Voor de puber maakte ik onlangs de Malteser verjaardagstaart. Als er iets te vieren valt bij ons dan slaan we aan het bakken. Zo ook met de verjaardag van de damespuber. Ze werd 13 jaar en daar hoort geen kinderachtige taart meer bij. Aangezien ze erg dol is op Maltesers leek een Maltesertaart mij zeer toepasselijk. Ik ben hem al vaak op Pinterest tegengekomen en hij ziet er geweldig lekker uit.
Aangezien ik altijd de taarten met feestjes zelf bak. Wat heel lekker is maar ook een hoop werk is, had ik bedacht dat het leuk was om de verjaardagstaart samen met vriendin C. te maken. Onder het genot van witte wijn….. Daardoor ben ik zo afgeleid dat ik vergeten ben foto’s te maken van het bakproces. Wat overigens een heel leuk werkje was.
Natuurlijk deel ik het recept met jullie:
Zoete Benodigdheden:
- 7 eieren op kamertemperatuur
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 200 gram boter op kamertemperatuur
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 25 gram cacaopoeder
- 1 flinke theelepel kaneel
- 2 theelepels bakpoeder
- Snuf zout
- 150 milliliter melk
- Voor de chocoladecake:
Topping
- 300 gram ongezouten boter
- 275 gram poedersuiker
- 100 gram cacaopoeder
- 70 milliliter slagroom
- Theelepel vanille aroma
- Een halve theelepel zout (eventueel meer)
- 4 zakken Maltesers
- Neem twee kommen en scheid de eieren. Klop de eiwitten stijf met het snufje zout, tot er mooie pieken ontstaan. Zet de eiwitten nu even weg en verwarm de oven alvast voor op 175 graden.
- Mix in de andere kom voor ongeveer 3-4 minuten de eidooiers met de 200 gram suiker tot er een lichtgeel mengsel ontstaat. Voeg vervolgens de boter toe en blijf mixen.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel, cacaopoeder, kaneel en bakpoeder boven het mengsel en voeg ook de melk en het zout toe. Mix het geheel nogmaals goed tot het volledig gemengd is.
- Meng de eiwitten nu met een spatel door het chocolademengsel. Begin met een kleine hoeveelheid en voeg daarna de rest van de eiwitten toe. Vouw het geheel zo rustig mogelijk door elkaar, zodat het beslag luchtig blijft.
- Vet de bakvorm in met boter en strooi er bloem overheen. Overtollige bloem uit de bakvorm schudden. Bak de taart in 50 minuten gaar.
- Laat de taart goed afkoelen en maak ondertussen de chocoladecrème.
- Neem een beslagkom en mix de 300 gram boter twee minuten tot het zacht is. Voeg ondertussen de poedersuiker en het cacaopoeder toe en blijf rustig mixen. Voeg dan ook de slagroom, het vanille aroma en het zout toe en en mix tot het goed gemengd is. Dit is je chocoladecrème.
- Wanneer de taart goed is afgekoeld, snijd je hem met een groot mes horizontaal door midden. Beleg de bovenkant van de onderste laag met een dikke laag chocoladecrème, gebruik hiervoor ongeveer een derde van de crème. Plaats vervolgens de bovenkant van de taart op de chocoladecrème.
- Smeer nu de rest van de chocoladecrème met een spatel om de hele taart. Je gaat de taart nu mooi egaal ‘plamuren’. Let op dat de chocoladecrème overal even dik verdeeld is, zodat je Maltesers er goed in blijven plakken.
- Nu komt het allerleukste van de hele taart: je gaat de taart met de Maltesers bekleden! Ik ben met een rij over het midden begonnen en van daaruit uitgewaaierd. Soms is het even passen en meten en Maltesers herverdelen, maar het resultaat mag er zijn!
Het was een enorme verrassing voor haar en ook nog eens heel erg lekker. Hij is overigens lekkerder als je hem voor het opdienen even buiten de koelkast zet.
Zelf had ze als traktatie op school cakepops gemaakt. Ook altijd een enorme hit. Het recept kun je hier vinden. Wij maken de cake overigens niet zelf. We kopen gewoon een cake in de supermarkt. Scheelt een hoop werk.
Bron:
Recept voor Malteser taart: Zoet Recepten
Recept voor Cake Lollies (Cakepops): Eva’s Smulhuisje