiven of tot max. drie mee eters meebrengen. Caro houdt het graag enigszins individueel zodat je een boeiend gezelschap krijgt dat lekker mixed en goed is voor interessante ontmoetingen aan tafel. De gasten komen overigens niet altijd alleen maar uit Amsterdam of ons kikkerlandje. Inmiddels weten lekkerbekken van over de hele wereld CARO te vinden.

Private Diner.

Wil je met je eigen gezelschap bij Caro eten, heb je een feestje of een familiediner? Dat kan ook maar dan maakt Caro de tafel vrij voor een privé diner. Maar ook voor workshops, bezoekjes aan de Noordermarkt gevolgd door een gezamenlijke maaltijd bereiden van de producten die je net vers van de markt hebt gehaald en…. als je wilt komt Caro zelfs bij je thuis koken. Bijna alles is mogelijk bij Caro.

Wat kost het?

Op de mee eet avonden op vrijdag krijg je een 3-gangen diner met een aperitief voor €25,-. De drankjes reken je apart af tegen een heel schappelijke prijs. Kortom een topavondje die ook nog eens niet zeer doet in de portemonnaie. Een klein puntje van aandacht: Caro heeft een hond en gasten mogen ook hun hond meenemen. Misschien fijn als je dat van te voren weet. Het mag zeker de pret niet drukken en ik kan je een avondje mee eten bij CARO KOOKT van harte aanbevelen!!

Mee eten bij CARO KOOKT | ENJOY! The Good Life

CARO KOOKT, Nieuwe Leliestraat 16A, 1015 SP Amsterdam website

ENJOY! your evening at CARO KOOKT.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.