MARKTHAL, Rotterdam | ENJOY! The Good Life

MARKTHAL, Rotterdam

Een paar weken geleden heb ik een dagje Rotterdam gedaan. En hoewel ik al een aantal keer even vluchtig de Markthal ingeschoten ben, was het er nog niet van gekomen hier eens op mijn gemakje rond te struinen. Een vriendin van mij vloog vanaf Rotterdam, wat voor ons een goede aanleiding was om voorafgaand aan haar vakantie een dagje Rotterdam te doen. En één van onze doelen die dag was om eens ongegeneerd rond te struinen in de Markthal. Het miezerde die dag dus hét perfecte moment om de Markthal te bezoeken.

Bereikbaarheid

De Markthal is prima te bereiken per openbaar vervoer maar ook met de auto. Onder de Markthal is een grote garage. En vanuit de garage sta je met de roltrap ineens midden in de Markthal. De heerlijke geuren van al dat lekkere eten komen je dan al tegemoet. MARKTHAL, Rotterdam | ENJOY! The Good Life

Lunchtime

Wij besluiten eerst te gaan lunchen bij één van restaurantjes boven op de kraampjes. Wij aten een broodje en Vitello Tonnato bij Trattoria Sicily. Het uitzicht vanaf dit platform is prachtig. In de verte zie je het potlood en de kubuswoningen en je hebt zicht op de afbeeldingen aan de binnenkant van de Markthal.

MARKTHAL, Rotterdam | ENJOY! The Good Life

Restaurants

Wat we toen nog niet wisten was dat er aan de zijkanten van de Markthal allemaal geweldige restaurantjes gevestigd zijn. Hadden we dat van te voren geweten….. Op de foto Firma Pickles waar je de lekkerste hamburgers en wijntjes achterover tikt. Een ‘oude bekende’ uit Amsterdam BASQ KITCHEN.  Hier eet je geweldige pintxos en andere traditionele gerechtjes uit de Baskische keuken, Mart Café en Jamie’s Italian RestaurantDit zijn een paar van de restaurantjes. Er is echt een enorme keus aan leuke eettentjes. Als ik hier zou wonen zou je mij hier vaak treffen 🙂

MARKTHAL, Rotterdam | ENJOY! The Good Life Na de lunch hebben we op ons gemakje de Markthal uitgekamd. Er is zoveel lekkers! Maar ook voor je dagelijkse versproducten kun je hier prima terecht.

MARKTHAL, Rotterdam | ENJOY! The Good Life

Delicatessen

Als je zelf geen zin hebt om te koken is het geen enkel probleem om je avondmaaltje hier bij elkaar te scharrelen. Diverse traiteurs laten je watertanden.

MARKTHAL, Rotterdam | ENJOY! The Good Life

Maar ook vers fruit en groente is hier ruimschoots verkrijgbaar. En dan met name de meer exotischer producten.

MARKTHAL, Rotterdam | ENJOY! The Good Life

Mediterranée

Vele mediterrane delicatessen en hier kwam ik ook een enorm aanbod vis conserven tegen in die leuke kleurrijke verpakkingen.

MARKTHAL, Rotterdam | ENJOY! The Good Life

Sambal bij?

Maar ook de stand van De Specerijenberg met meer dan dertig verschillende soorten sambal. Nooit geweten dat er zoveel verschillende soorten sambal bestonden. Ik nam de meest gangbare Sambal Oelek mee omdat die toevalling op was.

Lots of tea

En bij Infinitea is geweldige losse thee verkrijgbaar. In de blikjes op de toonbank kun je thee ruiken. Wij kochten er wegwerp theefilters. Voor liefhebbers van losse thee echt ideaal. Geen gedoe met restjes thee uit thee eieren peuteren etc. Na gebruik gooi je het filter gewoon weg. En we namen er de Milky Oolong thee mee. Mijn favoriete theesoort.

MARKTHAL, Rotterdam | ENJOY! The Good Life

Gözleme van Ekmekci

Hoewel wij al geluncht hadden moest ik gewoon de Gözleme van EKMEKCI proberen. Het zijn enorme superdunne pannenkoeken die je geheel naar eigen wens kunt vullen. Daarna worden ze dichtgevouwen en op een grill afgebakken. Ik kon helaas maar een paar hapjes op maar heb de rest meegenomen voor thuis. Echt een aanrader!

MARKTHAL, Rotterdam | ENJOY! The Good Life

Heerlijk en Eerlijk

Ook bij Heerlijk en Eerlijk waren we even zoet. Hier valt veel te proeven. Heel veel verschillende droge worsten, olijfolie, paddenstoelen etc.

MARKTHAL, Rotterdam | ENJOY! The Good Life

Ik kocht een bijzondere soort chorizo. Altijd makkelijk om in huis te hebben voor bij de borrel. Inmiddels is deze al verschanst en was erg lekker.

MARKTHAL, Rotterdam | ENJOY! The Good Life

Markthal en meer

De Markthal is zeker een aanrader om heen te gaan tijdens je bezoek aan Rotterdam. Wij zijn na de Markthal naar het walhalla voor thuiskoks gegaan Kookpunt. Deze kookwinkel is mega groot en verkoopt werkelijk alles op het gebied van koken. Daarna hebben wij geborreld bij Osteria Vicini en de dag afgesloten bij Alan & Pims waar wij een overheerlijk gegrild kippetje aten. Hierover snel meer.


 Markthal Rotterdam, Ds. Jan Scharpstraat 298, 3011 GZ Rotterdam website


ENJOY! a day at Markthal, Rotterdam.

Foto’s @ENJOY! The Good Life

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.